Γιατί είναι σημαντικό να γράφετε και εσείς άρθρα στο LinkedIn!

Career

4/12/2018

O Alex Shallow έχει ξεπεράσει τα 100 άρθρα στο LinkedIn και μας λέει τους λόγους για τους οποίους το θεωρεί μια πολύ καλή πρακτική.

“Ήθελα να μοιραστώ κάποιες από τις σκέψεις μου μαζί σας, με την ελπίδα ότι θα σας εμπνεύσει να γράψετε στο LinkedIn και να συνειδητοποιήσετε τη θαυμάσια ευκαιρία που μας δίνει η πλατφόρμα σε όλους. Για όλη μου την δουλειά, συμπεριλαμβανομένης της τρέχουσας εργασίας μου ως Influence Expert, αποδείχτηκε απολύτως ανεκτίμητη. Ωστόσο, νομίζω ότι αυτή είναι μια ευκαιρία που λίγοι άνθρωποι εκμεταλλεύονται. Βλέπω πολλά προφίλ LinkedIn χωρίς άρθρα ή λίγα - και θέλω να κατανοήσουν οι άνθρωποι τη διαφορά που μπορεί να κάνει» γράφει στο άρθρο του για τη συμπλήρωση 100 άρθρων.

Ο Shallow έμαθε τρία πολύ σημαντικά πράγματα

1 - Η δημοσίευση στο LinkedIn βοηθά τη δική σας σκέψη να εξελιχθεί
- Όταν έχετε ιδέες στο μυαλό σας μπορείτε να δοκιμάσετε να τις μοιραστείτε με άλλους για να τις δείτε να μεγαλώνουν. Στο LinkedIn υπάρχει μια καταπληκτική κοινότητα ανθρώπων που έχουν εμπειρία και είναι ειδική σε θέματα που ίσως εσείς δεν είστε. Σας βοηθούν έτσι να πάτε τη σκέψη σας μπροστά μέσα από την ανατροφοδότηση.

2- Η δημοσίευση στο LinkedIn βοηθά τους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με τη δουλειά σας. Αν το πρώτο σημείο αφορά στη βελτίωση της ποιότητας των ιδεών σας, το δεύτερο είναι να βελτιώσετε την ποσότητα των ανθρώπων που το βλέπουν και επηρεάζονται από αυτό. Είναι ωραίο οι ιδέες σας να μοιράζονται με πολλούς ανθρώπους εκεί έξω. Η δημοσίευση στο LinkedIn σας βοηθά να το κάνετε αυτό.

3 - Οι άνθρωποι θέλουν να αισθάνονται σε ένα κοινό δρόμο - Πολύ συχνά όταν μας απασχολεί ένα θέμα, δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό. Όταν βάζουμε τις ιδέες μας στο LinkedIn συχνά διαπιστώνουμε ότι υπάρχουν κι άλλοι που σκέφτονται σαν εμάς και που ίσως έχουν αναπτύξει τη σκέψη τους περισσότερο από όσο εμείς έχουμε. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που είναι λιγότερο μακριά στο μονοπάτι που ταξιδεύουμε. Όλοι μπορείτε να απολαύσετε το ταξίδι μαζί εάν δημοσιεύετε καλά άρθρα στο LinkedIn.

Πάμε, όμως, να δούμε και κάποιους επιπλέον λόγους που είναι καλό να το κάνετε!

1- Δεν χρειάζεται να πάρει πολύ χρόνο
. Δεν είναι αναγκαίο κάθε άρθρο στο LinkedIn να είναι πρωτότυπο. Μπορείτε να πάρετε άρθρα σας από άλλα μέσα που έχετε δημοσιεύσει και να τα τροποποιήσετε για το LinkedIn.

2- To LinkedIn είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος να μοιραστείτε τις σκέψεις σας με ένα ευρύ κοινό εάν δεν έχετε ή δεν θέλετε να έχετε τον δικό σας ιστότοπο. Στα άρθρα στο LinkedIn έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε συνδέσμους, να προσθέσετε φωτογραφίες και βίντεο και γενικά να εμπλουτίσετε το περιεχόμενο σας.

3- Τα άρθρα στο LinkedIn εμφανίζονται πέρα από το δίκτυο των πρώτων συνδέσεων σας (θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε ετικέτες για να βοηθήσετε σε αυτό). Αυτό σημαίνει ότι η ικανότητά σας να συνδέεστε με άλλους ανθρώπους που έχετε κοινά ενδιαφέροντα και να προωθείτε τη δουλειά σας μπροστά σε μεγάλο αριθμό ανθρώπων βελτιώνεται. Ένα από τα πράγματα με τα οποία οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν όταν ξεκινούν τη δική τους ιστοσελίδα είναι ότι δεν μπορούν πάντα να έχουν το απαραίτητο κοινό - το LinkedIn βοηθά με αυτό.

4- Επίσης, όλα όσα γράφετε προσθέτουν αξιοπιστία στο προφίλ σας στο LinkedIn. Εάν λέτε ότι είστε ειδικός στο X, οι συνδέσεις σας στο LinkedIn σας δίνουν την ευκαιρία να το δείξετε.

5- Η τακτική δημοσίευση άρθρων καλής ποιότητας που οι άνθρωποι θέλουν να διαβάσουν στο LinkedIn δημιουργεί ένα κύμα ανατροφοδότησης. Περισσότερες δημοσιεύσεις υψηλότερης ποιότητας σημαίνουν περισσότερους ανθρώπους να βλέπουν τις αναρτήσεις σας, πράγμα που σημαίνει περισσότερα αιτήματα σύνδεσης (επίσης όταν οι χρήστες βλέπουν το προφίλ σας παρατηρούν αν έχετε γράψει έναν αξιοπρεπή αριθμό δημοσιεύσεων και άρα υποθέτουν ότι είστε σοβαροί επαγγελματίες και αξίζει να συνδεθούν μαζί σας). Περισσότερες αιτήματα συνδέσεων σημαίνει ότι δημιουργείτε το δίκτυό σας στο LinkedIn. Έχοντας ένα μεγαλύτερο (και πιο αφοσιωμένο) δίκτυο στο LinkedIn σημαίνει ότι έχετε ένα μεγαλύτερο κοινό για τις αναρτήσεις σας - και ο κύκλος συνεχίζεται!

6- Οι συνδέσεις LinkedIn είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να δείξετε στις επαφές σας τι κάνετε, τι σκέφτεστε και γιατί θα πρέπει να είστε στο μπροστινό μέρος του μυαλού τους. Είναι ένας τρόπος να διατηρήσετε την επαφή σας με τους ανθρώπους που θέλετε να είστε χωρίς να βομβαρδίζετε συνεχώς τα εισερχόμενά τους με πληροφορίες.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: