Στέλλα Τσίγγου

Συγγραφέας, αφηγήτρια παραμυθιών, θεατροπαιδαγωγός

Η Στέλλα Τσίγγου είναι συγγραφέας, αφηγήτρια παραμυθιών και θεατροπαιδαγωγός. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του ίδιου τμήματος. Ακόμη, έχει μεταπτυχιακές σπουδές στα πεδία «ευρωπαϊκή λογοτεχνία και πολιτισμός» και «δημιουργική γραφή» (αποφοίτησε με «Άριστα»), ενώ από τον Απρίλιο του 2021 είναι υποψήφια διδακτόρισσα στο Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Παιδικά παραμύθια της κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Οσελότος, Ars Poetica, Εντύποις, Εκδόσεις Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς. Έχει συμμετοχή με διηγήματα και ποίηση για ενήλικες σε συλλογικές εκδόσεις των εκδόσεων Παράξενες Μέρες, Κοράλλι, Κέδρος κ.α. Για το συγγραφικό της έργο έχει βραβευτεί από φορείς της Ελλάδας και της Κύπρου, μεταξύ των οποίων και η «Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά». Επίσης, έργα της δημοσιεύονται σε ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά.

Συνεργάζεται με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς για τη διεξαγωγή σεμιναρίων και εργαστηρίων σχετικών με τη δημιουργική γραφή, όπως Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, Δήμος Νεάπολης Συκεών, Καλλιτεχνική ομάδα «Σχεδία στην Πόλη» κ.α.

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: