6 σημεία που πρέπει να προσέξετε αν θέλετε να αλλάξετε άμεσα δουλειά!

Career

3/12/2018

Ο Ιανουάριος, που πλησιάζει, είναι ίσως ένας από τους καταλληλότερους μήνες για τους ανθρώπους που θέλουν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους. Οι ειδικοί μέσω του The Guardian προσφέρουν συμβουλές για τα άτομα που θέλουν να κάνουν την αλλαγή.

Ανακαλύψτε τι σας δυσαρεστεί πάνω στην τρέχουσα δουλειά σας
Εάν η επιστροφή στη δουλειά μετά το διάλειμμα των Χριστουγέννων, σας αφήσει να αισθάνεστε χωρίς κίνητρα, αντί να νιώθετε ανανεωμένοι και ικανοί να δώσετε παραπάνω, τότε ίσως είναι καιρός να προχωρήσετε σε κάτι άλλο. Αλλά πρώτα είναι σημαντικό να προσδιορίσετε εάν η δυσαρέσκειά σας είναι προσωρινή.

Έχοντας το χρόνο να χαλαρώσετε τα Χριστούγεννα συχνά αυτό βοηθά να αποφασίσετε τι θέλετε για το επόμενο έτος, λέει ο Corinne Mills, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Personal Career Management, "Η δυσαρέσκεια για την καριέρα συχνά καταστέλλεται κατά τη διάρκεια των εργασιακών εβδομάδων, επειδή δεν έχετε χρόνο να το σκεφτείτε. Αλλά αν έχετε κάποιο χρόνο εκτός, αυτές οι ασυνείδητες σκέψεις έρχονται στο προσκήνιο».
Για να διασφαλίσετε ότι μετακινείτε για τους σωστούς λόγους, αξιολογείτε τις επιλογές που έχετε με τον τρέχοντα εργοδότη σας, λέει ο Andrew Fennell, διευθυντής της υπηρεσίας βιογραφικών StandOut CV. "Αποφασίστε τι σας κάνει δυσαρεστημένους στο ρόλο σας και απευθυνθείτε στον διευθυντή σας για να ρωτήσετε αν υπάρχουν ευκαιρίες προόδου που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την κατάστασή σας. Αν πραγματικά δεν μπορούν να σας προσφέρουν ό, τι θέλετε, τότε ίσως ήρθε η ώρα να κοιτάξετε αλλού ", λέει.

Αφήστε χρόνο για να ξεκαθαρίσετε τις επιλογές σας
Όταν είστε κολλημένοι σε μια δουλειά που δεν σας αρέσει, μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε τον χρόνο για να δείτε τι θέλετε να κάνετε αντ 'αυτού. Πριν ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για μια νέα δουλειά ή καριέρα, είναι σημαντικό να επενδύσετε κάποιο χρόνο "να γνωρίσετε τον εαυτό σας", προτείνει ο Lis McGuire, ιδρυτής της Giraffe CVs. "Μπορεί να φαίνεται δύσκολο, άβολο ή αβέβαιο, αλλά αξίζει να το κάνετε. Έχετε τις απαντήσεις, απλά πρέπει να δώσετε πρόσβαση σε αυτές. Γνωρίζοντας τι πραγματικά θέλετε θα εξοικονομήσετε χρόνο, προσπάθεια και συναίσθημα μακροπρόθεσμα. "
Η Sarah Byrne, η οποία εργάζεται για την εταιρεία αλλαγών σταδιοδρομίας Careershifters, προτείνει μια μικρή καθημερινή δράση για την αλλαγή της σταδιοδρομίας. Αυτό μπορεί να "βοηθήσει να κάνει την μπάλα να κυλά χωρίς να σας κάνει να νιώθετε απογοητευμένοι". Μια ενέργεια θα μπορούσε να διαρκέσει μόλις 10 λεπτά και μπορεί εύκολα να χωρέσει σε ένα μεσημεριανό διάλειμμα ή μια μετακίνηση.
"Συνήθως, μια ενέργεια 10 λεπτών μπορεί να περιλαμβάνει την αποστολή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μιας επαφής που εργάζεται σε έναν τομέα ενδιαφέροντος σας, την εύρεση δια ζώσης ή διαδικτυακού σύντομου σεμιναρίου σε μια περιοχή που σας ενδιαφέρει, τη συνομιλία με μια επαφή », λέει. "Συχνά οι άνθρωποι περιμένουν το τέλειο ελεύθερο Σαββατοκύριακο ώστε να βρουν τον κατάλληλο χρόνο για να ασχοληθούν με τη σταδιοδρομία τους. Στην πραγματικότητα, είναι μικρές, συνεπείς ενέργειες που λαμβάνονται σε καθημερινή βάση και που αποδεικνύονται οι πιο χρήσιμες. "
Όταν σκεφτόμαστε μια νέα καριέρα, μπορεί να είναι χρήσιμο να δώσουμε προσοχή στο τέλος του χρόνου, λέει ο Jon Gregory, εμπειρογνώμονας προσλήψεων και συντάκτης του win-that-job.com. "Πάνω σε τι θα σας ενδιέφερε να δουλέψετε σε αυτό το σημείο αυτό; Αυτό που σαν ενδιαφέρει μπορεί να συσχετιστεί με τον τρέχοντα εργοδότη σας ή με έναν νέο εργοδότη; Ορίστε το ιδανικό σας, αλλά κρατήστε τα πράγματα ρεαλιστικά".

Κάντε την έρευνά σας
Όταν πρόκειται για το κυνήγι της εργασίας, όσο περισσότερες πληροφορίες έχετε, σε τόσο καλύτερη θέση βρίσκεστε για να αποφασίσετε. "Γράψτε μια λίστα επιθυμιών για το τι θέλετε - και τι δεν θέλετε", λέει ο McGuire. "Ερευνητικοί ρόλοι, μιλήστε στους ανθρώπους που εργάζονται στον τομέα-στόχο σας, και ακόμη αποκτήστε επαγγελματική εμπειρία πάνω σε αυτό, αν μπορείτε."
Η Lydia Fairman, ειδικός HR και ιδιοκτήτης της Fairman Consulting, προτείνει να καταρτιστεί ένα σχέδιο δράσης. «Ξέρεις τι έχεις, τι θέλεις και γιατί το θέλεις και γρήγορα θα μπορείς να εντοπίσεις πιθανούς εργοδότες και εταιρείες που θα επιτύχουν τους επόμενους στόχους της σταδιοδρομίας σου». Λέει, επίσης, ότι αξίζει να έχετε την προσοχή σας σε αυτούς με τους οποίους επικοινωνήσατε και πότε το κάνατε, ώστε να μπορείτε να έχετε τις πληροφορίες αυτές στην επιφάνεια.

Ζητήστε βοήθεια
Εάν έχετε αμφιβολίες σχετικά με τον τρέχοντα ρόλο σας ή αισθάνεστε αβέβαιοι για το τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια, μπορεί να είναι χρήσιμο να μιλήσετε με κάποιον που εμπιστεύεστε. "Βρείτε υποστήριξη, είτε μέσω υπαρχόντων φίλων, μελών της οικογένειας, μεντόρων, είτε επικοινωνώντας με τους ανθρώπους στους νέους τομείς που σκέφτεστε, οι οποίοι μπορεί να είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους", λέει η Sophie Graham, σύμβουλος σταδιοδρομίας στην Εθνική Υπηρεσία Καριέρας της Αγγλίας.
Η Victoria McLean, ιδρύτρια του City CV, μιας υπηρεσίας σύνταξης βιογραφικού και προπονητής καριέρας, προτείνει την εύρεση δυνητικών επαφών στη βιομηχανία που θέλετε μέσα από κοινωνικά δίκτυα και εκδηλώσεις. "Συνδεθείτε με σχετικές ομάδες στο LinkedIn, ρωτήστε και συναντήστε τους ανθρώπους για να πάρετε έναν καφέ και να ενημερωθείτε. Η δικτύωση βοηθάει πολύ », λέει.

Εστίαση στην ποιότητα, όχι στην ποσότητα
Η έλευση ενός νέου έτους μπορεί να σας έχει δώσει το kickstart που πρέπει να βρείτε μια νέα δουλειά. Αλλά προτού αρχίσετε υπερβολικά να υποβάλλετε αίτηση για δουλειά, μην ξεχνάτε τη σημασία μιας καθαρής, καλά επεξεργασμένης εφαρμογής και βιογραφικού σημειώματος. «Εστίαση στην ποιότητα», λέει ο Fairman. "Προσαρμόστε όλες τις εφαρμογές, ακόμη και κερδοσκοπικές, στην εταιρεία και στη δουλειά για την οποία υποβάλλετε αίτηση. Αποφύγετε τα κουμπιά "εφαρμόστε ένα κλικ" και συμπληρώστε πλήρως τις φόρμες, για να δείξετε ότι είστε αφοσιωμένοι σε κάθε εφαρμογή ", προτείνει.

Με την ησυχία σας
Μόλις αποφασίσετε ότι θέλετε να φύγετε, η μακρόχρονη διαδικασία εύρεσης νέας δουλειάς - και η απόρριψη που έρχεται μαζί της - μπορεί να είναι απογοητευτική. Ο Γκρέγκορι λέει ότι είναι σημαντικό να περιορίσουμε την πίεση. "Διατηρήστε τα κίνητρά σας, δημιουργώντας ένα ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα για τους επόμενους μήνες, για να περάσετε από τα στάδια της αναζήτησης, της εφαρμογής, της συνέντευξης και της εξυπηρέτησης σας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και τέσσερις μήνες ή και περισσότερο για μερικούς, οπότε μην αισθανθείτε ηττοπάθεια τη δεύτερη μέρα επειδή δεν έχετε ακόμα μια νέα δουλειά », λέει.
Ενώ είστε σε αναμονή, είναι καλή ιδέα να τακτοποιήσετε το προσωπικό brands σας online και να κάνετε πράγματα που θα ενισχύσουν το βιογραφικό σας σημείωμα. "Γίνετε σημαντικοί βελτιώνοντας τις ικανότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία σας όποτε είναι δυνατόν", λέει η Lisa LaRue, προπονητής σταδιοδρομίας στην εταιρία CareerWorx.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: