Τάνια Μάρη

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Δραματοθεραπεύτρια

H Μάρη Τάνια είναι Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και Δραματοθεραπεύτρια. Στο πλαίσιο της πρακτικής της άσκησης έχει εργαστεί σε διάφορες δομές ψυχικής υγείας όπως το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και Αποκατάστασης Α.με.Α Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, το Κέντρο Υποστήριξης παιδιού, εφήβου και οικογένειας, “ΘΕΤΙΣ” και το  Παράρτημα Χρόνιων Παθήσεων Θεσσαλονίκης, “Ο Άγιος Παντελεήμονας”. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται στον προσωπικό της χώρο, το Ψυχοσκόπιο, στη Θεσσαλονίκη και ασχολείται με παιδιά, εφήβους και ενήλικες τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Είναι κάτοχος διπλώματος (of higher education) στον τομέα της Συμβουλευτικής Ψυχολογίας του Teesside University και απόφοιτος πτυχίου Bachelor στον τομέα της Ψυχολογίας από το University of East London. Στην συνέχεια ολοκλήρωσε την τριετή μεταπτυχιακή της εκπαίδευση στη Δραματοθεραπεία στο Ινστιτούτο Θεραπείας και Εκπαίδευσης μέσω των Τεχνών ΕΠΙΝΕΙΟ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΠΙΝΕΙΟΥ βασίζεται στη Θεραπεία μέσω Δράματος και Κίνησης, όπως εκείνη διδάσκεται στο Royal Central School of Speech and Drama (London, UK).

Η ψυχοθεραπευτική της προσέγγιση βασίζεται στις τεχνικές της Δραματοθεραπείας. Η Δραματοθεραπεία αποτελεί μια μη κατευθυντική ψυχοθεραπευτική μέθοδο που αξιοποιεί τη δραματική μεταφορά μέσα από διάφορες μορφές τέχνης. Βασικά θεραπευτικά εργαλεία αποτελούν οι μύθοι, η κίνηση, το δράμα και η κίνηση μέσω αγγίγματος και ήχου. Μέσω της φαντασίας και του  αυθορμητισμού που καλλιεργούνται στη θεραπευτική διαδικασία, το άτομο μπορεί να εκφραστεί συναισθηματικά με ασφαλή τρόπο, να αναγνωρίσει διαφορετικές πλευρές του εαυτού και να αναζητήσει σταδιακά την ψυχική ισορροπία.

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: