Ο Μusk, o Bezos και ο Syntrom απαντούν ποιο είναι το πιο άσχημο στοιχείο των Social Media

Career

23/11/2018

Οι ειδήσεις είναι γεμάτες με ζωντανές ιστορίες από τα social media. Ακόμη, μερικοί ιθύνοντες μιλούν για το τι κάνει το Διαδίκτυο στη δημοκρατία και την ψυχική μας υγεία. Αλλά δεν είναι μόνο οι αναστατωμένοι καθηγητές και ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που ανησυχούν. Μερικοί από τους σημαντικότερους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη εκφράζουν, επίσης, ανησυχίες.

Ο Elon Musk, ο Jeff Bezos και ο ιδρυτής του Instagram, Kevin Systrom, είναι μεταξύ των πιο δραστήριων στις έξυπνες τεχνολογίες, οι οποίοι θα πίστευε κανείς ότι είναι πιο αισιόδοξοι για το διαδίκτυο από ό, τι ο μέσος άνθρωπος. Πρόσφατα, όμως, και οι τρεις δημιούργησαν σοβαρές ανησυχίες όσον αφορά τα social media και ποια είναι η χειρότερη τους σκέψη για αυτά.

Ο Musk  φοβάται για τον φθόνο στα Social Media
Οι περισσότεροι τίτλοι για την εμφάνιση του Musk στο podcast του Joe Rogan τον περασμένο μήνα επικεντρώθηκαν στο κάπνισμα ναρκωτική ουσίας του Tesla στο αεροπλάνο. Ο ίδιος μίλησε για το πώς τα κοινωνικά μέσα καταστρέφουν την ψυχική μας υγεία.
"Ένα από τα θέματα με τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι ότι οι άνθρωποι μοιάζουν να έχουν μια πολύ καλύτερη ζωή από ό, τι πραγματικά έχουν", αναφέρει στο Business Insider. "Οι άνθρωποι δημοσιεύουν φωτογραφίες όταν είναι πραγματικά χαρούμενοι και αλλάζουν αυτές τις εικόνες για να φαίνονται καλύτερες. Ακόμα κι αν δεν τροποποιούν αυτές τις φωτογραφίες, επιλέγουν τις εικόνες με τον καλύτερο φωτισμό, την καλύτερη γωνία".
Κοιτάζοντας την πολύ προσεγμένη διαδικτυακή ζωή όλων των άλλων μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να σκέφτονται: «Δεν είμαι τόσο όμορφος και δεν είμαι τόσο χαρούμενος, οπότε μπορεί να είμαι χάλια», προειδοποιεί ο Musk. "Στην πραγματικότητα, εκείνοι οι άνθρωποι που νομίζετε ότι είναι πολύ χαρούμενοι, δεν είναι τόσο χαρούμενοι. Πραγματικά καταθλιπτικοί, είναι πολύ λυπημένοι".
Η επιστήμη, επίσης, υποστηρίζει ότι τα κοινωνικά μέσα είναι μια μηχανή δυσαρέσκειας.

Ο Bezos ανησυχεί για την πληροφόρηση
"Νομίζω ότι το Διαδίκτυο στην τρέχουσα κατάσταση του είναι μια μηχανή προκατειλημμένης επιβεβαίωσης. Ανησυχώ που ορισμένες από αυτές τις τεχνολογίες θα είναι πολύ χρήσιμες για τα αυταρχικά καθεστώτα για να επιβάλουν τη θέλησή τους", προειδοποίησε στο συνέδριο Wired 25 αυτή την εβδομάδα ο J. Bezos.
Αλλά ενώ εκθέτουμε τους εαυτούς μας σε πληροφορίες που υποστηρίζουν τις υπάρχουσες απόψεις μας, μας διευκολύνει να αποκτήσουμε προβάδισμα. Ο Μπέζος είναι αισιόδοξος, θα μάθουμε πώς να αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα.
"Το βιβλίο επινοήθηκε και οι άνθρωποι μπόρεσαν να γράψουν πραγματικά κακά βιβλία και να οδηγήσουν κακές επαναστάσεις μαζί τους και να δημιουργήσουν φασιστικές αυτοκρατορίες με αυτά, αλλά δεν σημαίνει ότι το βιβλίο είναι κακό", σημείωσε. "Η κοινωνία αναπτύσσει ανοσία τελικά στις κακές χρήσεις της νέας τεχνολογίας, αλλά χρειάζεται χρόνος ... Θα το καταλάβουμε". Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστούν μερικά εκατοντάδες χρόνια πολέμου για να το διαχειριστούμε  αυτή τη φορά.


Ο Systrom λέει ότι η ιδιωτικότητα είναι το κύριο μέλημά του
Τέλος, μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο Systrom, ο οποίος πρόσφατα τα «έσπασε» με το Facebook, πήρε μια διαφορετική θέση για την εταιρεία που απέκτησε το Instagram. Η καταγγελία του δεν ήταν για παραπλάνηση σε προσωπικό και πολιτικό επίπεδο.  Ήταν η έλλειψη ελέγχου των χρηστών.

Επί του παρόντος, το Facebook ελέγχει τις πληροφορίες που βλέπουν οι χρήστες. Ο Systrom πιστεύει ότι οι χρήστες πρέπει να ελέγχουν το περιεχόμενο που βλέπουν οι χρήστες.

"Το Instagram έφερε σε λειτουργία τους ελέγχους κατά το τελευταίο έτος δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να σβήνουν σχόλια στις φωτογραφίες τους, να μπλοκάρουν επιλεκτικά λέξεις και ομάδες και άλλες λεπτομερείς προσαρμογές", αναφέρει στο Quartz. Ο Systrom σημείωσε ότι, ενώ αυτά τα εργαλεία μπορούν να μειώσουν το χρόνο που ξοδεύουν οι άνθρωποι στην εφαρμογή, η απώλεια της δέσμευσης ήταν ένα εμπόδιο που αξίζει να γίνει μακροπρόθεσμα. Δεν είναι σαφές εάν ο Mark Zuckerberg συμφωνεί μαζί του.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς
Κάθε μία από αυτές τις κριτικές των κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης είναι συναρπαστική ξεχωριστά, αλλά από κοινού προτείνουν ότι τα social media αντιμετωπίζουν έναν ολόκληρο σχηματισμό προβλημάτων. Προτείνoyn επίσης ότι οι μεμονωμένοι χρήστες πρέπει να σκεφτούν κριτικά τη χρήση αυτών των εργαλείων. Ένας καθηγητής πληροφορικής υποδεικνύει ότι μια αποτοξίνωση από τα κοινωνικά μέσα 30 ημερών είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε σαφήνεια σχετικά με το ποιες χρήσεις των social media προσθέτουν αξία στη ζωή σας και ποιες όχι.

Αυτά τα σχόλια υποδεικνύουν επίσης ότι υπάρχουν μεγάλες ευκαιρίες για επιχειρηματίες που μπορούν να καταλάβουν πώς να κάνουν καλύτερα τα κοινωνικά μέσα. Ο κορυφαίος Fred Wilson σημείωσε σε ένα άρθρο ότι ο εφευρέτης του internet, ο Tim Berners-Lee, είναι δύσκολο να δουλέψει σε μια νέα τεχνολογία να σώσει το διαδίκτυο από τον εαυτό του.

Πηγή: INC

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: