4 + 1 ιδέες διακόσμησης για να δώσεις άλλον αέρα στο Airbnb σου!

Skillbox News

31/5/2023

Σκέφτεσαι και εσύ να διαμορφώσεις τον χώρο σου για ενοικίαση; Μήπως φλερτάρεις με την προοπτική να βάλεις το κατάλυμά σου σε κάποια από τις πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, και συγκεκριμένα στο Airbnb;

Τότε, είναι η κατάλληλη ώρα να αναζητήσεις προτάσεις για την ιδανική διακόσμηση που θα σε διευκολύνει να χτίσεις και να αυξήσεις το δικό σου πελατολόγιο.

Η άνοδος του Airbnb τα τελευταία χρόνια είναι γεγονός. Και η διακόσμηση που θα έχει το κατάλυμά σου αποτελεί μεταξύ άλλων, καθοριστικό παράγοντα για να σε προτιμήσει ένας υποψήφιος ενοικιαστής.

Είτε επιχειρείς τώρα τα πρώτα σου βήματα στο πεδίο του Airbnb είτε έχεις αποκτήσει ήδη εμπειρία σε αυτό, ξέρεις πως ο χώρος που πρόκειται να διαθέσεις σε κάποιον πρέπει να έχει αυτό το ‘κάτι’ που θα τον κάνει να πει «εδώ είναι αυτό που έψαχνα!».

Πολλοί αναζητούν ευκαιρίες να ταξιδέψουν σε μία χώρα και να έρθουν σε επαφή με την ιδιαίτερη κουλτούρα ενός τόπου όπου θα αποκομίσουν μία αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας. Στην προκειμένη περίπτωση, η κατάλληλη διακόσμηση είναι αυτό που θα σε βοηθήσει να εξασφαλίσεις απτά αποτελέσματα. Απλά φαντάσου πώς θα ήθελες να νιώσεις εσύ όταν μπαίνεις σε έναν χώρο που πρόκειται να σε φιλοξενήσει.

Οπωσδήποτε, μετράει το να αποπνέει κάτι οικείο, προσιτό και ζεστό το οποίο κατά συνέπεια εκπέμπει τα ανάλογα vibes. Αυτομάτως, το άτομο που θα επιλέξει τον χώρο σου, θα νιώσει ότι τον/την εκφράζει ώστε να πυροδοτηθούν μέσα του και τα αντίστοιχα συναισθήματα λόγω των δημιουργικών πινελιών που έχεις εφαρμόσει.

Το να επενδύεις στην εμπειρία μιας διαμονής που συνδυάζει την άνεση και την καλαισθησία είναι η βάση για να ξεκινήσεις να πραγματοποιείς αλλαγές όσον αφορά στην διακόσμηση του καταλύματός σου.

Οι αλλαγές στις οποίες θα προχωρήσεις σχετικά με τη διακόσμηση, ουσιαστικά γίνονται με γνώμονα να συνδυάζουν τόσο την αισθητική όσο και τη λειτουργικότητα του καταλύματός σου χωρίς το ένα να έρχεται ως υποδεέστερο του άλλου.

Πολλοί άνθρωποι που κάνουν ταξίδια αναψυχής, προτιμούν να μείνουν στις διακοπές τους σε ένα κατάλυμα που θα φέρει μία σπιτική αύρα. Αναζητούν, δηλαδή, να τους καλωσορίσει και να καλύψει ολοκληρωμένα τις ανάγκες τους ένα μέρος φιλόξενο το οποίο θα το νιώσουν έστω και προσωρινά σαν το δεύτερο σπίτι τους.

Με μία προσεγμένη προσέγγιση είναι δυνατόν το κατάλυμα αυτό να αποδειχτεί μία αξιόλογη επένδυση για εσάς κάνοντάς το διαμέρισμά σας έναν ευπρόσδεκτο πόλο έλξης κάτι που θα σας φέρει και ικανοποιητικές απολαβές.

Επειδή όμως, ο ανταγωνισμός εντείνεται και εδώ, η διακόσμηση εσωτερικών χώρων μπορεί να αποδειχτεί σωστή πρόκληση αλλά μπορείς να την κερδίσεις, αν το χειριστείς έξυπνα! Είναι ένα πολύ δυνατό χαρτί που πρέπει να αξιοποιήσεις για να αναδείξεις το δικό σου κατάλυμα ανάμεσα σε τόσα άλλα.

Πού να επενδύσεις περισσότερο:

Απαλές αποχρώσεις

Διάλεξε απαλές αποχρώσεις για τους τοίχους. Από την άλλη, μπορείς να αφήσεις να κυριαρχήσει το χρώμα που σου αρέσει επιλέγοντας διάφορες αποχρώσεις του όσον αφορά λοιπά διακοσμητικά όπως κεριά, κηροπήγια, πίνακες κλπ. Πρόσθεσε έναν καθρέφτη στο σαλόνι για να δώσει την εντύπωση ότι είναι πιο ευρύχωρα και φωτεινά.  

Η άφιξη και το καλωσόρισμα

Η πρώτη εικόνα πάντα μετράει! Και όντως η είσοδος κάποιου σ’ έναν χώρο είναι ωραίο να γίνεται ενώ τον υποδέχεται σαν αρχικό οπτικό ερέθισμα η παρουσία ορισμένων φυτών. Η ζωντάνια των χρωμάτων τους και η τοποθέτησή τους σε γλάστρες ή ανθοδοχεία σε κατάλληλες θέσεις προσδίδει σημαντικά στην αρχική εντύπωση. Υποδέξου τον επισκέπτη με ένα βαζάκι μέλι ή σπιτική μαρμελάδα, ή ακόμη με ένα μπουκαλάκι ελαιόλαδο συνοδευόμενα από μία κάρτα καλωσορίσματος.

Άφησε επίσης, και έναν χάρτη-οδηγό ώστε να εντοπίσουν εύκολα κάθε χρήσιμο σημείο στην περιοχή όπως φαρμακεία, νοσοκομείο, στάσεις λεωφορείων, εστιατόρια, κέντρα διασκέδασης κλπ.

Άρωμα

Δώσε μία νότα φρεσκάδας με αληθινά λουλούδια ή με ευωδιαστά κεριά καθώς μην ξεχνάμε ότι η μνήμη βασίζεται σε μεγάλο βαθμό και στην όσφρηση. Και σίγουρα θα θέλαμε να θυμάται ο επισκέπτης τον χώρο μας ως ένα ευχάριστο μέρος και από αυτήν την άποψη!

Η επιλογή και η θέση των επίπλων

Σκόπιμο θα είναι να μην καταφύγει κανείς σε υπερβολές ή εξεζητημένα πράγματα. Συνδύασε το μοντέρνο με το vintage και άσε την απλότητα να «μιλήσει». Εξάλλου, αυτή μπορεί να κάνει το σπίτι να “αναπνεύσει”. Δεν χρειάζονται ογκώδη έπιπλα, αλλά κομμάτια που είναι κομψά, λιτά και πρακτικά. Με αυτόν τον τρόπο, ο ενοικιαστής αντιλαμβάνεται αλλιώς την ελευθερία κινήσεών του στο εσωτερικό της κατοικίας που τον φιλοξενεί.

Η διαχείριση του φωτισμού

Ο φωτισμός του καταλύματος είναι προτιμότερο να είναι ήπιος παρά έντονος, για να μην πέφτουν βαριές σκιές μέσα στο εσωτερικό του καταλύματος. Μία επιδαπέδια λάμπα ή ένα πορτατίφ είναι μία πολύ καλή επιλογή για να το πετύχεις αυτό.

Το να διακοσμήσεις το Airbnb σου καλόγουστα δεν συνεπάγεται αναγκαστικά μεγάλο κόστος ή το να κάνεις την υπέρβαση. Ορισμένες δημιουργικές ιδέες αρκούν για να ενθαρρύνουν τον πελάτη σου να αισθανθεί βολικά και με τη σειρά του να το προτείνει με ενθουσιασμό και σε άλλους, είτε δια στόματος είτε διατυπώνοντας επιδοκιμαστικά σχόλια κάτω από τη σελίδα του καταλύματός σου.

Τέλος, ζήτα και εσύ ανατροφοδότηση από τον επισκέπτη! Μπορείς κάλλιστα, να τον ρωτήσεις για να πάρεις μία αντιπροσωπευτική γνώμη για το τι άλλο θα μπορούσε να βελτιωθεί μέσα στο χώρο, και κατ’ επέκταση να τον εξελίξεις ακόμη περισσότερο.

Αν έχεις μπει ήδη στο νόημα και το έχεις πάρει ζεστά το ζήτημα, παρακάτω σου προτείνουμε δύο σεμινάρια αποκλειστικά εστιασμένα σε αυτό που ζητάς! Ώρα να γίνεις expert τόσο στην διακόσμηση όσο και στη διαχείριση του Airbnb καταλύματός σου!

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: