7 πράγματα που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε τη δική σας εταιρεία παραγωγής video!

Career

20/11/2018

Είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε τη δική σας εταιρεία παραγωγής video; Εδώ είναι 7 πράγματα που πρέπει να θυμάστε, τα οποία μοιράζεται ο Jourdan Aldredge στο PremiumBeat!

Δεν υπήρξε ποτέ καλύτερος χρόνος για να ξεκινήσετε τη δική σας εταιρεία παραγωγής βίντεο. Η κατάσταση της συγκεκριμένης βιομηχανίας έχει επανέλθει σε πλήρη εξέλιξη για πάνω από μια δεκαετία και η παραγωγή video συνεχίζει να βρίσκει νέες οδούς.

Είτε αρχίζετε με μικρές κινήσεις και ψάχνετε να γυρίζετε μόνοι video ή DIY έργα, ή έχετε ήδη ένα όραμα της εταιρείας και συνεργάτες ή υπαλλήλους που μπορούν να σας βοηθήσουν, εδώ είναι 7 βασικοί λόγοι που θα χρειαστεί να ακολουθήσετε για να κάνετε τη δική σας εταιρία παραγωγής video.

1. Όνομα εταιρείας και τύπος επιχείρησης
Παρόλο που μπορείτε να βρίσκετε και πελάτες ως freelancer, το να συμπληρώσετε τη χαρτούρα και να κατοχυρώσετε το όνομα σας θα πρέπει να είναι η πρώτη επίσημη σας. Η επιλογή ενός ονόματος μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά μπορεί να απαιτεί περισσότερη δουλειά από ό, τι νομίζετε. Θα πρέπει να βρείτε κάτι έξυπνο που να αντικατοπτρίζει τον εαυτό σας, αλλά πρέπει επίσης να είναι μοναδικό και να μην παραβιάζει το όνομα κάποιας άλλης εταιρείας.
Συνιστάται να εγγράψετε και να ενσωματώσετε την επιχείρησή σας στη χώρα που διαμένετε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς τελικά θα σας προστατεύσει σε περίπτωση ζημιών ή χρεών. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε το ενδεχόμενο δημιουργίας τραπεζικού λογαριασμού και ασφάλισης στο όνομα της νέας επιχείρησης σας.

2. Ιστοσελίδα
Θα χρειαστείτε έναν ιστότοπο για την εταιρεία σας. Οι ιστοσελίδες παραγωγής βίντεο ποικίλλουν σε μέγεθος και θεματολογία, αλλά έχουν τουλάχιστον ένα απλό και ενημερωτικό portal για να μοιράζονται τις πληροφορίες της εταιρείας σας. Από εκεί, μπορείτε να δημιουργήσετε όλες τις σελίδες που καλύπτουν τα πάντα, από τιμολόγηση έως το blogging.
Το να ξεκινήσετε είναι αρκετά γρήγορο, εύκολο και φθηνό - ειδικά με τα διαθέσιμα πρότυπα από μεγάλες εταιρείες φιλοξενίας ιστοσελίδων όπως το Wix ή το Squarespace. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κανάλια των σχετικών social media όπως το Vimeo ή το YouTube που αποτελούν de facto ιστότοποι κατά την εκκίνηση σας. Ακόμη και μια ισχυρή σελίδα στο Facebook μπορεί να σας βοηθήσει να κατευθύνετε τα επαγγελματικά αιτήματα και τους πιθανούς πελάτες σας με τον τρόπο σας.

3. Σχετική δουλειά
Στον ιστότοπό σας, στη σελίδα κοινωνικών μέσων ή προσωπικά, θα θέλετε να προωθήσετε την εργασία σας ως το υπόδειγμα των δυνατοτήτων της εταιρείας παραγωγής σας. Εάν ξεκινάτε απλά, μπορείτε πάντα να χρησιμοποιήσετε ένα παλιό βίντεο που έχετε ήδη γυρίσει ή μπορείτε να βγείτε και να δημιουργήσετε ένα νέο βίντεο για τον λόγο αυτό. Στην ιδανική περίπτωση, μόλις αποκτήσετε έναν πελάτη και κάνετε μια δουλειά, αυτό το έργο θα είναι ένα από τα καλύτερα παραδείγματα προς δημοσίευση.

4. Ενοικίαση εξοπλισμού
Ενώ πολλοί θα πουν ότι αποτελεί βασική προτεραιότητα, είναι πολύ θετικό να φτιάξετε μια εταιρεία παραγωγής video προτού να είστε κάτοχος της δικής σας φωτογραφικής μηχανής. Ένα μοντέλο ενοικίασης φωτογραφικών μηχανών ανά έργο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση αν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα από την αρχή. Αν δεν υπάρχουν αντίστοιχα μαγαζιά στην περιοχή σας, μπορείτε πάντα να εξετάσετε κάποιες online πλατφόρμες ενοικίασης όπως το LensRentals, το BorrowLenses, το ShareGrid κ.ά.

5. Μια καλή βασική κάμερα
Παρ’όλα αυτά εάν είστε έτοιμοι να επενδύσετε και να γυρίζετε με συνέπεια, τώρα είναι μια από τις καλύτερες στιγμές για να αγοράσετε την κάμερά σας. Πολύ συχνά οι τιμές τους πέφτουν και μπορείτε να πάρετε ένα καλό μοντέλο σε σχετικά καλή τιμή για να ξεκινήσετε.

6. Ήχος και φώτα
Παρόμοια με τις παραπάνω συμβουλές για την κάμερα, δεν είναι πάντοτε απαραίτητη η πραγματοποίηση μεγάλων επενδύσεων στον εξοπλισμό ήχου, φωτισμού και άλλων συσκευών παραγωγής βίντεο. Μέχρι να αποδείξετε ότι πρέπει να αγοράσετε αντί να ενοικιάσετε πρόσθετα εργαλεία, η ενοικίαση μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να παραμείνετε εντός των προϋπολογισμών σας, ακόμη και να εξομαλύνετε τη χρέωση σας, μεταφέροντας τα έξοδα μίσθωσης απευθείας στους πελάτες σας.
Αλλά, υπάρχουν πάντα μεγάλες επιλογές μόλις είστε έτοιμοι να επενδύσετε. Ο ήχος είναι αρκετά απλός, καθώς θα χρειαστείτε ένα καλό μίγμα μικροφώνων (πέτου κλπ.). Ωστόσο, ο φωτισμός μπορεί να είναι πιο ανοιχτός σε επιλογές αναλόγως του είδους των video που θα φτιάχνετε.

7. Φίλοι και άλλες πηγές
Όταν ξεκινάτε σόλο, πρέπει να σκεφτείτε από την άποψη του τι μπορείτε να πετύχετε μόνοι σας σε σχέση με το τι άλλο θα μπορούσε να προσθέσει κάποιος άλλος. Μόλις βρείτε μια ομάδα πλήρους απασχόλησης, το παιχνίδι βρίσκει τους καλύτερους τρόπους για να αξιοποιήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα το χρόνο και την προσπάθεια όλων.
Είτε έτσι είτε αλλιώς, ένα ισχυρό δίκτυο σκηνοθετών, μοντέρ και παραγωγών είναι πολύ χρήσιμο.


Στο Skillbox σας βοηθάμε να μπείτε στον κόσμο του video με ένα online σεμινάριο για το Video editing με το Adobe Premiere Pro, το οποίο έρχεται προσεχώς!

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: