H Επόμενη Μέρα | Στα βιβλιοπωλεία η συλλογή διηγημάτων του Skillbox

Skillbox News

12/10/2022
"Η Επόμενη Μέρα", η συλλογή διηγημάτων του Skillbox, που κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Πηγή, βρίσκεται και επισήμως στα βιβλιοπωλεία Ιανός, Πρωτοπορία και σε επιλεγμένα καταστήματα Public. Πρόκειται για το έργο των 21 σπουδαστών των online σεμιναρίων "Δημιουργική Γραφή: Από τη Φαντασία στο Χαρτί" και "Λογοτεχνία του Φανταστικού", που συμμετείχαν στο Διαγωνισμό του Skillbox και αναδείχθηκαν νικητές. 
 
Από το οπισθόφυλλο 
Οι σαρωτικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων µας έφεραν µπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις που ποτέ δεν φανταζόµασταν. Μέσα στην αποµόνωση, την απώλεια και τη δυστοπία που βιώσαµε, υπήρξαν, όµως, κάποιες φωτεινές χαραµάδες και αναµετρήσεις µε το µέσα µας που µας γέµισαν µε έµπνευση. Ο δρόµος για την «επόµενη µέρα» παραµένει ακόµη άγνωστος. Είναι άραγε η αρχή µιας νέας εποχής, το µεταίχµιο που θα µας οδηγήσει σε µια νέα τάξη πραγµάτων; Πώς φαντάζει τελικά το µέλλον;
 
Μέσα µας γίνονται και γίνονταν πάντα ζυµώσεις και ήρθαµε πολλές φορές στο στάδιο αυτό, της «επόµενης µέρας». Η ίδια η ανθρωπότητα έχει περάσει από σηµαντικές τοµές για να φτάσει εδώ που βρίσκεται σήµερα.
 
Σε αυτήν τη συλλογή, 21 επίδοξοι συγγραφείς αναµετρώνται µε τις δικές τους αλλαγές. Παίρνοντας έµπνευση από τον λογοτεχνικό διαγωνισµό της εκπαιδευτικής πλατφόρµας Skillbox µε θέµα την «επόµενη µέρα», καταθέτουν τις δικές τους ιστορίες. Ιστορίες που ανήκουν στον χώρο της φαντασίας, προσωπικές αλλά και µε κοινωνικό περιεχόµενο. Δεν είναι µια σειρά ιστοριών για την πανδηµία. Είναι µια συλλογή διηγηµάτων για όλα εκείνα που ορίζουν την αρχή, το τέλος και την επανεκκίνηση στη ζωή µας.
 
Βρείτε το:
Δεν γράφω για μια εκλεκτή μειοψηφία, που δε σημαίνει τίποτα για μένα, αλλ’ ούτε και για κείνη τη χιλιολιβανισμένη πλατωνική κατηγορία που είναι γνωστή ως “Οι μάζες”. Δυσπιστώ και στις δύο αυτές αφαιρέσεις τις τόσο προσφιλείς στους δημαγωγούς. Γράφω για τον εαυτό μου και για τους φίλους μου. Γράφω, ακόμα, για να κάνω ευκολότερο το πέρασμα του χρόνου…
Χ.Λ. Μπόρχες
Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: