ADVANCED CERTIFIED COURSE by ACTA

Μεσογειακή διατροφή: Σχεδιάζω το διατροφικό μου πιάτο στην υγεία και στη νόσο

Έναρξη 1 Ιανουαρίου
Υποστηρικτικό Υλικό
Ελληνικά
Online μέσω ZOOM
Έναρξη 1 Ιανουαρίου 1
Ελληνικά μέσω ZOOM
ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Τεχνοβλαστός Α.Π.Θ.
Πιστοποιημένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
κατά το πρότυπο QTL της ACTA Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
ΤΕΧΝΟΒΛΑΣΤΟΣ Α.Π.Θ.

Περιγραφή προγράμματος

Η Μεσογειακή διατροφή αποτελεί ένα από το πιο δημοφιλή πρότυπα διατροφής σε όλο τον κόσμο. Η διατροφή είναι μια σύγχρονη επιστήμη που μέσα από την διαιτολογία βρίσκει εφαρμογή στη καθημερινή ζωή. Αν θέλετε λοιπόν, να μάθετε τα πάντα για μία σωστή και ισορροπημένη διατροφή, αυτό το σεμινάριο θα σας βοηθήσει να το πραγματοποιήσετε!

Στο Advanced ACTA-Certified Course «Μεσογειακή διατροφή: Σχεδιάζω το διατροφικό μου πιάτο στην υγεία και στη νόσο», θα ανακαλύψετε μέσα από 4 online συναντήσεις μέσω ΖΟΟΜ, διάρκειας δυόμιση ωρών/μάθημα,  τα οφέλη και τις πρακτικές εφαρμογές της μεσογειακής διατροφής και θα τη γνωρίσετε καλύτερα όπως αυτή εφαρμόζεται από πιστοποιημένους διαιτολόγους, και στη συνέχεια θα μπορείτε να τη φέρετε στο πιάτο σας.

Τρόπος παρακολούθησης

Το Advanced Certificate «Μεσογειακή διατροφή: Σχεδιάζω το διατροφικό μου πιάτο στην υγεία και στη νόσο» βασίζεται στις αρχές της σύγχρονης e-learning εκπαίδευσης.

Η συνολική διάρκεια του σεμιναρίου είναι 4 εβδομάδες. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται μια συνάντηση μέσω ZOOM διάρκειας 2,5 ωρών. Οι σημειώσεις από τις διαλέξεις θα βρίσκονται μέσα στην πλατφόρμα του Skillbox. Οι συμμετέχοντες μπορούν να δουν τα video των ZOOM Meeting την επόμενη μέρα on demand σε περίπτωση που χάσουν το μάθημα ή θέλουν να θυμηθούν κάποια σημαντικά σημεία. Οι συναντήσεις μέσω ZOOM θα πραγματοποιηθούν τις ακόλουθες ημερομηνίες: Πέμπτη 5/10, 12/10, 19/10, 26/10 και ώρα 19.30 - 22.00.

Θεματολογία

1.1 Οι ρίζες της μεσογειακής διατροφής - Ιστορικά στοιχεία.
1.2 Βασικές αρχές της μεσογειακής διατροφής.
1.3 Η διαδικασία της πέψης στον ανθρώπινο οργανισμό.
1.4 Πώς αξιολογώ το σώμα μου;
2.1 Γνωρίζοντας τα μακροθρεπτικά συστατικά (υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη κ.λπ.) της διατροφής.
2.2 Οι ομάδες των τροφών στην διατροφική πυραμίδα.
2.3 Ο ρόλος του νερού και της ενυδάτωσης στον οργανισμό μας.
2.4 Οι φυτικές ίνες και η λειτουργία τους.
3.1 Τι είναι και πώς φτιάχνω το διατροφικό μου πιάτο;
3.2 Τι πρέπει να γνωρίζω για την διατροφική ετικέτα;
3.3 Διατροφικοί ισχυρισμοί στα τρόφιμα.
3.4 Πρακτική εφαρμογή: Σχεδιάζω ένα μεσογειακό πιάτο βήμα-βήμα.
4.1 Διατροφή για τη μείωση της υψηλής χοληστερίνης.
4.2 Διατροφή για τον έλεγχο του Διαβήτη τύπου 2.
4.3 Διατροφή για τη ρύθμιση της υπέρτασης.
4.4 Πρακτική εφαρμογή: Σχεδιάζω βήμα-βήμα το διατροφικό μου πιάτο για την αποτελεσματική αντιμετώπιση μεταβολικών παθήσεων.
5.1 Project: Παρουσίαση πρότασης για τον σχεδιασμό του διατροφικού πιάτου της επιλογής καθενός από τους συμμετέχοντες.
5.2 Αξιολόγηση Σεμιναρίου
5.3 Βεβαίωση Συμμετοχής & Τεστ Αξιολόγησης

Πιστοποίηση

 

Αποκτήστε αναγνωρισμένη advanced πιστοποίηση από την ΑCΤΑ

Ολοκληρώστε επιτυχώς την τελική αξιολόγηση και αποκτήστε τη βεβαίωση παρακολούθησης του πιστοποιημένου προγράμματος από την ΑCΤΑ - Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

 

Σε ποιους απευθύνεται;

To σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσοι επιθυμούν:

  • να γνωρίσουν τη μεσογειακή διατροφή.
  • να εφαρμόσουν τη Μεσογειακή δίαιτα στην καθημερινότητά τους.
  • να βελτιώσουν την υγεία τους.
  • να μάθουν το πώς αξιολογούν το ανθρώπινο σώμα με απλές πρακτικές
  • να μάθουν για τα συστατικά των τροφών και την αξία της ενυδάτωσης
  • να εμπεδώσουν πώς διαβάζουμε σωστά τις διατροφικές ετικέτες.
  • να προχωρήσουν μέσα από σταδιακή πρακτική εξάσκηση, στον σχεδιασμό ενός διατροφικού πιάτου. 
  • να κατανοήσουν πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά ζητήματα υγείας όπως την υψηλή χοληστερίνη, τον διαβήτη και την υπέρτασή, υιοθετώντας τη μεσογειακή διατροφή.
ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΡΙΕΣ;

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σεμινάριο καλέστε μας στο

2310 307707

Εισηγητής

Λία Καραρίζου
Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Η Ευθαλία Καραρίζου είναι ιδιώτης διαιτολόγος-διατροφολόγος με δεκαέξι χρόνια εμπειρίας στον εν λόγω τομέα. Επιπλέον, είναι καταρτισμένη και σε πεδία όπως είναι η εκπαίδευση αλλαγής διατροφικής συμπεριφοράς, η διάγνωση και η ανάλυση θρεπτικής κατάστασης, η ανθρωπομετρία. Η Καραρίζου επίσης, είναι και εκπαιδεύτρια ενηλίκων στον τομέα της διατροφής και των τροφίμων. Εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας από το 2007 στο προσωπικό της γραφείο διαιτολογίας. Παράλληλα, διδάσκει σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης.

 

Περισσότερα +

Τι θα μάθω;

Με την παρακολούθηση του προγράμματος και μέσα από σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης ο/η υποψήφιος/α στόχος είναι να μάθει:

  • Τη Μεσογειακή διατροφή και την Πυραμίδα της διατροφής.
  • Τα βασικά θρεπτικά συστατικά του μεσογειακού μοντέλου διατροφής.
  • Τις ομάδες των τροφών και τις ωφέλειες τους στην υγεία μας.
  • Να σχεδιάζει το προσωπικό του μεσογειακό πιάτο διατροφής.
  • Να εφαρμόζει τη μεσογειακή διατροφή και το διατροφικό πιάτο για βελτίωση της υγείας του.

 

* Το παρόν σεμινάριο δεν υποκαθιστά τη συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού ή διατροφολόγου. Σκοπός του είναι να αναδείξει την αξία και τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής μέσα από αποτελεσματικές πρακτικές που μπορούν να εμπλουτίσουν με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά την κουζίνα και το πιάτο σας.

Κόστος

Κλείστε τη θέση σας τώρα!
Εγγραφές έως 1 Ιανουαρίου 1
Ειδικό 187€
Ειδική έκπτωση 15% σε φοιτητές & ανέργους
Εγγραφές έως 1 Ιανουαρίου 1
Κανονικό 220€
Εγγραφές έως 1 Ιανουαρίου 1
Εταιρικό Πακέτο

Επενδύστε στην εκπαίδευση του προσωπικού σας και εφοδιάστε το με γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για την εταιρεία σας.

Επιλέξτε το σεμινάριο με το οποίο επιθυμείτε να καταρτίσετε τους εργαζομένους σας και ζητήστε μας προσφορά. Περισσότερα
*Δυνατότητα πληρωμής με (έως 3) άτοκες δόσεις με πιστωτική κάρτα
Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο 2310 307707
Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: