5 online εργαλεία για να δημιουργήσετε απίστευτα γραφικά!

Design / Photo / Video

25/02/2019

Όταν πρόκειται για σχεδιασμό online, οι δυνατότητες είναι άφθονες, με πολλά ηλεκτρονικά εργαλεία που είναι τώρα σε θέση να εκτελέσουν σχεδόν όλα όσα θα μπορούσαν να κάνουν μόνο τα καθιερωμένα, παραδοσιακά, πληρωμένα λογισμικά.

Tο vectary έχει δημιουργήσει μια λίστα με 5 δωρεάν εργαλεία σχεδιασμού online που μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε σχεδιαστή να καλύψει ολόκληρη τη διαδικασία σχεδιασμού από σκίτσα, διανυσματικά γραφικά, ρετουσάρισμα φωτογραφιών, 3D, σχεδιαγράμματα κλπ. Αυτά τα εργαλεία είναι όλα όσα χρειάζεστε για να ολοκληρώσετε οποιαδήποτε εργασία σχεδίασης.

Χωρίς εγκατάσταση, το μόνο που κάνετε είναι να συνδεθείτε και να αρχίσετε να σχεδιάζετε άμεσα, από οπουδήποτε και με το δικό σας ρυθμό. Παρόλο που είναι αρκετά εύκολο στη χρήση, αυτά τα εργαλεία είναι αρκετά ανθεκτικά ώστε να εκτελούν και πολύπλοκα καθήκοντα. Το γεγονός ότι είναι online έχει κι άλλα σημαντικά οφέλη. Όλη η εργασία σας αποθηκεύεται στο σύννεφο, οι εκδόσεις λογισμικού ενημερώνονται τακτικά και η κοινή χρήση των έργων είναι πολύ απλή.
Εδώ είναι ο κατάλογος των εργαλείων σχεδιασμού που πιστεύουμε ότι είναι μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στο Διαδίκτυο:

Photopea - Το online “Photoshop”
Εάν σκέφτεστε μια εναλλακτική λύση στο Photoshop, πιθανόν τίποτα να μην είναι καλύτερο από το Photopea. Πρόκειται για έναν δωρεάν online επεξεργαστή εικόνων που σας επιτρέπει να φορτώσετε, να επεξεργάζεστε και να αποθηκεύετε αρχεία PSD, XCF και Sketch χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε plugins.
Αυτό το καθιστά εξαιρετικό για την επεξεργασία αρχείων που δημιουργήθηκαν με εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών όπως το Adobe Photoshop, το Gimp ή το Sketch. Για όσους δεν διαθέτετε άδεια χρήσης ή αν η έκδοση των εργαλείων σας έχει λήξει, η Photopea μπορεί εύκολα να προσφέρει μια λύση.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο για απλές εργασίες, όπως αλλαγή μεγέθους εικόνας καθώς και πολύπλοκες εφαρμογές όπως επεξεργασία φωτογραφιών ή σχεδιασμός ιστοσελίδας. Το περιβάλλον και η επεξεργασία είναι παρόμοια με το Photoshop, οπότε αν χρησιμοποιείτε ήδη το εργαλείο της Adobe, θα βρείτε το Photopea πολύ εύκολο να το δουλέψετε.

Gravit Designer - online vector designer
Μια πλήρης εφαρμογή, δωρεάν λύση διανυσματικής γραφικής σχεδίασης, το Gravit παρέχει σχεδιαστές όλων των επιπέδων με εργαλεία όπως ακρίβεια, δομή, διάνυσμα, διάταξη, κείμενο, στυλ. Αυτό το ισχυρό εργαλείο σχεδίασης λειτουργεί online και είναι εντελώς δωρεάν.
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για σχεδιασμό, δημιουργώντας εικονίδια και λογότυπα υψηλής ποιότητας, παρουσιάσεις, εικονογραφήσεις, εκτύπωση ή σχεδιασμό εφαρμογών. Ένα από τα σπουδαία πράγματα για το Gravit Designer είναι ότι απλοποιεί πραγματικά τη διαδικασία σχεδιασμού, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο στη δημιουργία αντί να ξοδέψετε χρόνο προσπαθώντας να καταλάβετε πώς λειτουργεί το λογισμικό. Το ξεκίνημα είναι επίσης πολύ εύκολο να γίνει, με πολλά δωρεάν πρότυπα σχεδίασης διαθέσιμα για χρήση.
Παρόλο που είναι δωρεάν, ο Gravit Designer έχει κάποιες πολύ σταθερές λειτουργίες συγκρίσιμες με το Fireworks, το Sketch και ακόμα και το Illustrator.
Μπορείτε επίσης να κάνετε βασικούς χειρισμούς bitmap όπως αποκοπή, κάλυψη, προσαρμογή των τρόπων ανάμειξης, αλλαγή μεγέθους και προσθήκη ζωντανών φίλτρων. Ένα άλλο κύριο πλεονέκτημα του Gravit Designer είναι ότι μπορεί να εξάγει και σε SVG και να εισάγει αρχεία SVG. Άλλες διαθέσιμες μορφές για αποθήκευση είναι PNG και JPG.

Canva - 2D digital design tool
Το Canva είναι ένα δωρεάν εργαλείο σχεδιασμού γραφημάτων που επικεντρώνεται σε μια προσέγγιση σχεδίασης με drag-and-drop. Αυτό κάνει την προσθήκη, την επεξεργασία ή την αφαίρεση γραφικών στοιχείων πολύ εύκολη. Αν είστε επαγγελματίας σχεδιαστής, θα είστε εξίσου ευχαριστημένος με το Canva, καθώς θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ακόμα πιο γρήγορα.
Έχει ένα μεγάλο αποθετήριο γραμματοσειρών, προτύπων και εικόνων - οι περισσότερες εικόνες κοστίζουν 1$ ανά κομμάτι, αλλά μπορείτε εύκολα να προσθέσετε τη δικό σας. Το Canva έρχεται επίσης με πολλές λειτουργίες για να σας βοηθήσει στην εργασία σας, όπως κείμενο, φόντο, πλέγματα, γραμμές, σχήματα και εικονογραφήσεις.
Η δωρεάν έκδοση προσφέρει αποθηκευτικό χώρο 1GB για φωτογραφίες.

Vectary - συνεργατικό 3D design tool
Το Vectary είναι ένα δωρεάν εργαλείο σχεδίασης 3D που λειτουργεί σε προγράμματα περιήγησης και είναι ειδικά σχεδιασμένο για γραφίστες και εικαστικούς καλλιτέχνες που θέλουν να μπουν στο 3D. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε και να προσαρμόσετε τρισδιάστατα μοντέλα για εκτύπωση 3D, εικαστικά, γραφιστική, σχεδιασμό προϊόντων, σχεδιασμό παιχνιδιών, έργα AR και VR ή απλά για διασκέδαση. Αν θέλετε πιο προηγμένες λειτουργίες και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, μπορείτε επίσης να επιλέξετε πολύ προσιτά σχέδια που ξεκινούν από μόλις $19 το μήνα.
Θα βρείτε το περιβάλλον του χρήστη απλό και διαισθητικό, βοηθώντας σας στη γρήγορη μετάβαση στη τρισδιάστατη μοντελοποίηση και λήψη επαγγελματικών αποτελεσμάτων. Η ροή εργασιών είναι εύκολη: αναζητάτε ένα μοντέλο 3D στη βιβλιοθήκη αντικειμένων, το επιλέγετε και το αφήνετε όπου θέλετε στη «σκηνή». Μπορείτε επίσης να το επεξεργαστείτε γρήγορα. Όταν είστε αρκετά εξοικειωμένος με το εργαλείο 3D, μπορείτε να αρχίσετε να δημιουργείτε τα δικά σας σχέδια από την αρχή.
Η εξαγωγή τρισδιάστατων σχεδίων μπορεί να γίνει στις πιο χρησιμοποιούμενες μορφές αρχείων όπως OBJ, STL, DAE, glTF, GLB (μορφή 3D μηνυμάτων σε μορφή Facebook) ή USDZ (μορφή VR), ενώ η εισαγωγή τρισδιάστατων αρχείων και εικόνων 2D είναι τόσο εύκολη όσο είναι το drag & drop . Το Vectary έχει ενσωματώσει πολλά αποθετήρια 3D, όπως το Google Poly, το MyMiniFactory, το Sketchfab ή το Thingiverse, έτσι ώστε να είναι πολύ εύκολο να βρείτε έμπνευση ή να μοιραστείτε τη δουλειά σας με τον κόσμο και να αρχίσετε να το πουλάτε.
Το Vectary παρέχει συνεργασία σε πραγματικό χρόνο, η οποία σας επιτρέπει να συνεργαστείτε στην ίδια 3D σκηνή με άλλους σχεδιαστές ή πελάτες. Είναι σαν να μοιράζεστε έναν καμβά σχεδίασης με τους συναδέλφους σας - ο καθένας μπορεί να δει τι γίνεται με την επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να μοιραστείτε το σχέδιό σας με έναν σύνδεσμο, ακριβώς όπως θα μοιραστείτε ένα έγγραφο Google, για να το δείτε ή να το επεξεργαστείτε. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε σχόλια απευθείας στον χώρο 3D, γεγονός που καθιστά πολύ πιο εύκολο να γνωρίζετε τι και πού πρέπει να κάνετε αλλαγές

Figma - UI design collaboration tool
Το Figma είναι ένα εργαλείο σχεδίασης για προγράμματα περιήγησης το οποίο παρέχει συνεργασία σε πραγματικό χρόνο. Είναι δωρεάν με το πρόγραμμα Starter Team που περιλαμβάνει δωρεάν λειτουργίες, όπως μέχρι 2 άτομα που συνεργάζονται, απεριόριστα αρχεία και θεατές, μέχρι 3 έργα, ιστορικό εκδόσεων μέχρι και 30 ημέρες, καθώς και σχολιασμό και επανεξέταση.
Για όσους είναι εξοικειωμένοι με το Sketch, το Figma του μοιάζει πολύ, με το UI και τα βασικά εργαλεία σχεδίασης να αναπαράγονται από τον επεξεργαστή macOS. Τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα έναντι του Sketch είναι η συνεργασία σε πραγματικό χρόνο και η υποστήριξη πολλαπλών πλατφόρμων.
Η λειτουργία συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο ταιριάζει απόλυτα σε έργα στα οποία πρέπει να συνεργαστούν περισσότεροι σχεδιαστές. Μπορείτε να προσκαλέσετε άλλους να επεξεργαστούν ή να προβάλλουν μόνο τα σχέδια που βρίσκονται σε εξέλιξη, όλα χωρίς την ανάγκη να κατέχουν ένα ακριβό Mac ή να εγκαταστήσουν τίποτα. Με προηγμένα χαρακτηριστικά γνωρίσματα για ανατροφοδότηση και σχολιασμό, εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο στην επικοινωνία.
Μαζί με τα ισχυρά εργαλεία επεξεργασίας του, το Figma φέρνει κάτι νέο στο τραπέζι: vector networks- ένα μεγάλο χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να μετακινήσετε τις γραμμές αντί των διανυσματικών σημείων - και το ιστορικό εκδόσεων, το οποίο φαίνεται να είναι πιο γρήγορο από ό, τι στο Sketch. Όλα αυτά μπορούν να σας βοηθήσουν να δοκιμάσετε διαφορετικές ιδέες ή κατευθύνσεις στο σχεδιασμό, καθιστώντας το "το εργαλείο" για το σχεδιασμό, την πρωτοτυπία και την επικοινωνία.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: