11 τρόποι να εξοικονομήσετε χρήματα από πράγματα που κάνετε, αλλά μπορείτε να τα κάνετε δωρεάν!

Προσωπική Ανάπτυξη

12/12/2018

H εξοικονόμηση χρημάτων αποτελεί προτεραιότητα για πολλούς ανθρώπους οποιαδήποτε περίοδο του χρόνου. Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να εξοικονομήσετε χρήματα είναι να αξιολογήσετε τι πράγματα πληρώνετε ήδη και ποια από αυτά θα μπορούσατε να τα έχετε δωρεάν.

Το INSIDER ανακάλυψε 14 πράγματα που πιθανώς πληρώνετε για αυτό που αντ 'αυτού μπορείτε πραγματικά να πάρετε δωρεάν.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε online μαθήματα επιπέδου πανεπιστημίου δωρεάν στο διαδίκτυο.
Δεν χρειάζεται να ξοδέψετε ένα σωρό χρήματα σε δίδακτρα για να μάθετε κάτι νέο. Διάφορες ιστοσελίδες παρέχουν δωρεάν σεμινάρια και μαθήματα για νέους επαγγελματίες που αναζητούν τη βελτίωση των προσωπικών και επαγγελματικών του δεξιοτήτων και για όποιους θέλουν απλώς να αποκτήσουν κάποια νέα γνώση.
Για παράδειγμα, η Coursera προσφέρει σήμερα εκατοντάδες μαθήματα σε επαγγελματικό επίπεδο που μπορείτε να παρακολουθήσετε, από την παγκόσμια οικονομική κρίση έως τη βασική γνώση HTML.
Αν δεν ενδιαφέρεστε για την παραδοσιακή μορφή, αλλά θέλετε να μάθετε, υπάρχουν πολλά κανάλια και YouTube που μπορούν να σας εκπαιδεύσουν σε διάφορα θέματα. Η σειρά Crash Course, που παράγεται από τον YouTuber Hank Green, περιέχει τεράστιο υλικό σε βίντεο που στο ήμισυ του χρόνου μιας πανεπιστημιακής διάλεξης και κατά κανόνα χωρίς κόστος μπορεί να σας ωφελήσει.

Δεν χρειάζεται να πληρώνετε για βιβλία, αν τα νοικιάσετε από την τοπική βιβλιοθήκη σας
Μπορεί να χρειαστεί ένα πολύ μικρό ποσό για την έκδοση της κάρτας σας, όμως μόλις την αποκτήσετε, θα έχετε άμεση πρόσβαση σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων, περιοδικά και δημοσιεύσεις κι όλα αυτά μέσα από την τοπική δημόσια βιβλιοθήκη.
Για εμάς που ζούμε στην Ευρώπη, επίσης, δεν χρειάζεστε καν να έχουμε πρόσβαση σε βιβλιοθήκη. Αν προτιμάτε να κάνετε ανάγνωση μέσω κάποιας ηλεκτρονικής συσκευής, το Gutenberg Project διαθέτει έναν κατάλογο με περισσότερα από 57.000 δωρεάν ηλεκτρονικά βιβλία.

Μπορείτε να αποκτήσετε δωρεάν χώρο αποθήκευσης αρχείων, χρησιμοποιώντας το Google Drive ή άλλη ελεύθερη επιλογή αποθήκευσης cloud.
Αν έχετε κουραστεί να πληρώνετε για τα USB stick και τους εξωτερικούς σκληρούς δίσκους για να έχετε τις φωτογραφίες σας, είστε τυχεροί. Η Google με το Google Drive επιτρέπει τη δωρεάν αποθήκευση αρχείων έως και 15 GB, αρκεί να έχετε λογαριασμό. Εναλλακτικά, το Dropbox δίνει στους χρήστες 2GB ελεύθερης αποθήκευσης αρχείων και σας επιτρέπει να συγχρονίζετε τα αποθηκευμένα αρχεία εύκολα μεταξύ της επιφάνειας εργασίας και του smartphone σας.

Μπορείτε να πάρετε κάποια δωρεάν έπιπλα χρησιμοποιώντας τα social media σας.
Ελέγξτε την τοπική σελίδα του Marketplace και θα συναντήσετε πολλές δημοσιεύσεις από ανθρώπους που δίνουν δωρεάν κάποια από τα έπιπλα τους. Βεβαιωθείτε όμως ότι είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε τέτοιου είδους «αγορές» και να παίρνετε κάποιον μαζί σας κατά την παραλαβή σε δημόσιο χώρο.

Η επεξεργασία κειμένου, η επεξεργασία εικόνων και το λογισμικό για παρουσιάσεις είναι δωρεάν με το Google Suite και το Open Office.
Η επεξεργασία κειμένου, τα υπολογιστικά φύλλα, η επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο μπορούν να κοστίζουν οπουδήποτε από 6,99 ευρώ το μήνα έως 50 ευρώ το μήνα. Η Google προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες που είναι δωρεάν για όσους έχουν λογαριασμό Gmail.
Αν ψάχνετε για κάτι που λειτουργεί χωρίς σύνδεση δικτύου, το Open Office είναι ελεύθερο για λήψη. Για όσους θέλουν όλη τη διασκέδαση του λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών χωρίς το κόστος, το GIMP είναι μια συγκρίσιμη εναλλακτική λύση.

Ακούστε δωρεάν τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια χρησιμοποιώντας μια streaming εφαρμογή.
Όσο έχετε σύνδεση στο διαδίκτυο, η δωρεάν έκδοση του Spotify, με διαφημίσεις, μπορεί να σας προσφέρει μουσική όποτε θέλετε, χωρίς κόστος. Παρόλο που περιορίζεστε σε τυχαία αναπαραγωγή στην ελεύθερη έκδοση, η πλατφόρμα παρέχει ένα ευρύ φάσμα λιστών αναπαραγωγής για θα ταιριάζει στις προτιμήσεις σας.
Ομοίως, η Μουσική του Youtube διαθέτει ένα τεράστιο κατάλογο μουσικής που είναι διαθέσιμο για δωρεάν ακρόαση με διαφημίσεις.

Μπορείτε να αποφύγετε να πληρώνετε τέλη υπεραστικών κλήσεων χρησιμοποιώντας το WhatsApp ή το Skype.
Το Skype είναι ένας πολύ καλός τρόπος να προσεγγίζετε δωρεάν τους φίλους σας.
Εκτός αν πληρώνετε για διεθνείς κλήσεις στο τηλεφωνικό σας πλάνο, θα σας κάνει τη ζωή ευκολότερη.
Το WhatsApp είναι μια δωρεάν εφαρμογή μηνυμάτων και κλήσεων που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν διεθνείς κλήσεις με σύνδεση στο internet. Το Skype είναι ένα λογισμικό βίντεο, κειμένου και φωνητικής συνομιλίας που προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες.
Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο είναι το Skype που σας δίνει ένα όνομα χρήστη ενώ το Whatsapp χρησιμοποιεί τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Μπορείτε να απολαύσετε δωρεάν αξιοθέατα και διασκέδαση ενώ ταξιδεύετε.
Ανάλογα με το πού θέλετε να ταξιδέψετε, οι εκδρομές μπορούν να καλύψουν ένα τεράστιο μέρος των εξόδων σας. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές ελεύθερες μορφές ψυχαγωγίας από τις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε. Πολλά μουσεία προσφέρουν δωρεάν είσοδο ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας. Εάν είστε φοιτητής, ίσως μπορείτε να μπείτε δωρεάν, ανεξάρτητα από την ημέρα που είναι, αρκεί να έχετε τη φοιτητική ταυτότητα σας.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει έρευνα για άλλα ελεύθερα αξιοθέατα εκεί που βρίσκεστε.

Δεν χρειάζεται να καταβάλετε τέλη αποσκευών εάν κάνετε κράτηση με ορισμένες αεροπορικές εταιρείες και συμμετέχετε σε ορισμένα προγράμματα πιστών πελατών.
Ενώ οι μικρές αποσκευές είναι γενικά δωρεάν στους περισσότερους μεγάλους αερομεταφορείς, οι ελεγμένες αποσκευές μπορούν να είναι αρκετά ακριβές.
Τα καλά νέα είναι ότι μερικές αεροπορικές εταιρείες δεν χρεώνουν τις αποσκευές αν είστε σε κάποιο προνομιακό πλάνο. Η Southwest Airlines επιτρέπει σήμερα στους επιβάτες της να φέρουν χωρίς χρέωση δύο αποσκευές. Η Aer Lingus παρέχει επίσης στους πελάτες της προνόμια αποσκευών. Επί του παρόντος, επιτρέπουν στους επιβάτες να δίνουν μία αποσκευή που ζυγίζει μέχρι 20 κιλά δωρεάν στις υπερατλαντικές πτήσεις. Η Air Canada προσφέρει επίσης μία δωρεάν αποσκευή για επιβάτες που πετούν από τις ΗΠΑ στην Ευρώπη μέσω του Καναδά.
Αξίζει να εξετάσετε το πρόγραμμα αφοσίωσης της αγαπημένης σας αεροπορικής εταιρείας για να δείτε αν θα καλύψουν τα τέλη αποσκευών. Πολλοί από αυτούς το κάνουν όταν φτάσουν σε κάποια συγκεκριμένη κατάσταση ή κερδίζουν ένα συγκεκριμένο αριθμό μιλιών. Για παράδειγμα, οι αεροπορικές εταιρείες της Delta προσφέρουν μια δωρεάν αποσκευή για τους πελάτες τους που χρησιμοποιούν την πιστωτική τους κάρτα Skymiles.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν τα αγαπημένα σας φεστιβάλ μουσικής εάν γίνετε εθελοντής
Εάν προσφέρετε εθελοντική εργασία σε μερικά από τα σημαντικότερα μουσικά φεστιβάλ, μπορείτε να τα παρακολουθήσετε δωρεάν. Ενώ δεν θα έχετε τη δυνατότητα να γνωρίσετε ολόκληρο το φεστιβάλ, θα έχετε αρκετό χρόνο εκτός εργασίας για να δείτε μερικές μεγάλες εκδηλώσεις χωρίς να πληρώσετε δεκάρα.

Το ίδιο ισχύει και για άλλους θεσμούς που αγαπάτε.

Μπορείτε να αποκτήσετε ένα νέο κατοικίδιο.
Το να αποκτήσετε ένα νέο κατοικίδιο όπως μια γάτα, ή έναν σκύλο ή κάποιο άλλο ζωάκι, δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε άσυλα και φιλοζωικές οργανώσεις. Θα βοηθήσετε ένα ζωάκι να βρει ένα σπίτι και θα το κάνετε με καθόλου ή ελάχιστο κόστος.

Πηγή: Insider

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: