10 πληροφορίες που δεν γνώριζες για τον εγκέφαλο σου!

Προσωπική Ανάπτυξη

26/11/2018

Η δύναμη της ψυχολογίας είναι πραγματική. Η δύναμη της σκέψης είναι ακόμη πιο πραγματική.
Η ψυχολογία είναι και πάντα θα είναι μέρος της ανθρώπινης φύσης. Μερικές φορές είναι καλό και μερικές φορές αυτό μπορεί να είναι και πολύ κακό.
Στη μελέτη της ψυχολογίας, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει σε κάποιες διαπιστώσεις που καλό είναι να γνωρίζουμε, τις οποίες μοιράζεται στο Quora o Bruno Mirchevski. Πάμε να τις δούμε:

1. Τα αντίθετα δεν έλκονται – Πιθανότατα το έχετε πει αυτό, αλλά είναι ένα καθαρό ψέμα. Είναι πιο πιθανό να προσελκύσετε και να προσκολληθείτε σε κάποιον που σκέφτεστε ότι μοιάζει με εσάς και όχι το αντίθετο.

2. Ο εγκέφαλός σας μπορεί να δημιουργήσει αναμνήσεις - Ο εγκέφαλός μας είναι λαμπρός στο να φτιάχνει τα πράγματα. Ακριβώς όπως μπορούμε να ονειρευόμαστε και να φανταστούμε τέλεια σενάρια, ο εγκέφαλός είναι σε θέση να εισάγει μερικά κομμάτια που ποτέ δεν συνέβησαν.

3. Οι αισιόδοξες πεποιθήσεις μπορούν να σας προστατεύσουν από τη σωματική και ψυχική ασθένεια - Δεν είναι περίεργο που λένε πάντα «Να σκέφτεστε θετικά», ε;

4. Δεν μπορείτε να κάνετε πολλαπλές εργασίες - Παρόλο που είμαστε πεπεισμένοι ότι μπορούμε, σίγουρα δεν μπορούμε. Είναι αποδεδειγμένο ότι ο εγκέφαλός μας μπορεί να κάνει σωστά μία λειτουργία μια δεδομένη στιγμή. Εάν αισθάνεστε ότι κάνετε πολλαπλές εργασίες, πιθανότατα κάνετε διαφορετικές εκδοχές της ίδιας δουλειάς, αλλά αισθάνεστε σαν να κάνετε περισσότερα από ένα πράγμα τη φορά.  Λοιπόν, τα κακά νέα είναι - δεν το κάνετε. Ο εγκέφαλός σας δεν είναι ικανός να κάνει πολλαπλές εργασίες. Είναι τόσο απλό.

5. Το ασυνείδητο σας ξέρει πριν κάνετε κάτι - Ονομάζεται διαίσθηση. Μερικοί άνθρωποι έχουν ισχυρότερο το αίσθημα αυτό, κάποιοι πιστεύουν ότι δεν το έχουν καθόλου. Το έχουμε  όλοι, απλά πρέπει να μάθουμε πώς να το ακούμε.

6. Όσο πιο έξυπνο είναι το άτομο τόσο λιγότερο πιστεύει ότι είναι - Γι 'αυτό σχεδόν κάθε αμαθής άνθρωπος που θα συναντήσετε πάντα σκέφτεται ότι είναι ιδιοφυΐα.

7. Οι άνθρωποι θέλουν περισσότερες πληροφορίες και επιλογές από ό, τι μπορούν να επεξεργαστούν - Είναι στην ανθρώπινη φύση να ζητάμε περισσότερα από όσα μπορούμε να χειριστούμε. Γιατί; Δεν έχουμε ιδέα.

8. Αν θυμάστε κάτι που συνέβη στο παρελθόν, αυτό που θυμάστε πραγματικά είναι η τελευταία φορά που το θυμηθήκατε.

9. Όταν είστε κουρασμένοι, ο εγκέφαλός σας κάνει πιο δημιουργική δουλειά απ 'ό, τι όταν ξεκουράζεστε - Αλλά, όσον αφορά την παραγωγικότητα, είναι πολύ πιθανόν να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

10. Η κατάθλιψη είναι  δικό σας προϊόν - Η κατάθλιψη δεν είναι κάτι με το οποίο γεννιόσαστε, αλλά κάτι που δημιουργείτε μόνοι σας ως αποτέλεσμα υπερβολικής σκέψης. Η υπερβολική σκέψη δημιουργεί προβλήματα και θέματα εκεί που δεν υπάρχουν καν, και ως εκ τούτου είμαστε θύματα των δικών μας σκέψεων.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: