Μερικοί απρόβλεπτοι τρόποι να χαλαρώσετε από το έντονο άγχος

Προσωπική Ανάπτυξη

15/11/2018

To Thrive Global έκανε μια γρήγορη έρευνα για το ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που ηρεμούν έναν άνθρωπο όταν βιώνει έντονο στρες.  Δείτε τις πιο κοινές απαντήσεις και προχωρήστε στην εφαρμογή τους για να νιώσετε και εσείς καλύτερα.

Παρακολουθώντας το “The Scream”
"Κοιτάζω μια φωτογραφία του “The Scream”, του Edvard Munch: 'Για κάποιο λόγο, βλέποντας το χάος κάποιου άλλου, που εκφράζεται οπτικά, με ξεκουράζει. Οτιδήποτε έχω να κάνω, δεν είναι συνήθως τόσο κακό σε σύγκριση!"
—Jayne Beilby, digital organizer, Νέα Υόρκη

Καθαρίζοντας το μπάνιο
“Μου αρέσει να καθαρίζω το μπάνιο μου για να καθαρίσω το κεφάλι μου. Είναι σχεδόν μια πολυτέλεια όταν έχω το χρόνο να το κάνω μόνος μου. Μου αρέσει να επικεντρώνομαι στις λεπτομέρειες - καθαρισμό, σκούπισμα, αποθήκευση και διαλογή. Εάν μπορώ να χρησιμοποιώ τα χέρια και τα γόνατά μου, είναι ακόμα καλύτερο. Αυτή η δραστηριότητα με αναγκάζει να καθαρίσω το κεφάλι μου και κυριολεκτικά να επικεντρωθώ στο έργο.”
—Leigh Fowler, content amplifier, Τορόντο

Αποσυνδέοντας το μυαλό σε ένα χαοτικό περιβάλλον
“Μερικές φορές είναι πιο εύκολο για μένα να αποσυνδεθώ στη μέση του πλήρους χάους. Η περιπλάνηση στους δρόμους της Νέας Υόρκης είναι μερικές από τις πιο ειρηνικές στιγμές μου. Απλώς άφησα την υπερφόρτωση να με λούσει και όλα μετατρέπονται σε έναν λευκό θόρυβο. Υπάρχει κάτι στο να πηγαίνεις κάπου με τόσο θόρυβο και να αφήνω τον εαυτό μου να αισθάνεται μικρός και ήσυχος, είναι πραγματικά χαλαρωτικό.”
—Robby Macdonell, CEO, Νάσβιλ

Online shopping
“Μπαίνω σε online καταστήματα για να ηρεμήσω όταν αισθάνομαι άγχος. Είναι χαλαρωτικό για μένα. Κοιτάζοντας τα όμορφα πράγματα, όπως αντικείμενα τέχνης και χειροτεχνίας και νέες τσάντες, με βοηθά να ξεχάσω τι είχα και ήμουν θυμωμένη. Ακόμα κι αν δεν αγοράσω τίποτα, με χαλαρώνει" —Fatama Zohora, marketing copywriter, Ντάκα, Μπαγκλαντές
Παρακολουθώντας τα «Φιλαράκια»
“Παρακολουθώ τα «Φιλαράκια» όποτε θέλω να χαλαρώσω. Είναι παρήγορο να βλέπεις κάτι οικείο και ανοιχτό. Διατηρώ ακόμη και μια λίστα "χαλαρωτικών τηλεοπτικών εκπομπών", έτσι ώστε για λίγες ώρες, να μπορώ να είμαι ήρεμη και να αναπνέω. Ακόμη και όταν η ζωή μου ξεφύγει από τον έλεγχο, τουλάχιστον μπορώ να ελέγξω την ψυχαγωγία μου! "
—Shabrina Koeswologito, συγγραφέας, Νέα Υόρκη

Πλένοντας πιάτα
“Πλένω τα πιάτα ενώ παίζει λατινική μουσική στο παρασκήνιο. Αυτή η δουλειά μου αποσπά την προσοχή και όλη μου η εστίαση είναι να κάνω τα πιάτα μου καθαρά. Το τραγούδι που επαναλαμβάνεται ενώ χαλαρώνω είναι το «La Cintura» του Alvaro Soler”.
—Arminé Gambaryan, business management, Νέα Υόρκη
Μαγειρεύοντας λιχουδιές
“Παίρνω τόσο πολύ χαρά και ηρεμία από τη διαδικασία του να ακολουθώ κάθε καθοδηγούμενο βήμα, τον καθαρισμό καθώς προχωρώ, έχοντας μια διαδικασία για να είμαι πλήρως μέσα. Και στη συνέχεια να απολαμβάνω φυσικά το τελικό αποτέλεσμα. Πάντα αισθάνομαι πιο ήρεμη στη συνέχεια".
—Danielle, life coach & wellness advocate, Λονδίνο

Τακτοποιώντας ξανά τα ράφια
“Επιλέγω την πιο πολυσύχναστη ημέρα της εβδομάδας μου και κάνω βαθύ καθαρισμό των ραφιών και των ντουλαπιών μου. Κάποιοι μπορεί να υποστηρίζουν ότι πρέπει να απαντώ στα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα εισερχόμενά μου για την εργασία. Αλλά είμαι πάντα 10 φορές πιο παραγωγική μετά από αυτό. Ο σύζυγός μου πιστεύει ότι είμαι τρελή, αλλά μετά από μια βαθιά συνεδρία καθαρισμού, αισθάνομαι εντελώς χαλαρή. "
—Rachida Benamar, entrepreneur, Λονδίνο

Παρατηρώντας τα κοινωνιολογικά μηνύματα των Reality
“Ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους για να χαλαρώσω είναι να παρακολουθώ reality και να κοιτάζω τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους. Μου αρέσει να βλέπω τους συμμετέχοντες να προσπαθούν να γίνουν φίλοι μεταξύ τους, να δω τι τους κάνει να θυμώνουν ο ένας με τον άλλο και στη συνέχεια να παρατηρώ πώς οι διαγωνισμοί φέρνουν τα καλύτερα και τα χειρότερα στους ανθρώπους. Για μένα, είναι πολύ χαλαρωτικό να παρακολουθώ μία από αυτές τις εκπομπές γνωρίζοντας ότι τίποτα δεν έχει σημασία μακροπρόθεσμα και ότι οι συμπαθητικοί παίκτες συχνά αποχωρούν πρώτοι ή πολύ τελευταίοι.”
—Terri Parke, Κλινικός σύμβουλος ψυχικής υγείας με άδεια, Νομπλσβιλ

Τραγουδώντας στο μπάνιο
“Μου αρέσει να χαλαρώνω τραγουδώντας με την καρδιά μου στο ντουζ. Η εσωτερική μου Beyoncé μου φέρνει τόση χαρά και με βοηθά να χαλαρώσω. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απελευθερώσωτο άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα. Πόσο καλά μπορείτε να τραγουδήσετε δεν έχει σημασία αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε αυτό, ελπίζουμε ότι οι γείτονές σας θα είναι τόσο επιεικής όσο και οι δική μου! "
—Yasmina Hedhli, life strategist & mentor, Λονδίνο

Κάνοντας ξεσκαρτάρισμα πραγμάτων
“Κάθε μέρα ξεφορτώνομαι ένα πράγμα που δεν χρειάζομαι ή δεν χρησιμοποιώ.  Αυτό μου μειώνει την πίεση και δημιουργεί ένα ειρηνικό περιβάλλον”
—Todd Garrett, marketing, Νάσβιλ

Κάνοντας απαιτητικά παζλ
“Μου αρέσει πολύ να κάνω παζλ στο iPad. Χάνω την αίσθηση του χρόνου και αισθάνομια όμορφα όταν τοποθετώ το τελευταίο κομμάτι”.
—Arielle Ford, συγγραφέας, La Jolla, Καναδάς

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: