Αυτά τα χόμπι θα σας βοηθήσουν να μειώσετε το άγχος

Προσωπική Ανάπτυξη

30/11/2018
Κανείς δεν μπορεί να αποφύγει το αίσθημα του άγχους, αλλά σίγουρα μπορούμε να βρούμε τρόπους να μειώσουμε αυτό το ενοχλητικό συναίσθημα νευρικότητας που μας προκαλεί. Παράλληλα με το να τρώμε και να κοιμόμαστε καλά και να εξασκούμαστε στην αυτο-φορντίδα, υπάρχουν μερικά χόμπι, που μπορούν να μειώσουν το stress και αυτά δεν είναι απαραιτήτως η yoga και ο διαλογισμός, όπως αναφέρει η Carina Wolff στο Bustle.
 
"Είναι σημαντικό να έχετε ένα anti-stress χόμπι, επειδή υπάρχουν τόσα πράγματα στην καθημερινότητά μας, που προκαλούν άγχος και αντίθετα υπάρχουν λίγα πράγματα που βοηθούν να αντιμετωπίσουμε αυτό το άγχος", λέει ο John Turner, Ιδρυτής του QuietKit.
 
Η εύρεση δραστηριοτήτων που συμβάλλουν στη μείωση του στρες μπορεί να βελτιώσει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική σας υγεία. Για να βελτιώσετε τη διάθεσή σας και να αισθανθείτε λίγο πιο χαλαροί, δοκιμάστε να ενσωματώσετε αυτά τα 6 χόμπι ανακούφισης του στρες στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα.
 
Ημερολόγιο
Πολλαπλές μελέτες έχουν δείξει ότι το να κρατά κανείς ημερολόγιο βοηθά στη μείωση του άγχους, καθώς επίσης και στα συμπτώματα της νευρικότητας και της κατάθλιψης. Το να γράφετε τις σκέψεις σας, θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα συναισθήματά σας. "Το πλεονέκτημα της γραφής είναι ότι δεν υπάρχουν κανόνες", λέει η Rebecca Lee, ιδρύτρια του RemediesForMe.com.
 
Κηπουρική
Μία μελέτη στο Journal of Health Psychology έδειξε ότι η κηπουρική μειώνει τα επίπεδα της κορτιζόλης που σχετίζεται με το stress και βελτιώνει τη θετική διάθεση, όπως ακριβώς και άλλες ενασχολήσεις σαν το διάβασμα.
 
Μουσική
Η ακρόαση του αγαπημένου σας album μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από το να σας προσφέρει ένα ευχάριστο μουσικό χαλί. "Η μουσική έχει μια ηρεμιστική δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία ανακούφισης του στρες", λέει ο Lee. Η μουσική για τουλάχιστον 30 λεπτά την ημέρα, μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, να επιβραδύνει τον καρδιακό σας παλμό και να μειώσει το άγχος, σύμφωνα με το Harvard Health.
 
Διάβασμα 
Ακόμη και 6 λεπτά διαβάσματος αρκούν για να μειώσετε το άγχος σας, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Sussex. Η ανάγνωση μπορεί να βοηθήσει να χαλαρώσετε την ένταση των μυών σας, καθώς και να μειώσει τον καρδιακό ρυθμό.
 
Πλέξιμο
Είναι στιγμή να ξεπεράσετε το στερεότυπο ότι το πλέξιμο είναι μόνο για γιαγιάδες. Η επαναληπτική κίνηση του πλεξίματος βοηθά τους ανθρώπους, όπως και ο διαλογισμός, σύμφωνα με το Psychology Today. Ενισχύει την απελευθέρωση της σεροτονίνης, του νευροδιαβιβαστή που σας βοηθά να αισθάνεστε ήρεμοι και θετικοί.
 
Coloring
Τα βιβλία χρωματισμού ενηλίκων είναι τελευταία πολύ της μόδας και όχι άδικα. Πολλές έρευνες έδειξαν ότι η θεραπεία μέσω της τέχνης έχει τεράστια επιτυχία στη μείωση του άγχους και βοηθά να μειωθούν τα συμπτώματα της νευρικότητας και της κατάθλιψης, σύμφωνα με το Medical Daily.
 
Μπορείτε να μάθετε να αναγνωρίζετε τα σημάδια του άγχους, αλλά και τεχνικές διαχείρισης παρακολουθώντας το online σεμινάριο Διαχείριση Άγχους και Επαγγελματικό Burnout, που παρέχεται στο Skillbox.
Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: