Τα καλύτερα Instagram εργαλεία για το 2019

Digital Marketing

21/11/2018

Τον περασμένο Ιούνιο, το Instagram έφτασε το 1 δις ενεργούς χρήστες παγκοσμίως, σύμφωνα με το Statista. Η διαδικασία των like των φωτογραφιών, του share των ιστοριών και της απόκτησης νέων followers έχει μετατρέψει την πλατφόρμα σε κοινωνική βάση.

Και το σημαντικότερο όλων, το Instagram έχει γίνει ένα χρυσωρυχείο για τους εμπόρους, τους marketers και τα εμπορικά σήματα.

Ο Entrepreneur συγκέντρωσε μερικά από τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία για να αξιοποιήσετε το Instagram το 2019. Καλό Instagramming!

1. Social Gone Viral
Η οργανική ανάπτυξη δεν είναι εύκολη υπόθεση. Γι' αυτό και το Social Gone Viral έχει καταστεί μία από τις ηγετικές πλατφόρμες στο πεδίο του organic growth.  Η πλατφόρμα χρησιμοποιεί στοχευμένους αλγόριθμους για να βοηθήσει τους πελάτες της να αποκτήσουν followers, σχόλια, likes κ.α.

2. Magic Social
Αν θέλετε να μιμηθείτε προφίλ Instagram που θαυμάζετε, το Magic Social είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να το κάνετε. Το Magic Social είναι ένα εργαλείο που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις δραστηριότητες ενός άλλου προφίλ στο Instagram. Αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο που σας βοηθά να οικοδομήσετε παρόμοιο κοινό με τους ανταγωνιστές σας.

3. Rocket Social
Οι φωτογραφίες αποτελούν το πιο πολύτιμο στοιχείο σας στο Instagram. Επομένως είναι πολύ σημαντικό να έχετε σταθερό engagement από τους ακόλουθούς σας. Το Rocket Social είναι ένα εργαλείο αυτοματισμού, που αυξάνει την αφοσίωση των ακόλουθών σας στις φωτογραφίες σας στο Instagram.

4. Iconosquare
Πλατφόρμα διαχείρισης analytics και social media, που επιτρέπει στο χρήστη να λάβει στοιχεία σχετικά με ακόλουθους, engagement, hashtags και άλλα στοιχεία.

5. Unfold
Τα Instagram Stories εξακολουθούν να θεωρούνται ένα σχετικά νέο feature σε σύγκριση με όλα τα άλλα χαρακτηριστικά που υπάρχουν στην πλατφόρμα. Ως αποτέλεσμα, πολλοί χρήστες δεν έχουν μάθει να εκμεταλλεύονται τη δύναμη τους. Ευτυχώς, το Unfold είναι εδώ για να σας βοηθήσει. To Unfold είναι μια εφαρμογή που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε βίντεο που είναι τόσο όμορφα όσο και επαγγελματικά και να αποθηκεύετε τα stories σας.

6. SocialRank
Τι νόημα έχει ένα προφίλ χωρίς followers; Η επιτυχία των social media δεν έχει να κάνει μόνο με την αύξηση των followers αλλά με την κατανόηση και την αλληλεπρίδραση με αυτό το κοινό. Το SocialRank υιοθέτησε μια μοναδική προσέγγιση για τα analytics, που επιτρέπει να πληκτρολεί κανείς τα δημογραφικά στοιχεία των followers. Η πλατφόρμα αποτελεί ένα πολύ καλό τρόπο για να τμηματοποιήσετε και να στοχεύσετε το κοινό και τους οπαδούς σας.

7. Magisto
Μετά τις φωτογραφίες, το περιεχόμενο video είναι μείζονος σημασίας για το Instagram. Για το λόγο αυτό το Magisto δημιουργεί εξαιρετικά video χρησιμοποιώντας το περιεχόμενό σας.

8. Have2HaveIt
Αν θέλετε να πουλήσετε τα προϊόντα σας στο Instagram, το Have2HaveIt  θα σας βοηθήσει να αυξήσετε το τζίρο σας μέσω Instagram, αφού σας δίνει τη δυνατότητα να παράσχετε link που οδηγεί κατευθείαν τους followers στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

9. Sendible
Αυτοματοποίηση, αυτοματοποίηση, αυτοματοποίηση! Το Sendible αποτελεί μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα για διαχείριση των social media και περιλαμβάνει προγραμματισμό των posts, απαντήσεις στους followers κ.α.

10. Boomerang
Το Boomerang είναι ένα εργαλείο του Instagram, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν σύντομα και συναρπαστικά βίντεο. Η εφαρμογή λειτουργεί λαμβάνοντας μια σειρά από μικρά στιγμιότυπα και τα μετατρέπει σε ένα βίντεο, παρόμοιο με GIF.

Υπάρχουν πάρα πολλά εργαλεία για το Instagram, αλλά πριν ξεκινήσετε να τα χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να καθορίσετε τους στόχους σας.

Αν ξεκινάτε τώρα την ενασχόληση με το Instagram, μπορείτε να παρακολουθήσετε το online σεμινάριο Χτίστε το brand και το κοινό σας με το Instagram της Instagram expert Αντιγόνης Κατσούλη.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: