Δείτε πώς το να ορίζετε νέους στόχους θα σας κάνει καλύτερους επαγγελματίες!

Career

11/12/2018

Φτάνει σιγά-σιγά εκείνο το διάστημα που οι περισσότεροι από εμάς λίγο-πολύ θα αρχίσουν να κάνουν μια ανασκόπηση της χρονιάς και θα μπουν στη διαδικασία να ορίσουν νέους στόχους.

Το να ορίζουμε νέους στόχους μας κάνει πιο παραγωγικούς και μας κινητοποιεί για να τους πετύχουμε. Συχνά, όμως, πέφτουμε σε κάποια λάθη που δεν μας επιτρέπουν να τους υλοποιήσουμε και έτσι όλο αυτό γίνεται ένας φαύλος κύκλος. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είμαστε τόσο προσεκτικοί όταν τους διαμορφώνουμε. Έχουμε τον απαραίτητο χρόνο για να τους πετύχουμε; Έχουμε σκεφτεί ποια είναι τα απαραίτητα βήματα που πρέπει να κάνουμε; Για να γίνουμε καλύτεροι επαγγελματίες σημαίνει ότι πρέπει να είμαστε πιο τυπικοί με αυτά που θέλουμε να πετύχουμε. Πρέπει να έχουν όλοι οι στόχοι μας ένα πλάνο υλοποίησης. Τι κάνει, λοιπόν, έναν στόχο εφικτό; Ένας στόχος πρέπει:

Να λύνει ένα πρόβλημα

Ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην καθημερινότητα σας και πρέπει οπωσδήποτε να το αντιμετωπίσετε. Για να αποφύγετε τις δυσάρεστες συνέπειες του πρέπει να προσπαθήσετε  πολύ. Ένα πρόβλημα μπορεί να είναι ότι έπειτα από την πρόσφατη παραίτηση ή απόλυση σας δεν μπορείτε να βρείτε μια εργασία που να σας προσφέρει αυτά που επιθυμείτε. Προσπαθήστε να εντοπίσετε την πηγή του προβλήματος και ανάλογα με τα μέσα που διαθέτετε ξεκινήστε να εκπαιδεύεστε περισσότερο με online σεμινάρια, με προσωπική μελέτη, πηγαίνοντας σε μέρες καριέρας μεγάλων φορέων και βλέποντας αγγελίες εργασίας όσο πιο κοντά στον κλάδο σας.

Να ταυτίζεται με τους πραγματικούς σκοπούς σας

Είναι δύσκολο καμιά φορά να εντοπίσει κανείς τι είναι αυτό που θέλει να κάνει, ποιος είναι ο στόχος που αν τον ορίσει θα ξεπερνά τους υπόλοιπους. Για να γίνει αυτό πρέπει να είστε πιο ξεκάθαροι σχετικά με αυτά που αναζητάτε στη ζωή σας. Σκεφτείτε πώς θα θέλατε να είστε σε 5 ή 10 χρόνια. Θέλετε να έχετε καλύτερη υγεία; Βάλτε την άθληση συστηματικά στη ζωή σας. Θέλετε να καταπολεμήσετε φοβίες όπως το να μιλάτε δημόσια σε κοινό, στην εταιρεία σας ή να έχετε μεγαλύτερη άνεση να παρουσιάζετε τις ιδέες σας οπουδήποτε χρειαστεί; Δουλέψτε για αυτό. Οτιδήποτε σκεφτείτε πρέπει να αντανακλά ακριβώς τις μεγάλες σας επιθυμίες για να μπορείτε να εργαστείτε για αυτό μειώνοντας τις πιθανότητες του να το εγκαταλείψετε με την πρώτη ευκαιρία

Να είναι ρεαλιστικός και χρονικά προσδιορισμένος

Είναι πάντα καλό να ορίζετε στόχους που μπορείτε να πετύχετε με τα μέσα που διαθέτετε και να έχουν ένα εύλογο χρονικό διάστημα υλοποίησης. Να μπορείτε, δηλαδή, να εντοπίζετε μια πρόοδο στην προσπάθεια που κάνετε για να τον κατακτήσετε. Πράγματι, ο χρόνος των περισσότερων είναι πλέον πολύ περιορισμένος οπότε η προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη εκτός της εργασίας έχει περιοριστεί σημαντικά. Αυτός είναι και ο λόγος που η εξ αποστάσεως εκπαίδευση έχει λάβει ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς παγκοσμίως, καθώς επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους να επιλέγουν οι ίδιοι τους χρόνους της επιμόρφωσης όταν έχουν προσωπικό διαθέσιμο χρόνο. Βρείτε ασχολίες που μπορείτε να τις πραγματοποιείτε στους δικούς σας χρόνους και προσέξτε πολύ, παράλληλα, να αφιερώνετε και χρόνο για την ξεκούραση σας.

Να σας μαθαίνει κάτι καινούριο

Οι νέες πληροφορίες είναι πάντα γοητευτικές για τον εγκέφαλο αφού προσελκύουν την προσοχή του και τον βοηθούν να αναπτύσσεται. Αν συμπίπτει με τους στόχους σας δώστε τροφή για σκέψη στο μυαλό σας απολαμβάνοντας τα οφέλη που προκύπτουν από αυτό που είναι η δημιουργικότητα, η καλύτερη επίλυση των προβλημάτων σας, η διαύγεια και η αποφυγή προβλημάτων υγείας μελλοντικά που συνδέονται με την αμέλεια που δείχνουμε στο πιο ισχυρό μας όργανο.  

// Ξεκινήστε σήμερα με την παρακολούθηση κάποιου online σεμιναρίου από το Skillbox. Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας και επιλέξτε το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει //

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: