4 περιζήτητα skills που μπορείτε να μάθετε μόνο διαδικτυακά!

Career

28/11/2018

Το υψηλό κόστος των δίδακτρων στους φορείς εκπαίδευσης και η αυξανόμενη αφθονία των online μαθημάτων για θέματα από την επιστήμη των ηλεκτρονικών υπολογιστών μέχρι τα blockchains έχουν δημιουργήσει μια άνευ προηγουμένου ευκαιρία για αυτοδίδακτους επαγγελματίες και επιχειρηματίες. Η συνεχής εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και η προσαρμογή στο εξελισσόμενο εργασιακό περιβάλλον είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση μιας εποικοδομητικής σταδιοδρομίας,

Πολλοί απόφοιτοι πανεπιστημίων δεν εργάζονται καν στον τομέα που ειδικεύονται, και αντ 'αυτού, εργάζονται σε έναν τομέα που αρχικά βρήκαν δουλειά παράλληλα με το πανεπιστήμιο ή ως αυτοδίδακτοι βρήκαν κάτι άλλο. Είτε ψάχνετε για τη μετάβαση σε έναν άλλο τομέα ή απλώς θέλετε να μάθετε κάποιες νέες δεξιότητες ως χόμπι, η δυνατότητα να το κάνετε αυτό δεν ήταν ποτέ τόσο βολική και ισχυρή όπως είναι τώρα. O Andrew Medal έχει κάποια skills να προτείνει στη συνέχεια.

Η αυξανόμενη στροφή προς την ηλεκτρονική εκπαίδευση
Παράλληλα με τον πολλαπλασιασμό των εκπαιδευτικών πηγών στο διαδίκτυο έγινε και η εκρηκτική ανάπτυξη των ελεύθερων επαγγελματιών. Μια μελέτη του 2017 από την Upwork έδειξε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες αναμένεται να αποτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού μέσα στη δεκαετία. Πολλοί ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες είναι αυτοδίδακτοι, που έμαθαν νέες δεξιότητες από την ανάγκη να αναπτύξουν ένα επαγγελματικό ταλέντο ή σχολαστικά τη μελέτη ενός θέματος μέσα από online μαθήματα ή την ανάγνωση.
Η εξέλιξη του Διαδικτύου στη σύγχρονη μορφή του έχει ανοίξει δρόμους για εκτεταμένο, φιλικό προς το χρήστη και προσιτό εκπαιδευτικό υλικό όλων των επιπέδων εμπειρίας. Οι ηλεκτρονικοί πόροι για την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων κυμαίνονται από δωρεάν μαθήματα πανεπιστημίου έως αυτόνομες εκπαιδευτικές πλατφόρμες που συνδέουν τους σπουδαστές και τους επαγγελματίες. Ορισμένοι προσφέρουν ακόμη και ενημερωτικά παιχνίδια, εντυπωσιακά βίντεο μαθήματα και πλαίσια ανοιχτού κώδικα για τη βελτίωση του περιεχομένου.
Εδώ είναι τέσσερις τομείς στους οποίους μπορείτε να αναπτύξετε δεξιότητες διαδικτυακά.

1. Κώδικες και ανάπτυξη λογισμικού
Διδάξτε στον εαυτό σας τα βασικά του προγραμματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η επιστήμη των υπολογιστών μπορεί να είναι εκφοβιστική για κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με το θέμα, καθώς συχνά θεωρείται ότι έχει ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο για κάποιον που ξεκινά και μια ισχυρή προϋπόθεση δεξιοτήτων στα μαθηματικά. Ευτυχώς, πολλά εκπαιδευτικά υλικά είναι διαθέσιμα για χρήστες όλων των επιπέδων εμπειρίας για να μάθουν πώς λειτουργούν οι υπολογιστές και πώς να προγραμματίζουν.
Αυτοί οι πόροι δεν είναι απλώς υποβιβασμένοι σε αποκλειστικές διαδικτυακές πλατφόρμες. Το MIT OpenCourseWare προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στην επιστήμη των υπολογιστών - μεταξύ άλλων θεμάτων - online δωρεάν.
Πλατφόρμες όπως η KhanAcademy, η Coursera, η Udemy προσφέρουν μαθήματα για την ανάπτυξη λογισμικού, την επιστήμη των υπολογιστών και άλλα σχετικά θέματα. Το υλικό μπορεί να είναι εκφοβιστικό ως πρώτη εντύπωση, αλλά τα μαθήματα είναι ολοκληρωμένα και προσαρμοσμένα για τους μαθητές όλων των βαθμίδων με video tutorials, επικοινωνία με τους εισηγητές κ.ά.

2. Γλώσσες
Η εκμάθηση νέων γλωσσών γίνεται πιο δύσκολη καθώς γερνάτε, αλλά η μεγάλη ποσότητα περιεχομένου και υλικού που διατίθενται για να μάθετε νέες γλώσσες σήμερα είναι ίσως η καλύτερη εκπροσώπηση της εξέλιξης της ηλεκτρονικής εκπαίδευσης. Υπηρεσίες όπως το Rosetta Stone είναι καθιερωμένες και δημοφιλείς μεταξύ πολλών ανθρώπων, αλλά έχουν επίσης προκύψει και πολλές άλλες.
Το Internet Polyglot προσφέρει μαθήματα σε 21 διαφορετικές γλώσσες, το Live Lingua είναι μια εντελώς δωρεάν πλατφόρμα γλωσσών πλήρους εκμάθησης και οι εφαρμογές για κινητά όπως το Duolingo και το Busuu έχουν ανέβει στα ύψη στις λίστες κατεβάσματος. Η ικανότητα να μιλάτε πολλές γλώσσες δεν είναι μόνο χρήσιμη αν ζείτε σε μια ξένη χώρα ή ταξιδεύετε, αλλά είναι καθαρά θετική για το βιογραφικό σας γεγονός που μπορεί να ενισχύσει ακόμη και τον μισθό σας.

3. Υγειονομική περίθαλψη και ιατρική
Παρόμοια με την επιστήμη των υπολογιστών, η υγειονομική περίθαλψη και η ιατρική αντιμετωπίζονται κυρίως μέσω του πρίσματος ενός υπερβολικά υψηλού φραγμού εισόδου στον κλάδο. Ωστόσο, η ιδέα ότι μπορείτε να πετύχετε στον ιατρικό τομέα αποκλειστικά με διδακτορικό δίπλωμα εξασθενίζει.
Οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες όπως η Khan Academy και η Coursera προσφέρουν σε βάθος υλικό για τις βιοεπιστήμες, την αθλητική ιατρική και την ανατομία. Παρόλο που δεν θα παράσχουν το απαραίτητο υλικό για να γίνετε γιατροί, μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την καριέρα σας στον τομέα ή να αποκτήσετε ενημερωμένο περιεχόμενο για να βελτιώσετε τις γνώσεις σας.
Η υποστήριξη της διαδικτυακής εκπαίδευσης σε τομείς όπως η φαρμακευτική ιατρική, η διαχείριση σχεδίων υγειονομικής περίθαλψης και η δημόσια υγεία αυξάνονται επίσης. Μόλις αμφισβητηθούν οι τομείς πρόσβασης στη μελέτη είναι πλέον ευρέως διαθέσιμες μέσω πλατφόρμων όπως το Class Central που συγκεντρώνουν πόρους από τα κορυφαία πανεπιστήμια με απευθείας σύνδεση με διάφορους τομείς. Τα θέματα που είναι διαθέσιμα στην υγειονομική περίθαλψη και την ιατρική περιλαμβάνουν κλινικές στατιστικές και έρευνα, διατροφή και επιδημιολογία.

4. Blockchain
Το blockchain και η κρυπτογράφηση απέκτησαν τεράστια φόρα μετά την αστρονομική άνοδο της τιμής του Bitcoin στο τέλος του 2017. Παρά τη σχετική πτώση των τιμών, εξακολουθεί να υπάρχει ενδιαφέρον για τη βιομηχανία. Πλέον υπάρχουν ολοκληρωμένα μαθήματα για όλα, από την κατανόηση των πρωτοκόλλων στο προγραμματισμό έξυπνων συμβάσεων. Η ζήτηση για εμπειρογνώμονες blockchain έχει ξεπεράσει επίσημα την προσφορά, όπως ανέφερε ο Διευθυντής της BTC. Αυτό σημαίνει ότι παρά την αστάθεια της αγοράς, εξακολουθεί να υπάρχει τεράστια ευκαιρία για την αγορά για όσους επιθυμούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Το Πανεπιστήμιο του Kingsland - School of Blockchain ήταν ο νικητής του Βραβείου Stevie 2018 στην κατηγορία "Καινοτόμος της Χρονιάς", που προσφέρει μια εξαιρετικά εξευγενισμένη και εκτεταμένη σουίτα για τα blockchains. Προγράμματα όπως αυτά που παρείχε το Πανεπιστήμιο Kingsland ήταν λίγα και πολύ κοντά στις πρώτες μέρες της τεχνολογίας του blockchain, αλλά τώρα είναι ζωτικής σημασίας για να μπουν νέοι συμμετέχοντες στη βιομηχανία και να διευκολυνθεί η μετάβαση πολλών προγραμματιστών στο χώρo. Με εταιρικές σχέσεις - όπως η πρόσφατη συνεργασία τους με το Ίδρυμα Tezos - το Kingsland θα δημιουργήσει την απαιτούμενη δεξαμενή ταλέντων που θα οδηγήσει στη μελλοντική καινοτομία και ανάπτυξη. Έχουν αναγνωρίσει τον κρίσιμο ρόλο που παίζει η παιδεία και παρέχουν υποτροφίες για την εκπαίδευση με σχεδόν εγγυημένη δουλειά στο τέλος της εκπαίδευσης.

Το διαδίκτυο έχει δημιουργήσει πρωτοφανείς εκπαιδευτικές ευκαιρίες για όσους έχουν πρόσβαση στο internet. Δυσεύρετο και εξαιρετικά αποκλειστικό υλικό είναι τώρα διαθέσιμο σχεδόν δωρεάν για όλους. Για τους επιχειρηματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες, το διαδίκτυο και η εκπαίδευση μέσα από αυτό είναι ζωτικής σημασίας για την απόκτηση επαγγελματικών γνώσεων και την οικοδόμηση μιας καλής σταδιοδρομίας. Αφιερώστε μία ώρα την ημέρα για να μάθετε κάτι καινούριο και βάλτε το ως καθημερινό σας στόχο.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: