10 τρόποι για να είστε πραγματικοί επαγγελματίες στη δουλειά σας

Career

28/11/2018
Πολύ συχνά ακούμε ότι πρέπει να φερόμαστε με επαγγελματισμό μέσα στο εργασιακό μας περιβάλλον. Αν θέλετε να είστε μπροστά, να σας παίρνουν στα σοβαρά και αν θέλετε ο εργοδότη σας να θεωρεί ότι προσθέτετε αξία στην ομάδα, το να είστε επαγγελματίες είναι ζωτικής σημασίας.
 
Τι ακριβώς εννοούμε ωστόσο με αυτό; Σίγουρα θα πρέπει να κάνουμε καλά τη δουλειά μας και να είμαστε στην ώρα μας! Υπάρχουν όμως και μερικά άλλα πράγματα που πρέπει να λάβουμε υπόψη, αν θέλουμε να είμαστε επαγγελματίες.
 
Αποφύγετε να είστε αντιεπαγγελματίες
Η ταμπέλα του αντιεπαγγελματία θα μας δοθεί αν δεν τηρούμε τα deadlines, για παράδειγμα ή αν πηγαίνουμε απροετοίμαστοι σε meetings.
 
Σύμφωνα με τον Monster Career Coach, αυτοί είναι 10 τρόποι με τους οποίους μπορούμε να είμαστε επαγγελματίες με όλη τη σημασία της λέξης. Στην ουσία είναι χαρακτηριστικά, που αν δεν διαθέτουμε, θα πρέπει να δουλέψουμε ώστε να τα αποκτήσουμε.
 
1. Επάρκεια.
Είστε καλοί σε αυτό που κάνετε - και έχετε τις δεξιότητες και τις γνώσεις που σας επιτρέπουν να κάνετε τη δουλειά σας καλά.
 
2. Αξιοπιστία.
Οι άνθρωποι μπορούν να βασιστούν σε εσάς ότι θα εμφανιστείτε στην ώρα σας, θα υποβάλετε την εργασία σας όταν πρέπει κ.λπ.
 
3. Τιμιότητα.
Λέτε την αλήθεια και είστε γενικά ειλικρινείς.
 
4. Ακεραιότητα.
Είστε γνωστοί για το πόσο συνεπείς είστε στις αρχές σας.
 
5. Σεβασμός προς τους άλλους.
Δείχνετε τη σημασία που πρέπει στους άλλους.
 
6. Αυτο-βελτίωση.
Δεν αφήνετε τις δεξιότητές σας ή τις γνώσεις σας να θεωρηθούν ξεπερασμένες και αναζητάτε τρόπους να παραμείνετε up-to-date.
 
7. Είστε θετικοί.
Σε κανένα δεν αρέσουν οι απαισιόδοξοι άνθρωποι. Αν διατηρείτε μια αισιόδοξη στάση και προσπαθείτε να επιλύσετε προβλήματα θα κάνετε τη
μεγάλη διαφορά.
 
8. Στηρίζετε τους άλλους.
Μοιράζεστε πράγματα μαζί τους, διαθέτετε χρόνο γι' αυτούς και όταν χρειάζεται τους ακούτε.
 
9. Μένετε επικεντρωμένοι στην εργασία.
Δεν αφήνετε την ιδιωτική ζωή σας να έχει άσκοπα αντίκτυπο στην εργασία σας και δεν ξοδεύετε χρόνο στη δουλειά σας για προσωπικά θέματα.
 
10. Ακούτε προσεκτικά.
Οι άνθρωποι θέλουν να ακούγονται, οπότε πρέπει να τους δίνετε την ευκαιρία να εξηγούν τις ιδέες τους.
 
Όσο περισσότερο εξασκείστε σε αυτά τα χαρακτηριστικά, τόσο περισσότερες είναι οι πιθανότητες να δημιουργήσετε μία θετική φήμη γύρω από το πρόσωπό σας.
Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: