Ο μέσος επενδυτής Bitcoin είναι νέος, πλούσιος και άνδρας, σύμφωνα με το CNN

Οργάνωση & Διοίκηση

9/10/2018

Ποιο προφίλ επενδυτή κυριαρχεί στην αγορά του bitcoin; Το CNN υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι που ασχολούνται και εκπαιδεύονται πάνω στο δημοφιλές κρυπτονόμισμα είναι νέοι, σχετικά ευκατάστατοι άνδρες που ζουν σε μεγάλες πόλεις.

Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε σε 1000 Αμερικάνους αποτύπωσε τα παραπάνω αποτελέσματα. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι επενδυτές είναι Millenials που κερδίζουν περισσότερα από $75.000 τον χρόνο στα αστικά κέντρα.

Η έρευνα διεξήχθη από την Clovr, μια εταιρεία που επικεντρώνεται στην προώθηση της υιοθέτησης των τεχνολογιών blockchain - των ψηφιακών ημερολογίων που καταγράφουν όλες τις συναλλαγές σε bitcoin. Είναι μια από τις πρώτες περιεκτικές μελέτες για το ποιος κατέχει κρυπτονομίσματα.

Tα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν επίσης ότι ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι επενδύουν σε κρυπτονομίσματα είναι η πιθανότητα μιας τεράστιας απόδοσης - όχι επειδή πιστεύουν ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι το μέλλον των χρημάτων. Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι βλέπουν το bitcoin όπως τα αποθέματα στο Διαδίκτυο στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ή τα αποθέματα εθιστικών ουσιών σήμερα: μια πολύ κερδοσκοπική επένδυση.

Η άνοδος του Bitcoin έχει δημιουργήσει μια «τρέλα», καθώς οι επενδυτές γνωρίζουν άλλους που κάνουν το ίδιο και έχουν τον φόβο να μην χάσουν καμία εξέλιξη πάνω σε αυτό.

Αυτό καμιά φορά μπορεί να είναι η συνταγή της αποτυχίας. Μεμονωμένοι επενδυτές ψάχνουν να ζήσουν τη δική τους στιγμή και φτάνουν αργά εκεί που έπρεπε να είχαν φτάσει νωρίτερα. Αγοράζουν όταν τα περίφημα έξυπνα χρήματα (μεγάλα αμοιβαία κεφάλαια και αμοιβαία κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου) πωλούνται.

Αν και το bitcoin σημείωσε πτώση φέτος, εξακολουθεί να έχει σημαντική επιτυχία, +3000% από τα προηγούμενα πέντε χρόνια γεγονός που κάνει ένα bitcoin να ανέρχεται πλέον στα $6.400. Συνεπώς, υπάρχει πολύ περιθώριο να πέσει κι άλλο.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πώς λειτουργούν τα κρυπτονομίσματα και με ποιον τρόπο μπορείτε να επενδύσετε σε αυτά; Παρακολουθήστε το elearning σεμινάριο!

Ο  Mike Cribari, ο συνδημιουργός της Clovr, είπε ότι τον εξέπληξε το πόσο έντονα πρόθυμοι είναι κάποιοι για να κάνουν γρήγορα λεφτά, κάτι που ήταν ο νούμερο ένα λόγος, σύμφωνα με την έρευνα, που θα ασχοληθεί κανείς με τη σχετική επένδυση.

"Πολλοί άνθρωποι που εμπλέκονται σε κερδοσκοπικές επενδύσεις - που κάνουν μεγάλες κινήσεις - δεν αποδίδουν υψηλά εισοδήματα", ανέφερε ο Cribari, αναφερόμενος σε πολυάριθμες μελέτες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι χαρτοπαικτικές λέσχες, οι λαχειοφόροι αγορές και άλλες μορφές τυχερών παιχνιδιών θεωρούνται συχνά αφορμή για έμμεσους φόρους και όχι για καθαρό κέρδος.

Οι άνθρωποι δεν έχουν αρχίσει να σκέφτονται για τα κρυπτονομίσματα ως αντικαταστάτες των δολαρίων, των ευρώ, των γιέν και άλλων νομισμάτων. Για να συμβεί αυτό, το bitcoin και παρόμοια κρυπτονομίσματα θα πρέπει να είναι διαθέσιμα σε περισσότερες εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι στην καθημερινότητά τους.

"Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να κατανοήσουν έννοιες όπως τα ιδιωτικά κλειδιά και τις μεταφορές", δήλωσε ο Cribari. "Οι άνθρωποι πρέπει να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα πιο συχνά για πράγματα όπως το να αγοράζουν το γεύμα τους".

Μεγάλες εταιρείες όπως τα Starbucks και η Microsoft έχουν λανσάρει μηχανισμούς μετατροπής bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων σε δολάρια. Παράλληλα, η Goldman Sachs έχει ιδρύσει startup που δουλεύει πάνω στις επενδύσεις και τις ψηφιακές μεταφορές χρημάτων bitcoin.

Περισσότεροι μέσοι επενδυτές γίνονται άνετοι με τη σκέψη να χρησιμοποιούν bitcoin για τις καθημερινές αγορές και να έχουν στην κατοχή τους bitcoin μακροπρόθεσμα, μια ξεχωριστή έρευνα έδειξε. Περισσότεροι από τους μισούς από τους Millennials και πάνω από το ένα τρίτο των ερωτηθέντων της Generation X δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι τα κρυπτονομίσματα θα γίνονταν ευρέως αποδεκτά όπως τα μετρητά και οι πιστωτικές κάρτες, σύμφωνα με το BitcoinIRA.com, το οποίο επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράζουν bitcoins και άλλα κρυπτονομίσματα για τους λογαριασμούς συνταξιοδότησης τους.
Σχεδόν το 30% των ερωτηθέντων των Baby Boomers ανέφεραν ότι θα έπρεπε να εξετάσουν το ενδεχόμενο να επενδύσουν σε bitcoin ή σε άλλα κρυπτονομίσματα για τη συνταξιοδότησή τους.

Αν σας ενδιαφέρει να μπείτε στον κόσμο του Bitcoin με έναν ασφαλή τρόπο και να γνωρίσετε όλες τις διαδικασίες που για κάποιους φαίνονται πολύπλοκες, στο SKILLBOX σας παρέχουμε το σεμινάριο "Bitcoin και κρυπτονομίσματα στην πράξη" με εισηγητή τον Γιώργο Βλαχάβα, μηχανικό πληροφορικής και άριστου γνώστη των κρυπτονομισμάτων. Ξεκινήστε σήμερα!

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: