Γιώργος Κατσιλίδης

Professional Filmmaker

Ο Γιώργος Κατσιλίδης είναι ένας νέος κινηματογραφιστής γεννημένος στην Θεσσαλονίκη το 1991 και μεγαλωμένος στην Ξάνθη. Σπούδαζε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάρμας στην Ιταλία (2009) ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στο τμήμα κινηματογράφου της σχολής καλών τεχνών της Πάρμας. Λόγω των απαιτήσεων του τμήματος της Βιολογίας διέκοψε την παρακολούθηση στην σχολή καλών τεχνών και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα συνέχισε την παρακολούθηση στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μιλάει τρεις γλώσσες (Ελληνικά, Ιταλικά, Αγγλικά). Σήμερα δραστηριοποιείται στον χώρο ως σεναριογράφος, παραγωγός και σκηνοθέτης οπτικοακουστικού περιεχομένου για εταιρικές, εμπορικές και ψυχαγωγικές δημιουργίες. Το 2019 ολοκλήρωσε το ντοκιμαντέρ ιστορικού περιεχομένου «100 Χρόνια Ελεύθεροι» που πραγματεύεται την ιστορία της Ξάνθης από τις αρχές του 19ου αιώνα, ενώ το 2022 βραβεύτηκε για το πρωτότυπο σενάριο μικρού μήκους της ταινίας του «Το Τελευταίο Κυνήγι» από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος. Το πορτφόλιο του ξεπερνάει τα 200 βίντεο, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς.
 
Ο Γιώργος Κατσιλίδης είναι παράλληλα και εισηγητής σεμιναρίων που έχουν κατά κύριο λόγο ως θέμα την βιντεογραφία και τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο. Η διδακτική του εμπειρία στα online σεμινάρια ξεκίνησε το 2016 και περιλαμβάνει μαθήματα στα αγγλικά και στα ελληνικά για το Filmmaking και για προγράμματα όπως το Adobe Premiere (μοντάζ) και το Adobe After Effects (ειδικά εφέ). Εξειδικεύεται επίσης σε διάφορα θέματα πάνω στην επεξεργασία των χρωμάτων με το Davinci Resolve (μοντάζ και επεξεργασία χρωμάτων). Σήμερα μετράει πάνω από 10.000 μαθητές σε e-learning πλατφόρμες της Ελλάδας και του εξωτερικού.
 
Εκτός από το κομμάτι του κινηματογράφου, ο Γιώργος έχει κάνει μία πολύ μεγάλη καριέρα στον αθλητισμό ως επαγγελματίας αθλητής παρκουρ, κάτι το οποίο του άνοιξε τις πόρτες τον τελευταίο χρόνο στις χολιγουντιανές παραγωγές των Millennium Films, York Films και Nu Boyana όπου πλέον συμμετέχει στις ταινίες τους ως βασικό μέλος των stunts (κασκαντέρ).

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: