3 τρόποι να διατηρήσετε την ενέργεια σας στη δουλειά!

Career

19/03/2019

H Ashley Stahl ως προπονήτρια σταδιοδρομίας, λέει ότι τίποτα δεν της δίνει  περισσότερη χαρά από το να δει τους πελάτες της ενθουσιασμένους από μια ολοκαίνουργια δουλειά. Από την άλλη πλευρά, τίποτα δεν την κάνει να αισθάνεται πιο θλιβερά από το να βλέπει έναν πελάτη να πετάει μια εξαιρετική ευκαιρία επειδή δεν νιώθει την ίδια ενέργεια και την αίσθηση κίνητρου που ένιωθε εξαρχής. Το χειρότερο μέρος με αυτά τα σενάρια είναι το γεγονός ότι η αλλαγή δεν πρέπει να σχετίζεται με τη δουλειά, αλλά μερικά απλά βήματα  που οδηγούν σε μια πιο υγιή καθημερινή ρουτίνα.

Ας πούμε ότι ξεκινήσατε μια νέα δουλειά στις αρχές του έτους. Όταν υπογράψατε, είχατε κίνητρο, έμπνευση και ενέργεια. Τίποτα δεν θα μπορούσε να μπει εμπόδιο στο δρόμο σας, αλλά τώρα, είναι Μάρτιος, και αντιλαμβάνεστε ότι καμία ποσότητα καφεΐνης δεν μπορεί να φέρει τη μέρα στο τέλος της πια.
Μπορεί να είναι απολύτως φυσιολογικό να αισθάνεστε μια σύγκρουση κάποια φορά μετά από ένα δύσκολο πρωϊνό, αλλά εάν αισθάνεστε κουρασμένοι τακτικά, είναι σίγουρα καιρός να κάνετε κάποια αλλαγή στην καθημερινή σας ρουτίνα. Εδώ είναι μερικές μέθοδοι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να διατηρήσετε την ενέργειά σας όλη την εργάσιμη ημέρα.

Βάλτε στη ζωή σας τις πρωινές προπονήσεις.
Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι η άσκηση όταν ξυπνάτε μπορεί έχει τα αντίθετα αποτελέσματα, τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά. Ένα άρθρο σχετικά του WebMD υποστηρίζει ότι οι έρευνες λένε ότι το να δαπανάτε ενέργεια στην άσκηση σε τακτικά μπορεί να αποτελέσει αφορμή να δημιουργηθεί ενέργεια μακροπρόθεσμα. Με την άσκηση, το σώμα και ο εγκέφαλός σας θα λειτουργούν σε υψηλή ταχύτητα, ώστε να μπορείτε να πάτε στη δουλειά νιώθοντας φρέσκοι και εμπνευσμένοι. Η άσκηση σας βοηθά επίσης να διατηρήσετε καλύτερες συνήθειες ύπνου και μια μελέτη του Ιδρύματος ύπνου διαπίστωσε ότι οι ενήλικες με αϋπνία άρχισαν να αποκοιμιούνται πιο γρήγορα, περισσότερο και είχαν καλύτερη ποιότητα ύπνου από ό, τι πριν ξεκινήσουν την άσκηση.

Τρώτε καλύτερα και μικρότερα γεύματα.
Η σωστή διατροφή πηγαίνει χέρι-χέρι με την τακτική άσκηση. Αντί να τρώτε ένα μπιφτέκι με πατάτες, φάτε μια σαλάτα με quinoa ή κάποιο άλλο ισοδύναμο μικρό αλλά ισχυρό γεύμα. Μια μελέτη από το Χάρβαρντ δήλωσε ότι οι κιρκαδικοί ρυθμοί των ανθρώπων που τρώνε πολύ εμφανίζουν τυπικά μια πιο έντονη απογευματινή πτώση στην ενέργεια τους. Το Sleep.org υποστηρίζει ότι μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και χαμηλή περιεκτικότητα σε πρόσθετα σάκχαρα θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα και να σας δώσει έως και 2 επιπλέον ώρες ύπνου τη βραδιά.

Πάρτε τα διαλείμματα σας.
Μερικές φορές η Ashley βλέπει τον εαυτό της να εργάζεται ασταμάτητα και να συνειδητοποιεί ότι βρίσκεται για ώρες μπροστά από τον υπολογιστή χωρίς να κάνει ένα διάλειμμα. Όχι μόνο αυτό είναι δύσκολο για τα μάτια, αλλά θα σκοτώσει τα ενεργειακά της επίπεδα μακροπρόθεσμα. Υπάρχουν αρκετές μελέτες που δείχνουν ότι πρέπει να παίρνουμε ένα διάλειμμα 15 λεπτών κάθε 90 λεπτά εργασίας. Αυτό θα βοηθήσει τόσο τα ενεργειακά σας επίπεδα όσο και την παραγωγικότητα.
Μια δραστική θεραπεία για την αίσθηση της έλλειψης ενέργειας στην εργασία είναι μια αλλαγή στη σταδιοδρομία, αλλά θα συνιστούσε η Ashley να κάνετε αυτό το βήμα μόνο αν αισθάνεστε ότι έχετε υποστεί εργασιακή εξουθένωση στη δουλειά σας. Πολύ συχνά, βλέπει πελάτες που έχουν χαμηλή ενέργεια ως αποτέλεσμα του χαμηλού ενδιαφέροντος. Όταν έχετε μια αίσθηση του σκοπού και της σημασίας στην καριέρα σας, μπορείτε να αντλήσετε ευκολότερα ενέργεια! Παρ 'όλα αυτά, δεν χρειάζεται να κάνετε τεράστιες αλλαγές στη ζωή σας ακόμα, έτσι δοκιμάστε ένα από αυτά τα βήματα κάθε φορά και δείτε αν αυτά αρκούν για εσάς. Ας ελπίσουμε ότι μερικές από αυτές τις συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να ανακτήσετε την αντοχή και τη δύναμή σας κατά τις εργάσιμες ημέρες, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε κίνητρα, να αντιμετωπίζετε τις προκλήσεις και να νιώθετε πετυχημένοι.

Πηγή: Forbes

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: