Οι άνθρωποι που μαθαίνουν 10 φορές πιο γρήγορα ξέρουν αυτές τις τεχνικές

Career

29/11/2018
Προσπαθήσατε ποτέ να διαβάσετε για τη δουλειά ή το Πανεπιστήμιο και αναρωτηθήκατε αν υπάρχει τρόπος με τον οποίο θα μπορούσατε να μάθετε γρηγορότερα το υλικό και κυρίως να μην το ξεχάσετε; Και όμως υπάρχει! Αν μάθετε αυτές τις 5 τεχνικές που μοιράζεται το Lifehack, θα δείτε πόσο πιο γρήγορα μπορείτε να μάθετε νέα πράγματα και να τα αφομοιώσετε πλήρως στη συνέχεια.
 
1. Θεωρήστε επιτυχία ακόμη και μικρότερα επιτεύγματα
Ας είμαστε ειλικρινείς. Όταν πρόκειται να μάθουμε καινούρια πράγματα, υπάρχει δυσκολία. Αρχίζουμε να διαβάζουμε πληροφορίες και μερικές φορές πιθανότατα συναντάμε κάτι που μας μπερδεύει. Ό, τι και αν κάνουμε, δεν βρίσκουμε τον τρόπο για να μάθουμε αυτά που πρέπει. Χωρίστε τη νέα ικανότητα ή την τεχνική ή το υλικό σε πολύ μικρότερα τμήματα και δουλέψτε πάνω τους μεμονωμένα μέχρι να μπορείτε να τα βάλετε όλα μαζί.
 
2. Κάντε ένα πράγμα συνέχεια μέχρι να σας γίνει συνήθεια
Οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να βελτιώνονται σε διάφορες πτυχές της ζωής τους. Μπορεί για παράδειγμα και εσείς να θέλετε να αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες ή να πηγαίνετε νωρίτερα για ύπνο. Ακόμη όμως και αν είστε ταγμένοι και έχετε τις καλύτερες προθέσεις απέναντι στους στόχους σας, είναι φυσικό να επιστρέφετε στις παλιές σας συνήθειες.
 
Κάθε μέρα, εκπαιδεύστε το μυαλό σας να επικεντρώνεται σε ένα πράγμα ώστε να μη χάνετε το στόχο σας. Έτσι, θα σταματήσετε το μυαλό σας από πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις στις οποίες θέλει να πάει, επειδή σκέφτεστε και όλα τα άλλα πράγματα που χρειάζεται να κάνετε. Μόλις σας έχει γίνει κάτι συνήθεια ή έχετε φτάσει σε ένα νέο στόχο στον οποίο εργάζεστε, τότε μπορείτε να προχωρήσετε στον επόμενο.
 
3. Οι σύντομες περίοδοι καθημερινής μελέτης είναι καλύτερες από τις μακρές, σποραδικές αλλά συσσωρευμένες συνεδρίες
Μπορείτε να μάθετε καλύτερα με την επανάληψη. Αν καθίσετε και δοκιμάσετε να μελετήσετε για 6 ώρες και στη συνέχεια να επιστρέψετε και να προσπαθήσετε να επανεξετάσετε τι θυμάστε, υπάρχει μια αρκετά καλή πιθανότητα να έχετε θυμηθεί πολύ λίγα. Όταν μελετάτε λίγο κάθε μέρα, όταν θα επιστρέψετε, θα έχετε να ελέγξετε λιγότερες πληροφορίες και θα θυμάστε περισσότερα.
 
4. Όταν ξεκινάτε να μάθετε, τεστάρετε διαφορετικές μεθόδους. Στη συνέχεια ακολουθήστε μόνο μία.
Όταν ξεκινάτε με κάτι νέο, αρχίστε να δοκιμάζετε μεθόδους που θα σας βοηθήσουν να μάθετε γρηγορότερα και θα σας αρέσουν περισσότερο. Όταν βρείτε την ιδανική, μείνετε σε αυτή. 
 
5. Ανακεφαλαιώστε για να αποφύγετε τα ίδια λάθη
Όταν μαθαίνετε καινούρια πράγματα, σίγουρα θα κάνετε λάθη. Ζητήστε βοήθεια από κάποιον που μπορεί να σας δείξει πού έγινε το λάθος και τι μπορείτε να κάνετε την επόμενη φορά για να αποφύγετε την επανάληψή του. Βρείτε αυτό το άτομο που θα σας καθοδηγήσει και θα σας βοηθήσει να περάσετε αυτά τα εμπόδια.
Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: