Αυτά τα τρία χαρακτηριστικά αναζητά η Product Manager του Google Assistant όταν προσλαμβάνει

Career

07/12/2018
Η Lilian Rincon, Υπεύθυνη Product Management του Google Assistant, διευθύνει μία ομάδα παγκόσμιας εμβέλειας περίπου 150 ατόμων.

Όταν προσλαμβάνει δεν αναζητά "rock stars". Αντιθέτως, ψάχνει για ανθρώπους που είναι ταπεινοί, νοιάζονται για τους συναδέλφους τους και εστιάζουν στο χρήστη.

Αυτός ο όρος εμφανίζεται όλο και πιο συχνά σε περιγραφές θέσεων εργασίας, αλλά ένας Googler δεν ενδιαφέρεται ποτέ για "rock stars". 

Η Lilian Rincon μεγάλωσε την ομάδα της από 4 σε 20 άτομα μέσα στα 2 πρώτα χρόνια εργασίας της στη Google.

"Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι μεγάλος οπαδός των ανθρώπων που καυχιούνται πολύ ... ή είναι ίσως πολύ σίγουροι για κάτι και μετά συνειδητοποιώ ότι στην πραγματικότητα δεν έχουν την εμπειρία," δηλώνει στο Business Insider. "Προτιμώ τους ανθρώπους που είναι ταπεινοί για την εμπειρία τους και μπορούν να μιλήσουν καλά γι'αυτήν."

Προσθέτει επίσης πως στη Google "προσλαμβάνουν άτομα που ταιριάζουν στην εταιρική κουλτούρα κυρίως και όχι άτομα που είναι εξαιρετικά σούπερ σε ένα πολύ συγκεκριμένο πεδίο."

Για τη Rincon το να ταιριάζει κανείς στην εταιρική κουλτούρα είναι πολύ πιο σημαντικό από το πανεπιστήμιο που τελείωσε ή την τεχνολογία που γνωρίζει.

Η Rincon δήλωσε ότι είναι "πολύ τυχερή" που συνεργάζεται με ανθρώπους που δεν είναι μόνο έξυπνοι, αλλά και ταπεινοί και πρόθυμοι να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον - και αυτό είναι ακριβώς το είδος του προσώπου που αναζητά κατά τη συνέντευξη των υποψηφίων.

Η Rincon αναζητά επίσης ανθρώπους που θα έχουν διαφορετικές προσωπικότητες και φέρνουν διαφορετικούς τρόπους σκέψης στην ομάδα.

Σύμφωνα με το Business Insider, η Google μπορεί να έπαιρνε μέχρι και 16 συνεντεύξεις από τους ίδιους υποψηφίους θέτοντάς τους παράξενες ερωτήσεις μέχρι που ο πρώην CEO Eric Schmidt έθεσε το όριο των 4 συνεντεύξεων.

Η Rincon, η οποία γεννήθηκε στη Βενεζουέλα και έζησε στον Καναδά, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι της αρέσει να εμπλέκει αρκετά μέλη της ομάδας της στη διαδικασία μίας συνέντευξης για να διασφαλίσει την ποικιλομορφία σε όλη την ομάδα.

«Έχω μεγαλώσει με μια πολύ διαφορετική, παγκόσμια προοπτική, επειδή γεννήθηκα στη Βενεζουέλα και έζησα στον Καναδά, την Ινδονησία και τις ΗΠΑ», είπε. "Αυτές οι εμπειρίες αποτελούν βασικό κομμάτι του τρόπου με τον οποίο προσλαμβάνω για την ομάδα μας, καθώς ψάχνω άτομα που εστιάζουν στον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μπορούν να χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας".
Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: