Αυτός ο τρόπος θα σας βοηθήσει να μην αναβάλετε άλλο αυτά που πρέπει να κάνετε!

Προσωπική Ανάπτυξη

18/10/2018

Όταν συνειδητοποιείτε ότι πρέπει να κάνετε κάτι, πιθανότατα θα πείτε στον εαυτό σας, «πρέπει να το κάνω σύντομα». Αλλά αυτό το είδος σκέψης εμποδίζει το κίνητρο σας με δυο τρόπους σύμφωνα με τον Patrick Allan: με το να χάνετε την αίσθηση του χρόνου και να αποτρέπεστε από την επαγρύπνηση.

Σταματήστε να σκέφτεστε τα κίνητρα και αρχίστε να κάνετε πράξεις

Η απάντηση έρχεται από μια πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Τορόντο, η οποία υποστηρίζει ότι μπορείτε να δώσετε ώθηση στην παραγωγικότητα σας με το εστειάζετε στο γιατί αντί για το πότε ή το πώς της πράξης σας.  Μέρος του προβλήματος είναι ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζουμε το χρόνο στο μυαλό μας, στηριζόμενοι σε σχετικές εκτιμήσεις όπως "σύντομα" αντί για αντικειμενικές μονάδες μέτρησης όπως οι  "ημέρες".  Ακόμα και όταν εφαρμόζουμε αντικειμενικές εκτιμήσεις χρόνου, θα μπορούσαμε ακόμα να αφαιρεθούμε, σκεπτόμενοι πάλι το χρονικό πλαίσιο ως "τώρα", "σύντομα" ή "αργότερα". Όταν το κάνετε αυτό, οι αντικειμενικές εκτιμήσεις σας δεν συμπίπτουν απαραίτητα με τις σχετικές εκτιμήσεις σας. Τι ακριβώς σημαίνει το «σύντομα» για εσάς. Είναι σήμερα, αύριο, βδομάδες από τώρα; Εξαρτάται, αλλά αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι δεν μπορείτε να βασιστείτε σε αυτήν την στρατηγική.

Ο βασικός μελετητής Jing Hu έχει μερικές προτάσεις σχετικά με τον προγραμματισμό των καθηκόντων σας. Πρώτον, ξεκινήστε με έναν συγκεκριμένο τρόπο σκέψης και αποφύγετε μια νεφελώδη, αφηρημένη σκέψη. Χρησιμοποιήστε αντικειμενικές μονάδες για να προγραμματίσετε πότε πρέπει να γίνει κάτι, στη συνέχεια τοποθετήστε τον εαυτό σας στο σωστό νοητικό πλαίσιο για να διατηρήσετε μια αίσθηση επείγουσας ανάγκης. Ρωτήστε τον εαυτό σας γιατί πρέπει να κάνετε αυτό το καθήκον, στη συνέχεια κρατήστε τη σκέψη ή σημειώστε την στο πρόγραμμά σας ως υπενθύμιση.

Αυτό λειτουργεί για μεγαλύτερα έργα, αλλά είναι επίσης αποτελεσματικό σαν να κάνετε χρήση μιας κάρτας δώρου που πρόκειται να λήξει. Η τυπική σκέψη θα έμοιαζε «Ω, θα πρέπει να το χρησιμοποιήσω σύντομα». Αλλά είναι καλύτερο να σκεφτείς: "Ω, αν δεν το χρησιμοποιήσω την επόμενη εβδομάδα, θα λήξει". Τώρα υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο και ένας σαφής λόγος για τον οποίο πρέπει κάτι να γίνει. Αυτό ασκεί την απαραίτητη πίεση ώστε να φροντίσετε να το χρησιμοποιήσετε εγκαίρως. Σκεφτείτε το!

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: