Όσα πρέπει να διαθέτεις για να γίνεις ένας καλός ομιλητής

Career

31/10/2018

Είναι η ερώτηση κλειδί για όσους ασχολούνται με τις δημόσιες ομιλίες. Τι πρέπει να διαθέτει κανείς για να τα καταφέρει; Πώς μπορεί να εντοπίσει ποια είναι αυτά τα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να γίνει ακόμη καλύτερος στις δημόσιες ομιλίες του; Η Γεωργία Κιζιρίδου μοιράζεται μαζί μας τι πρέπει να διαθέτει ο ομιλητής μέσα από το online σεμινάριο για το PublIc Speaking στο SKILLBOX

Συγκεκριμένα, ένας ομιλητής πρέπει να έχει:
- Αυτοπειθαρχία 
- Τον έλεγχο των συναισθημάτων του
- "Ηθοποιία"
- Ορθοφωνία
- Καλή γνώση της γλώσσας του σώματος
- Εκφραστικότητα

Πράγματι, μέσα από την αυτοπειθαρχία μπορεί κανείς να είναι προσεκτικός και συνεπής με τις ομιλίες του, κάτι που είναι απαραίτητο και για την ίδια του την εικόνα. Πρέπει να γνωρίζει να μην παρασύρεται από κάποια κακή στιγμή ή κάποια αντίδραση που δεν περιμένει από κάποιον παρευρισκόμενο. Για αυτό, είναι σημαντικό να μπορεί να έχει σωστό έλεγχο της φωνής του και να προσέχει τις κινήσεις του. Να είναι εκφραστικός και να επικοινωνεί σωστά με το κοινό υποστηρίζοντας όσα λέει.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το δωρεάν video που σας παρέχουμε από το online σεμινάριο "Public speaking: Φοβάσαι να μιλήσεις στο κοινό; Αντιμετώπισε το!", που σας παρέχει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την έκθεση ενός ομιλητή στο κοινό. 

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: