Οι top 10 Ευρωπαϊκές χώρες για να ξεκινήσετε μία επιχείρηση

Οργάνωση & Διοίκηση

15/11/2018

Το εγχείρημα μίας νέας επιχείρησης είναι δύσκολο. Χρειάζεται κανείς να δουλέψει σκληρά, να αναλάβει πολλαπλούς ρόλους, να ρισκάρει αλλά και να έχει την τύχη με το μέρος του. Αν σκέφτεστε να ξεκινήσετε μία επιχείρηση, χρειάζεται να έχετε δίπλα σας ανθρώπους που θα μπορούν να σας στηρίξουν και να σας βοηθήσουν σε δύσκολες περιόδους, αλλά και να ευημερήσετε στις καλές.

Μία νέα έρευνα του SmallBusinessPrices.co.uk θα σας βοηθήσει να βρείτε τη χώρα που μπορεί να στηρίξει περισσότερο τις επιχειρηματικές σας φιλοδοξίες. Η έρευνα αυτή  σταθμίζει το επίπεδο εκπαίδευσης, τα ποσοστά απασχόλησης και πολλούς άλλους παράγοντες για την κατανομή των κορυφαίων 10 ευρωπαϊκών χωρών, όπου μπορείτε να ξεκινήσετε μια επιχείρηση.

Τις πρώτες 3 θέσεις καταλαμβάνουν:
1. Ιρλανδία: Κατέλαβε την πρώτη θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών για τις ευκολίες στην πληρωμή φόρων και την τέταρτη ως προς την ευκολία απόκτησης πίστωσης. Αυτά τα χαμηλά οικονομικά κατώτατα όρια συνέβαλαν στο να πάρει την πρώτη θέση, παρά το σχετικά χαμηλό ποσοστό συμμετοχής του εργατικού δυναμικού και τα μηνιαία κέρδη.
2. Ισλανδία: Παρουσίασε αύξηση 7,2% του ετήσιου ΑΕΠ, τον υψηλότερο αριθμό μεταξύ των χωρών του καταλόγου.
3. Σουηδία: Θεωρείται η τρίτη πιο προσιτή χώρα για το ξεκίνημα μίας επιχείρησης και η τέταρτη ευκολότερη για διασυνοριακές συναλλαγές.

Ακολουθούν:
4. Γερμανία
5. Νορβηγία
6. Φινλανδία
7. Εσθονία
8. Ηνωμένο Βασίλειο
9. Σλοβενία
10. Σλοβακία

Δείτε αναλυτικότερα στο Infographic που ακολουθεί:

Πηγή: Entrepreneur

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: