Γιώργος Κατσιλίδης

Professional Filmmaker

Ο Γιώργος Κατσιλίδης είναι ένας νέος κινηματογραφιστής με καταγωγή από την Ξάνθη. Σπούδαζε Βιολογία στο Πανεπιστήμιο της Πάρμας στην Ιταλία ενώ παράλληλα παρακολουθούσε μαθήματα στο τμήμα κινηματογράφου της σχολής καλών τεχνών της Πάρμας. Λόγω των απαιτήσεων του τμήματος της Βιολογίας διέκοψε την παρακολούθηση στην σχολή καλών τεχνών και μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα συνέχισε την παρακολούθηση στο Τμήμα Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Σήμερα εργάζεται στον χώρο ως ενεργός κινηματογραφιστής (παραγωγός, σκηνοθέτης, editor) πάνω σε project τα οποία περιλαμβάνουν διαφημιστικά μικρομεσαίων επιχειρήσεων και  μεγάλων εταιρειών με σκοπό την προώθηση υπηρεσιών και προϊόντων, ιντερνετικές διαφημίσεις (web commercials, social media ads, promo videos, motion graphics & animation, voice over videos) καλλιτεχνικά βίντεο (κινηματογραφήσεις γάμων και βαπτίσεων, μουσικά βίντεο),ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους. Πρόσφατα ολοκλήρωσε το ντοκιμαντέρ «100 Χρόνια Ελεύθεροι» με θέμα την ιστορία της Ξάνθης. Το πορτφόλιο του μετράει γύρω στα 200 βίντεο ερασιτεχνικά και μη, τα τελευταία 11 χρόνια, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται συνεχώς λόγω της ζήτησής του στον τομέα του βίντεο.
Το 90% των βίντεο που έχει δημιουργήσει είναι με το Adobe Premiere το οποίο και χρησιμοποιεί συνδυαστικά με άλλα προγράμματα της σουίτας της Adobe. Η καριέρα του με το Adobe Premiere Pro ξεκίνησε στα τέλη του 2014 με αποτέλεσμα το 2018 να γίνει από τους λίγους experts στον χώρο. Παρακολουθεί συνεχώς τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις της Adobe και είναι μέσα σε ό,τι αλλαγή και αναβάθμιση γίνεται στο λογισμικό.

Παράλληλα, είναι εισηγητής σεμιναρίων που έχουν κατά κύριο λόγο ως θέμα τα προγράμματα επεξεργασίας βίντεο (video editing software) με πάνω από 10.000 μαθητές σε e-learning πλατφόρμες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η διδακτική του εμπειρία στα online σεμινάρια ξεκίνησε 4 χρόνια πριν και περιλαμβάνει μαθήματα στα αγγλικά και στα ελληνικά για το Adobe Premiere, Adobe After Effects, καθώς και εξειδικευμένα θέματα πάνω στην επεξεργασία των χρωμάτων.
Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει μία ομάδα κινηματογραφήσεων με όνομα Unique Productions, η οποία αναλαμβάνει ό,τι έχει να κάνει με την παραγωγή βίντεο.

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: