3 δυναμικοί τρόποι να γίνετε πιο ανθεκτικοί συναισθηματικά στην εργασία

Career

29/11/2018

Η διαχείριση των συναισθημάτων σας στο χώρο εργασίας είναι πιο σημαντική σήμερα από ποτέ - επειδή ο σημερινός χώρος εργασίας έχει γίνει κατά πολύ δυσκολότερος. Ένας διευθυντής που ελέγχει, απαιτητικοί πελάτες, ο ανταγωνισμός με τους συναδέλφους σας, τα ανεπαρκή όρια ανάμεσα στην επαγγελματική σας ζωή και την προσωπική σας ζωή, μπορεί να επηρεάσουν πολύ τα συναισθήματα σας. Αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες και επιλέγοντας να μαθαίνεις και να μεγαλώνεις μέσα από αυτές, δεν αναιρεί την ύπαρξή τους ή τη δύναμή τους, αλλά τις καθιστά ως μια ξεχωριστή όψη της ζωής. Οι περισσότεροι από εμάς προσπαθούν να διαχειριστούν πολλαπλές προτεραιότητες, μερικές φορές με περιορισμένους πόρους και αντοχές. Η ποικιλία των συναισθημάτων που βιώνουμε στο χώρο εργασίας είναι τεράστια, αλλά όταν διαχειριζόμαστε τα συναισθήματά μας, είμαστε καλύτερα σε θέση να χειριστούμε τις αλλαγές και τις προκλήσεις που επιφέρουν όλοι οι χώροι εργασίας.

Αυτό απαιτεί αρμονία συναισθημάτων.

1. Ξεκινήστε με αυτογνωσία ...
Όλα ξεκινούν με αυτογνωσία. Δίνετε τροφή στον εγκέφαλο σας για να δουλέψει, κάνετε τα συναισθήματα σας να δουλέψουν εξίσου. Τα συναισθήματα οδηγούν την απόδοση. Πρώτον, προσδιορίστε τις συνήθεις αιτίες του στρες για εσάς στο χώρο εργασίας από προσωπικές εμπειρίες. Προσδιορίστε τα επίπεδα προσωπικού και εργασιακού άγχος και αναγνωρίστε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να τροφοδοτείτε ακούσια τα επίπεδα άγχους σας.
Ξεκινήστε με τον εντοπισμό πτυχών των προσωπικών και επαγγελματικών επιλογών του τρόπου ζωής σας σε σχέση με τη διαχείριση της συναισθηματικής σας ευεξίας. Με άλλα λόγια, εξετάστε εάν έχετε θέσει τον εαυτό σας να αποτύχει ή να επιτύχει. Μάθετε να αντιλαμβάνεστε τη διαφορά μεταξύ θετικού στρες και αρνητικού στρες και τις αντιδράσεις σας σε κάθε μία περίπτωση. Αποκτήστε ενδιαφέροντα εκτός εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων με καλούς φίλους. Θυμηθείτε, δεν προέρχονται όλα τα επιτεύγματα σας από την εργασία σας.

2. Αναπτύσσετε όταν ψάχνετε την τελειότητα…
Στη συνέχεια, καθορίστε τη συναισθηματική κυριαρχία, τι μπορεί να σημαίνει για εσάς και τις επιπτώσεις της στη δουλειά σας. Προσδιορίστε συναισθήματα που βιώσατε στο παρελθόν και το παρόν και τις αντιδράσεις σας σε αυτά τα συναισθήματα. Θυμηθείτε πώς τα καταφέρατε. Τι λειτούργησε; Τι δεν έκανε; Διαχωρίστε τις ομάδες συναισθημάτων για να καταλάβετε καλύτερα πώς αισθάνεστε και γιατί. Ορισμένα συναισθήματα παρουσιάζουν μια πρόσθετη πρόκληση όταν τα συναντάμε στη δουλειά. Πέντε συναισθήματα που είναι δύσκολο να χειριστούμε και είναι κοινά στο χώρο εργασίας περιλαμβάνουν την απογοήτευση, την ανησυχία ή την ανασφάλεια, τον θυμό, τη στεναχώρια και τη δυσαρέσκεια.
Οποιοσδήποτε αριθμός καταστάσεων στο χώρο εργασίας μπορεί να τα προκαλέσει: περιορισμένες ευκαιρίες εξέλιξης που μας κάνουν να αισθανόμαστε κολλημένοι σε μια δουλειά ή σε έναν δύσκολο προϊστάμενο, ο οποίος αγνοεί την πρότασή μας για βελτίωση των διαδικασιών. Οι απογοητεύσεις, ειδικά εκείνες που είναι χρόνιες, πρέπει να αντιμετωπίζονται νωρίς, αλλιώς το συναίσθημα μπορεί να σπείρει στο θυμό, που αποτελεί πολύ πιο δύσκολο συναίσθημα για να ελεγχθεί. Αξιολογήστε το συναισθηματικό χρέος σας και ανακαλύψτε τρόπους για να το πληρώσετε. Αναλύστε καταστάσεις ώστε τα συναισθήματά σας να μην υπονομεύουν τα αποτελέσματα που θέλετε. Αναγνωρίστε τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις συμπεριφορές που σχετίζονται με αυτές τις καταστάσεις και αναλύστε τα πρότυπα συμπεριφοράς που σχετίζονται με αυτά, ώστε να μπορείτε να αρχίσετε να τα αποδομείτε στο πέρασμα.

3. Μπορείτε να το κάνετε πράξη όταν έχετε την πρόθεση…
Καθώς αναπτύσσετε την ευαισθητοποίηση και προσδιορίζετε πρότυπα, δημιουργήστε ένα προσωπικό σχέδιο δράσης για να εφαρμόσετε τη γνώση σας πίσω στην εργασία. Χρησιμοποιήστε τις ικανότητες ακρόασης αντανακλαστικά για να καταλάβετε πώς αισθάνονται οι άλλοι. Προσδιορίστε τα συναισθήματα και τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αισθάνονται με τον τρόπο που αισθάνονται. Μη σκεφτείτε μόνο τα θετικά συναισθήματά σας για τους άλλους, αλλά ενεργήστε πάνω σε αυτά. Ταυτόχρονα, αναγνωρίστε πότε πρέπει να είστε διεκδικητοί στην αλληλεπίδραση σας με άλλους, αλλά πάντα να διατηρείτε τον σεβασμό. Για να διατηρήσετε τη σταθερότητα και την ηρεμία, προσδιορίστε πράξεις που υπάρχουν σήμερα στη ζωή σας, ταξινομήστε τες σύμφωνα με το σκοπό και προσκολληθείτε σε αυτά, καλά και ευλαβικά. Μάθετε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας με τους κατάλληλους τρόπους.
Φροντίστε να επιτρέψετε στον εαυτό σας να αντιμετωπίσει τα δύσκολα συναισθήματα με τους κατάλληλους τρόπους για τον χώρο εργασίας. Εάν νιώθετε θυμωμένοι, αφιερώστε χρόνο για να εξετάσετε τι μπορεί να προκάλεσε την αίσθηση και να εξετάσετε τις ενέργειες που θα μπορούσατε να λάβετε για να περιορίσετε μια τέτοια κατάσταση στο μέλλον. Δεν χρειάζεται να προσποιείστε ότι αισθάνεστε διαφορετικά, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζετε τα συναισθήματα έτσι ώστε να μην επηρεάζουν τις αλληλεπιδράσεις σας με άλλους. Καθαρίστε τον αέρα. Για παράδειγμα, εάν ένας συνάδελφος έχει πει κάτι σε μια συνάντηση που σας προσέβαλε, μιλήστε με το άτομο γι 'αυτό, κατά προτίμηση σύντομα μετά τη συνάντηση και προσωπικά.

Αντί επιλόγου
Είναι σημαντική η δουλειά σας να μην γίνει η ζωή σας. Διατηρήστε μεθόδους στήριξης εκτός της εργασίας. Μιλώντας ειλικρινά για τις ανησυχίες σας με τους στενούς φίλους σας ή τον σύντροφό σας μπορεί να συμβάλει στη μείωση του άγχους σας. Επιλέξτε κάποιον που εμπιστεύεστε και που σας γνωρίζει αρκετά καλά για να σας δώσει ειλικρινείς πληροφορίες όταν το χρειάζεστε. Εάν δεν αισθάνεστε άνετα να μιλάτε με φίλους και οικογένεια, η συμβουλή ενός ειδικού μπορεί να είναι πολύ βοηθητική. Η συζήτηση με έναν επαγγελματία μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε προοπτική για τα προβλήματα και να βρείτε λύσεις καθώς και συγκεκριμένες τεχνικές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας πιο αποτελεσματικά.
Πάνω απ 'όλα, να τρώτε καλά, να παίρνετε αρκετό ύπνο και να ασκείστε τακτικά. Αν είστε καλά ξεκούραστοι, θρεπτικά και σωματικά ισχυροί, θα έχετε περισσότερη ενέργεια για να αντιμετωπίσετε συναισθηματικές προκλήσεις. Αυτό θα σας βοηθήσει να σας κρατηθείτε "συναισθηματικά ανθεκτικοί" και να νιώσετε ότι έχετε περισσότερο τον έλεγχο των συναισθημάτων σας και της ζωής σας.

Πηγή: LinkedIn

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: