5 συμβουλές για να ξεκινήσετε μια καριέρα στην πληροφορική!

Career

03/12/2018

Είτε ψάχνετε για την πρώτη σας εργασία είτε χρειάζεστε αλλαγή στη σταδιοδρομία σας, δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν να ξεκινήσουν μια σταδιοδρομία στον τομέα της πληροφορικής. Υπάρχουν τόσες πολλές διαφορετικές διαδρομές που μπορείτε να εξερευνήσετε, από το σχεδιασμό ενός λογισμικού μέχρι δοκιμές παιχνιδιών. Βοηθά, επίσης, το γεγονός ότι οι θέσεις εργασίας στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής έχουν σήμερα υψηλή ζήτηση.

Η Parasol συγκέντρωσε τις πέντε κορυφαίες συμβουλές για την έναρξη μιας καριέρας στον τομέα της πληροφορικής.

1. Καταγράψτε τον τομέα της πληροφορικής που θα σας ενδιαφέρει
Είναι σημαντικό να βρείτε μια σταδιοδρομία που είστε παθιασμένοι. Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός διαθέσιμων θέσεων εργασίας IT, επομένως πρέπει να περιορίσετε την επιλογή σας για να δώσετε στον εαυτό σας μια συγκεκριμένη εστίαση, ώστε να ξέρετε και πού πρέπει να εξειδικευτείτε.

2. Δίκτυο και μαθητεία
Γνωρίστε επαγγελματίες πληροφορικής στην περιοχή σας και μάθετε πώς κατάφεραν να εδραιωθούν στον κλάδο. Μπορείτε επίσης να γίνετε μαθητευόμενος κάποιου για να αποκτήσετε πολύτιμες συμβουλές και καθοδήγηση κατά τη διάρκεια της καριέρας σας.

3. Αποκτήστε τυπικά προσόντα στην πληροφορική
Ρίξτε μια ματιά στην περιοχή σας για τυχόν εκπαιδευτικές ευκαιρίες που θα σας δώσουν την ευκαιρία να αποκτήσετε βασικές δεξιότητες για τη μελλοντική καριέρα σας. Οποιαδήποτε επαγγελματική πιστοποίηση θα αναδείξει τις γνώσεις και τις δυνατότητές σας στους μελλοντικούς εργοδότες.

4. Εμπειρία και πρακτική εξάσκηση
Φυσικά, αν δεν θέλετε να πάτε στην εκπαίδευση, μπορείτε να αποκτήσετε την εμπειρία και τις δεξιότητές σας από θέσεις πρακτικής άσκησης. Ένα βιογραφικό σημείωμα που δείχνει την προηγούμενη απασχόληση σας στον κλάδο θα σας δώσει την ώθηση που επιθυμείτε.

5. Δημιουργήστε το βιογραφικό σας σημείωμα
Το βιογραφικό σας είναι συχνά η πρώτη σας ευκαιρία να δείξετε στις επιχειρήσεις τις ικανότητες σας. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προσδιορίσετε σαφώς τη σχετική εμπειρία, τις δεξιότητες και την εμπειρία σας και επίσης να επισημάνετε τον ενθουσιασμό σας για το επάγγελμά σας.

Ένας μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων προσπαθεί επί του παρόντος να μισθώσει ελεύθερους επαγγελματίες στην πληροφορική και όχι προσωπικό πλήρους απασχόλησης. Ως εκ τούτου, πολλοί επαγγελματίες μετακινούνται σε αυτήν την περιοχή για να επωφεληθούν από την τρέχουσα ζήτηση.

Εάν σκέφτεστε να εργαστείτε ως ελεύθερος επαγγελματίας, είτε είστε εντελώς νέος στο πεδίο είτε έχετε προηγουμένως εργαστεί στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής, αξίζει να διαπιστώσετε και με αριθμούς αν σας συμφέρει υπολογίζοντας το όποια κόστη και τα έσοδα σας.

Για να επιτύχετε μια ακμάζουσα σταδιοδρομία που βασίζεται σε δουλειές που αναλαμβάνετε, ίσως θα πρέπει να κάνετε αυτό που κάποιοι ήδη κάνουν, αξιοποιούν τη βοήθεια μιας εταιρείας «ομπρέλας» ή ενός εξειδικευμένου εξωτερικού συνεργάτη. Αυτό τους επιτρέπει να αφήνουν τα χρήματα και τη μισθοδοσία σε αυτούς που ξέρουν να τα διαχειρίζονται, ώστε να μπορούν να επικεντρωθούν στην επίτευξη των έργων τους και στη δημιουργία μιας πολύ επιτυχημένης καριέρας.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: