3 συνήθειες ανθρώπων που θέλουν συνεχώς να μαθαίνουν νέες δεξιότητες!

Career

16/10/2018

Γιατί επιλέγουμε την online εκπαίδευση; Ποιοι είναι οι στόχοι μέσα από αυτήν; Πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τα skills μας;
Πλεονεκτήματα όπως καλύτερη απόδοση στην υπάρχουσα εργασία, ενίσχυση βιογραφικού στην αναζήτηση μιας νέας και πιθανότητες αύξησης μισθού αποτελούν τους κύριους λόγους όπως τους τονίζει και ο Mike Kehoe στο σχετικό του άρθρο που επιλέγουν οι online μαθητές να παρακολουθήσουν ένα μάθημα.

Οι συνήθειες που δημιουργούμε στη ζωή μας παίζουν καθοριστικό ρόλο και στην καριέρα μας.
Τι πρέπει να κάνουμε;

Εστιάστε στα αναδυόμενα skills
Μη χάνετε τον χρόνο σας γράφοντας απλά σκόρπιες λέξεις στο  google. Ανατρέξτε σε αγγελίες εργασίας και δείτε τι skills ζητούν οι θέσεις που σας ενδιαφέρουν και ποια είναι γενικά αυτά που αναδύονται από τις τάσεις. Δεύτερον, επικοινωνήστε αν χρειαστεί με άτομα που εργάζονται σε αντίστοιχες θέσεις για να σας πουν τις δικές τους δεξιότητες και τι χρειάστηκε να κάνουν για να παραμείνουν επιτυχημένοι. Ποια skills πιστεύουν οι ίδιοι ότι είναι χρήσιμα για μια αντίστοιχη θέση; Χρησιμοποιήστε το Linkedin για αυτό. Μη θεωρήσετε αυτήν την τακτική ως δύσκολη να εφαρμοστεί. Θα δείτε ότι πολλοί θα είναι χαρούμενοι να σας καθοδηγήσουν και να σας βοηθήσουν. Αν μπορούν και οι ίδιοι να σας συμβουλεύσουν να παρακολουθήσετε κάποιο online μάθημα, τότε θα είναι το καλύτερο σενάριο.
Δώστε σημασία στο elearning σεμινάριο πριν το παρακολουθήσετε. Σύμφωνα με την περιγραφή θα καλυφθούν οι ανάγκες σας; Θα αποκτήσετε πρακτική γνώση; O εισηγητής είναι ο ίδιος μέσα στην αγορά που σας ενδιαφέρει;

Χτίστε καλές συνήθειες
Αν το μάθημα που παρακολουθείτε είναι ασύγχρονο, δηλαδή δεν γίνεται σε ζωντανό χρόνο, αλλά το βλέπετε εσείς στους δικούς σας χρόνους, μπορείτε να ορίσετε ένα ραντεβού με έναν φίλο ώστε να έχετε μια πιο ζωντανή μορφή εκπαίδευσης. Έτσι, μπορείτε να αλληλεπιδράτε από κοντά με κάποιο άτομο ενώ απολαμβάνετε τα οφέλη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης δημιουργώντας έτσι μια καλή συνήθεια για εσάς.
Εφαρμόστε άμεσα τη γνώση. Οι έρευνες δείχνουν ότι το να εφαρμόζετε άμεσα τις δοκιμασίες που έχετε μάθει είναι εξαιρετικής σημασίας επειδή η δράση βελτιώνει τη μνήμη και νιώθετε την ασφάλεια ότι η γνώση είναι κεκτημένη.

Bάλτε έναν στόχο
Δείτε την εκπαίδευση σας ως μια προσωπική επένδυση, συνδυάστε την με έναν ρεαλιστικό στόχο. Είναι μια νέα δουλειά, μια απαίτηση για αύξηση, μια ευκαιρία για αλλαγή των καθηκόντων σας; Έχοντας έναν συγκεκριμένο στόχο είστε πάντα πιο επικεντρωμένοι.

Φυσικά, αυτό το σημείο αναφοράς θα αλλάζει καθώς αναπτύσσεστε. Η μάθηση είναι μια διαδικασία με μακροπρόθεσμα οφέλη. Αφού επιτύχετε έναν μεγάλο στόχο, στρέψτε το βλέμμα σας στον επόμενο. Έτσι κάνετε την εκμάθηση ένα μέρος της κανονικής σας ρουτίνας. Όσο περισσότερο το κάνετε αυτό, τόσο λιγότερο πιθανό είναι να σταματήσετε.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: