10 ερωτήσεις ανάπτυξης καριέρας που ίσως δεν έχετε κάνει ακόμη στον εαυτό σας!

Career

30/1/2019

Η επαγγελματική ανάπτυξη είναι κάτι που συχνά πρέπει να επιδιώκουμε αν θέλουμε να δούμε τα ιδανικά αποτελέσματα. Οι δικαιολογίες, η έλλειψη σαφήνειας και επιμονής, το να ακολουθείτε τα όνειρα κάποιου άλλου και η κακή στήριξη αποτελούν κοινά εμπόδια ανάπτυξης της σταδιοδρομίας. Ο Thomas Edison έδειξε τόσο μεγάλη αντοχή με τις φιλοδοξίες του. Οι μεγάλοι ηγέτες αναπτύσσονται πάντα και δεν αφήνουν την υπερηφάνεια να παρεμποδίσει την ανάπτυξη της σταδιοδρομίας τους. Είτε είστε διευθυντής, ή ανώτερο στέλεχος, θα πρέπει να συνεχίσετε να αναλαμβάνετε δράσεις για την επίτευξη των στόχων σας.

Η Rachel Montanez ζήτησε πρόσφατα από μία πελάτισσα που βιώνει επαγγελματική εξουθένωση να της πει δέκα πράγματα που της αρέσουν για τον εαυτό της και τρεις λόγους που φοβάται την αποτυχία. Ένα πράγμα που ανέφερε ήταν ότι της αρέσει να σκέφτεται. Υπάρχει δύναμη στο να μπορείς να σταθείς και να κάνεις μια καλή, μακρά σκέψη. Κάνοντας ερωτήσεις, μαθαίνουμε, βρίσκουμε λύσεις, αναπτύσσουμε την αυτογνωσία και τελικά μεγαλώνουμε. Τα ερωτήματα αυτά έχουν στόχο να σας εμπνεύσουν:

Για ποιον στόχο είμαι ενθουσιασμένος που θα πραγματοποιήσω τον επόμενο μήνα;
Αν δεν είστε σε εγρήγορση, τελικά θα βαρεθείτε και θα αποσυνδεθείτε από την εργασία σας. Χρειαζόμαστε το στοιχείο του ενθουσιασμού τόσο συχνά, επειδή τα συναισθήματα οδηγούν το επίπεδο δέσμευσης και των ενεργειών μας.

Ποια ήταν η επαγγελματική μου στιγμή αυτόν τον μήνα;
Εάν αγωνίζεστε να βρείτε μια, τότε ίσως είναι καιρός να ανανεώσετε το ρόλο σας και να ενσωματώσετε μερικές από τις τακτικές που αναφέρονται σε ένα προηγούμενο άρθρο σχετικά με την πλήξη καριέρας. Κρατώντας σημειώσεις της επιτυχίας της καριέρας σας θα είναι βολικό όταν πρέπει να ενημερώσετε το βιογραφικό σας. Δημιουργήστε μια στιγμή για τον εαυτό σας τον επόμενο μήνα.

Η επαγγελματική προσωπικότητα μου εξακολουθεί να με αντανακλά;
Το βιογραφικό σας πρέπει να έχει μια ανθρώπινη αφή για να μεταδώσει το ποιος είσαι. Σκεφτείτε τρεις επιτυχίες καριέρας. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά που σας βοήθησαν να επιτύχετε αυτά τα πράγματα; Αυτά είναι πιθανότατα χαρακτηριστικά γνωρίσματά σας.

Τι έμαθα αυτό το μήνα;
Ο Λάο Τζου, ένας Κινέζος φιλόσοφος, είπε, "η γνώση των άλλων είναι νοημοσύνη. γνωρίζοντας τον εαυτό σας, όμως, είναι αληθινή σοφία. Η γνώση άλλων είναι δύναμη. ο χειρισμός του εαυτού σας είναι αληθινή δύναμη". Τα πράγματα μπορεί να μην πάνε πάντα όπως εσείς επιθυμείτε, αλλά τα μαθήματα που παίρνετε σας εκπαιδεύουν εκπαιδεύουν.

Τι γινόταν όταν δεν έκανα την καλύτερη δουλειά μου;
Η γνώση του ιδανικού περιβάλλοντος εργασίας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της καριέρας σας και σας βοηθά να βελτιώσετε την παραγωγικότητα. Μπορεί ακόμη και να διαπιστώσετε ότι υπάρχει ένα πρότυπο για τα πράγματα που σας εμποδίζουν να ξεχωρίζετε σε περιοχές της δουλειάς σας.

Τι νόημα έχει η δουλειά μου;
Η εργασιακή εξουθένωση έχει συνδεθεί με έλλειψη νοήματος. Αναφερθήκαμε προηγουμένως για το πώς η ουσιαστική δουλειά βελτιώνει την αφοσίωση και την ικανοποίηση σταδιοδρομίας σε αυτό το άρθρο.

Πώς επηρέασε ο τρόπος ζωής μου την εργασία μου αυτό το μήνα;
Η Rachel πιστεύει στην ολοκληρωμένη προπόνηση σταδιοδρομίας. Ο τρόπος ζωής μας επηρεάζει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και την παραγωγικότητα. Σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, «οι μεμονωμένοι εργαζόμενοι και οι εργοδότες μπορούν να αντλήσουν οικονομικά οφέλη από τη βελτίωση της υγείας τους».

Τι λείπει στο δίκτυό μου;
Ο Mark Granovetter μελέτησε άτομα που αναζητούν εργασία στο βιβλίο του, The Strength of Weak Ties, για να ανακαλύψει πώς τα κοινωνικά δίκτυα παίζουν ρόλο στην εξεύρεση εργασίας. Η έρευνά του έδειξε ότι όταν χτυπάτε στις στενές συνδέσεις σας, θα έχετε μεγαλύτερη επιτυχία στην αναζήτηση εργασίας σας, ικανοποίηση σταδιοδρομίας και θα κερδίσετε υψηλότερο μισθό. Να επιδιώκετε το δίκτυό σας (και από το δίκτυο, δεν εννοούμε μόνο εκείνους που προσθέτετε στο LinkedIn) να είναι διαφορετικό όσον αφορά την τοποθεσία, την ηλικία, τη βιομηχανία και τα επίπεδο εργασίας.

Τι με σταματά;
Συχνά είναι οι δικαιολογίες ή τα συναισθήματα.

Τι έκανα αυτό το μήνα να βγω από τη ζώνη άνεσής μου;
Βγαίνοντας έξω από τη ζώνη άνεσης θα αναπτύξετε την εμπειρία και την αυτοπεποίθηση σας. Δεν θα είστε σε θέση να κάνετε κάτι αν δεν το δοκιμάσετε.

Πηγή: Forbes

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: