Τι συνέβη όταν ο Elon Musk έδωσε μια πιστωτική κάρτα σε όποιον την ήθελε!

Career

04/12/2018

Ο Elon Musk δεν φοβάται να αναλάβει κινδύνους. "Έδωσα από την αρχή τόσο στην SpaceX όσο και στην Tesla πιθανότητες μικρότερες του 10% να πετύχουν", δήλωσε ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σε μια ομιλία στο SXSW στο Ώστιν του Τέξας νωρίτερα αυτό το έτος.
Αλλά πριν από μερικά χρόνια, ο πρώην επιχειρηματικός εταίρος του, ο Peter Thiel, μοιράστηκε μια κρυφή ιστορία, την οποία δημοσιεύει το QZ για το πώς η όρεξη του συνεργάτη του για τον κίνδυνο και το ρίσκο εκδηλώθηκε κατά τη διάρκεια του κοινού τους χρόνου, δουλεύοντας μαζί ως συνιδρυτές του PayPal. Τώρα η ιστορία αναδύεται μετά από ένα video από ομιλία του Thiel που ανέβηκε στο YouTube στις 13 Νοεμβρίου και εντοπίστηκε από τον επενδυτή Paul Kedrosky.

Μιλώντας στο Center on Capitalism and Society, ο Thiel είπε τα εξής:
"Σκεφτόμουν να γράψω ένα βιβλίο για το PayPal ... και το κεφάλαιο για τον Elon Musk θα ονομαζόταν "Ο άνθρωπος που δεν γνώριζε τίποτα για τον κίνδυνο" ... Είχαμε αποφασίσει να δώσουμε μια πιστωτική κάρτα σε οποιονδήποτε την ήθελε. Είχατε το όριο πίστωσης των 10.000 δολαρίων. Ο Elon είπε σε μια γυναίκα που χρησιμοποίησε την υπηρεσία ότι ήθελε ένα εκατομμύριο άνθρωποι να χρησιμοποιήσουν τη νέα πιστωτική κάρτα μέχρι το τέλος του έτους. Ευτυχώς, ήταν αρκετά χαμηλά στη σελίδα μας, και έτσι δεν ήταν ότι πολλοί άνθρωποι ήταν σε θέση να το ανακαλύψουν. Μερικοί άνθρωποι, όμως, το βρήκαν. Μας έγραψαν πίσω και είπαν: "Ξέρετε ότι αυτό είναι φανταστικό! Δεν είχα πίστωση εδώ και χρόνια. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μου το προσφέρετε. Δεν είχα ούτε καν λογαριασμό αποπληρωμής εδώ και 10 χρόνια! "... Καταλήξαμε με ένα ποσοστό της τάξεως του 50% χρεωστικού επιτοκίου - οι χειρότερες εταιρείες σε πληρωμές ήταν στο 4% -6%. Και στη συνέχεια, ευτυχώς, το αποσύραμε πολύ γρήγορα".

Ο Thiel δεν έλεγε αυτή την ιστορία για να θέσει υπό αμφισβήτηση το ταλέντο ή τις ικανότητες του Musk. Πράγματι, ο Thiel ήταν ο πρώτος επενδυτής στη SpaceX, μια εταιρεία που ο Musk χαρακτήρισε ως έναν από τους "πιο χαζούς και σκληρότερους" τρόπους να κερδίσεις χρήματα. Αντίθετα, ο Thiel έκανε μια παρατήρηση σχετικά με τη διαχείριση κινδύνου, προτρέποντας τους επιχειρηματίες να μην αποφεύγουν τις άγριες ιδέες, αλλά να επικεντρωθούν στην απαλλαγή από τον "όσο μεγαλύτερο κίνδυνο".

Ενώ ο Musk σαφώς δεν φοβάται τις επικίνδυνες ιδέες, άλλα σχόλια που έχει κάνει αποκαλύπτουν μια σκόπιμη μέθοδο στις αποφάσεις του. Όπως δήλωσε ο Michael Coren για την Quartz πέρυσι: «Είτε φτάνει στον Άρη είτε σε βαρετές σήραγγες της γης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και του SpaceX αγαπά να μιλάει για τα βασικά μαθηματικά». Περιγράφοντας τις αρχές πίσω από τις καινοτομίες του, γράφει ο Coren, γίνεται σαφές ότι ο Musk λειτουργεί "υπολογίζοντας τι υπαγορεύει η φυσική, χωρίς να παρεκκλίνει από το status quo". Αυτό έχει εξοφλήσει με γοργούς ρυθμούς τις κατασκευαστικές δραστηριότητες του Musk μετά το PayPal, αλλά φαίνεται να έχει τύχη όσον αφορά το γεγονός ότι έχει άλλους σε δεύτερο επίπεδο που ασχολούνται με τα οικονομικά μαντεύοντας τα ένστικτά του όταν έχει να κάνει με τον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: