Πώς να παράγετε επιχειρηματικές ιδέες - Ένας σύντομος οδηγός

Career

16/11/2018

Με ποιον τρόπο έρχεται μια επιχειρηματική ιδέα; Ποιοι μπορούν να τις εφαρμόσουν και τι συμβαίνει πραγματικά με την ανάπτυξη τους; Το minutehack μοιράζεται έναν πολύ χρήσιμο οδηγό για τη δημιουργία ιδεών.

Μπορεί να έχετε μερικούς φίλους ή γνωστούς στο δίκτυό σας, που έχουν έναν μεγάλο αριθμό ιδεών, αλλά εργάζονται με μη δομημένους ή μη συστηματικούς τρόπους και ως εκ τούτου δεν μπορούν να φέρουν εις πέρας τις ιδέες τους. 

Αυτοί οι τύποι είναι συνήθως αρκετά ευχάριστο για να συναναστραφείτε μαζί τους επειδή αναφέρουν συνεχώς νέες ιδέες και μπορεί να είναι τόσο αστείες και εμπνευσμένες, αλλά πιθανότατα θα είστε εσείς που θα πληρώσετε τον λογαριασμό στο τέλος της εξόδου σας επειδή αυτοί οι υπερ-δημιουργικοί άνθρωποι είναι συχνά αδέξιοι.

Μπορεί επίσης να γνωρίζετε ανθρώπους που είναι καλοί στην διοίκηση μιας επιχείρησης, αλλά ταυτόχρονα δεν είναι αυτοί που έχουν τις μεγάλες ιδέες. Μπορεί να μην είναι οι πιο «ευχάριστοι» όπως αναφέρθηκε και παραπάνω άνθρωποι, αλλά τουλάχιστον μπορούν να εκτελέσουν ένα έργο.

Αν φυσικά ανήκετε περισσότερο στη μία ή την άλλη από αυτές τις ομάδες, η πρόκληση για έναν επιχειρηματία είναι να είναι καλός σε λογικά πλαίσια σε δύο πράγματα – τις ιδέες και την εκτέλεση - για να επιτύχει.

Συχνά, όμως, πρέπει να μάθετε κάποια από αυτά. όπως μπορείτε να διδάξετε τις τεχνικές marketing και logistics, μπορείτε να μάθετε πολλές μεθόδους για να αποκτήσετε και να αναπτύξετε ιδέες.

Σκεφτείτε το ως εξής: εάν παίζετε σκάκι ενάντια σε έναν κακό παίκτη, αυτό το άτομο μπορεί να δοκιμάσει μέχρι τρεις έως τέσσερις ιδέες στο μυαλό του πριν κάνει μια κίνηση.

Αλλά ο καλός, έμπειρος παίκτης τρέχει διαισθητικά - σχεδόν ασυνείδητα - αμέτρητα σενάρια μέσω του κεφαλιού του πριν κάνει την κίνησή του.
Ένας ειδήμων είναι σπουδαίος για να πάρει ιδέες στο παιχνίδι επειδή έχει μια μοναδική αναγνώριση σχεδίων βασισμένη στη βαθιά γνώση των επιλογών του στο παιχνίδι.

Όπως και ο παίκτης σκακιού που εξελίσσεται από αρχάριος σε ειδήμων, μπορείτε να αναπτύξετε δυνατότητες όταν πρόκειται για την καινοτομία και τις επιχειρήσεις, να εκπαιδεύσετε την ικανότητά σας, να αναπτύξετε και να ταξινομήσετε ιδέες.

Δημιουργία επιχειρηματικής ιδέας
Με ποιον τρόπο; Μπορούμε να ξεκινήσουμε εξετάζοντας μια καλή ιδέα πραγματικά. Σε γενικές γραμμές, υπάρχουν δύο είδη:
Άλυτο πρόβλημα. Κάτι στον κόσμο που είναι ενοχλητικό, υπάρχει μια κακή λύση ή μια σημαντική έλλειψη. Η ιδέα σας οφείλει να λύνει ένα πρόβλημα.
Βελτίωση επιχειρηματικού μοντέλου. Εφαρμόζετε μια βελτίωση, για παράδειγμα, σε ένα υπάρχον μοντέλο προϊόντος, υπηρεσίας, ταχύτητας, προώθησης ή διανομής. Η βελτίωσή σας μπορεί να είναι ριζική, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα δευτερεύον χαρακτηριστικό / όφελος, το οποίο απλά καθιστά το τελικό αποτέλεσμα καλύτερο ή φθηνότερο.

Αλλά πώς μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο; Και πώς οι επιχειρηματίες βρίσκουν τη μεγάλη επιχειρηματική ιδέα; Αυτή η ερώτηση έχει μελετηθεί ευρέως. Η τυπική πορεία είναι στην πραγματικότητα ότι μια ιδέα αναπτύσσεται σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και μετά αργότερα αλλάζει - συχνά μετά από την αναγνώριση - όταν αρχίζει να εφαρμόζεται στην πράξη.

Μελέτες δείχνουν επίσης ότι οι επιχειρηματίες συχνά ξεχνούν πώς εξελίχθηκε η ιδέα τους. Ενώ συχνά λένε ότι ήρθε σε αυτούς σε μια μόνο στιγμή, η πραγματικότητα είναι συχνά ότι εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου σε δοκιμές και ξεκινήματα.

Για παράδειγμα, ο Δαρβίνος χαρακτήρισε την κατανόηση της εξέλιξης ως ερχόμενη ξαφνικά, αλλά τα ημερολόγια του έλεγαν μια διαφορετική ιστορία - που πραγματικά είχε περιπλανηθεί γύρω του για χρόνια. Έτσι ναι, οι άνθρωποι τείνουν να θυμούνται για τις ιδέες τους ότι έχουν συμβεί στα ξαφνικά από ό, τι συνέβη στην πραγματικότητα.

Και όταν οι επιχειρηματίες ενημερώνουν τα ΜΜΕ για την ιδέα τους, πιθανόν να ξεχάσουν πώς άλλαξε στην πορεία.
Τώρα, μπορείτε να ρωτήσετε: "Έχουν απομείνει κάποιες καλές ιδέες; - δεν έχουν εφευρεθεί όλα πλέον;»
«Όχι» είναι η αποδεκτή απάντηση. Δεδομένου ότι οι νέες ιδέες αποτελούν κατά κύριο λόγο νέους συνδυασμούς ήδη υφιστάμενων ιδεών, η ανθρωπότητα μπορεί να αποκτήσει περισσότερες νέες ιδέες για τις ιδέες που έχουμε ήδη εφεύρει.

Έτσι, αν υπάρχει κάτι που σας κρατά από την αναζήτηση ενός τρόπου για να μπείτε στην επιχειρηματικότητα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι η πεποίθηση ότι όλα τα σημαντικά και χρήσιμα έχουν ήδη εφευρεθεί. Ποτέ δεν έχουν υπάρξει περισσότερες νέες ιδέες από ό, τι τώρα.

Τεχνικές για την ανάπτυξη ιδεών
Η δική μας εντύπωση είναι ότι οι βασικές ιδέες δεν είναι πραγματικά τόσο πολύ αυτό που κάνει κανείς αλλά αυτό που βρίσκει, όπως οι τρούφες σε ένα δάσος. Ο Steve Jobs κάποτε το εξέφρασε πολύ καλά.
"Η δημιουργικότητα συνδέει απλώς τα πράγματα: Όταν ζητάς από τους δημιουργικούς ανθρώπους πώς έκαναν κάτι, αισθάνονται λίγο ένοχοι γιατί δεν το έκαναν πραγματικά, είδαν μόνο κάτι".
Αυτό συνέβη επειδή ήταν σε θέση να συνδέσουν τις εμπειρίες που είχαν και να συνθέσουν νέα πράγματα. Και ο λόγος που μπορούσαν να το κάνουν αυτό ήταν ότι είχαν περισσότερες εμπειρίες ή σκέφτονταν περισσότερο για τις εμπειρίες τους από άλλους ανθρώπους".
Πώς, λοιπόν, μπορείτε να δείτε κάτι που μπορεί να συνδυαστεί με μια νέα πρακτική ιδέα; Ταξιδεύοντας πολύ, για παράδειγμα, και ζώντας σε πολλά διαφορετικά μέρη. Ή δουλεύοντας μέσα σε διαφορετικά τμήματα, σε διαφορετικές βιομηχανίες, συναντώντας πολλούς ανθρώπους, διαβάζοντας πολλά και ακούγοντας πολλά, όπως ένας κυνηγός τρούφας που περνά συνεχώς την ώρα του στο δάσος.

Αυτοί οι άνθρωποι συγκεντρώνουν έναν τεράστιο αριθμό εντυπώσεων και απόψεων και βρίσκουν πολλά σχέδια που μπορούν να συνδυαστούν με νέους τρόπους. Χάρη στις εμπειρίες και τις πληροφορίες τους, αναπτύσσουν ένα ανοιχτό μυαλό στην αλλαγή.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι εάν μετακομίσετε σε μια σκηνή στην έρημο για να μελετήσετε τον εσωτερικό σας κόσμο ώστε να βρείτε μια καλή ιδέα, αυτό πιθανότατα δεν θα συμβεί. Αναζητήστε τις τρούφες - δεν θα έρθουν σε σας. Αυτή είναι βεβαίως η εμπειρία μας.
Πιστεύουμε ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες που αρχίζουν να εφαρμόζουν μια ιδέα πιθανότατα είχαν και πολλές άλλες ιδέες. Οι ιδέες που επιλέγουν να εφαρμόσουν είναι απλά οι καλύτερες μεταξύ πολλών.

Έτσι, η δημιουργική διαδικασία είναι να μαθαίνουμε κάνοντας. Μια άλλη πτυχή του να πάρεις καλές ιδέες είναι απλώς να μιλάτε πολύ γι 'αυτές. Μερικοί άνθρωποι ανησυχούν για τη διαρροή των ιδεών τους και σε κάποιο βαθμό μπορεί να έχουν δίκιο, ειδικά εάν πρόκειται για αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που δεν έχει ακόμη κατατεθεί.

Ωστόσο, συνήθως είναι πολύ καλύτερο να συζητήσετε τις ιδέες σας με πολλούς ανθρώπους προτού να αρχίσετε να τις εφαρμόζετε. Μιλώντας για αυτό και ακούγοντας τα σχόλια, η ιδέα σταδιακά θα ωριμάσει.

Κάντε τις ιδέες σας πράξη με τη βοήθεια των online σεμιναρίων του Skillbox

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: