5 συμβουλές να διαχειριστείτε καλύτερα το άγχος σας κατά τη διάρκεια των εορτών

Προσωπική Ανάπτυξη

17/12/2018

Όταν οι γιορτές δεν φέρνουν τη χαρά που υπόσχονται για εσάς, εδώ σας έχουμε πέντε συμβουλές όπως τις παρουσιάζει το δημοφιλές INC για να καταπολεμήσετε το άγχος που φέρνουν οι γιορτές!

Με τα deadlines να τρέχουν και το άγχος να αποδώσετε περισσότερο τόσο στο γραφείο όσο και στις κοινωνικές υποχρεώσεις που αυξάνονται αυτήν την περίοδο, η Katie Sandler, γνωστή Life Coach, προσφέρει κάποιες συμβουλές διαχείρισης του άγχους των εορτών. Αυτές είναι οι πέντε καλύτερες:

1. Δημιουργήστε ένα πλάνο για το τέλος του χρόνου
Μετατρέψτε την ενέργεια του στρες σε δημιουργικότητα με την παραγωγή ενός σχεδίου δράσης - το οποίο περιλαμβάνει την προστασία της υγείας και των προτεραιοτήτων σας στην εργασία. "Μην αφήσετε κάτι να επηρεάσει τον ύπνο σας, την άσκηση και τις κοινωνικές σας σχέσεις", λέει η Sandler, προσθέτοντας: Γράψτε "αντικειμενικούς στόχους για κάθε μήνα". Στην ιδανική περίπτωση, γράφοντας τα πάντα, θα έχετε σημεία αναφοράς όταν το στρες των εορτών σας απορροφήσει.

2. Συζητήστε για τους στόχους σας με άλλους
Μιλώντας σε άλλους σχετικά με το σχέδιο των διακοπών σας και τους στόχους σας, όχι μόνο σας κρατά υπεύθυνο, αλλά σας "βοηθά να οργανώσετε τις σκέψεις σας", λέει η Sandler. Τι άλλο βοηθά; «Να συνειδητοποιείτε ότι δεν είστε μόνοι και μπορείτε να συνεργαστείτε με άλλους για να διαχειριστείτε καλύτερα τα πράγματα».

3. Βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας
Σίγουρα, το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι να δίνετε σε άλλους, αλλά είναι επίσης σωστό να φερθείτε λίγο εγωϊστικά και να δώσετε στον εαυτό σας την αμέριστη προσοχή σας. "Αφήστε κατά μέρος 5, 10, 15 λεπτά την ημέρα για να κάνετε κάτι για τον εαυτό σας ", συμβουλεύει η Σάντλερ. "Το να είστε στον αυτόματο πιλότο, αλλά και το άσκοπο online shopping ή να χαζεύετε στο Instagram δεν μετράει".
Ίσως αυτό να περιλαμβάνει να φύγετε από το γραφείο σας και να περπατήσετε έξω ή εάν κάνει πολύ κρύο, μπορείτε να βρείτε ένα νέο μέρος στο ίδιο το γραφείο για να καθίσετε και να ακούσετε ένα αγαπημένο τραγούδι ή δύο».
"Κανένας δεν πήρε ποτέ χρόνο για να διώξει το στρες και είπε:"Πφφ, θα ήθελα να μην το έκανα αυτό ", προσθέτει η Sandler.

4. Γνωρίστε τα όριά σας και μείνετε πιστοί σε αυτά
Ίσως νιώθετε ότι πρέπει να κάνετε τα πάντα και να είστε παντού, ειδικά όταν η τεχνολογία το καθιστά τόσο εύκολο. Ο χρόνος και η ενέργεια σας είναι περιορισμένα, γι 'αυτό χρησιμοποιήστε τα με σύνεση. "Αποφασίστε σε ποια γεγονότα θέλετε να συμμετάσχετε και μην αισθάνεστε πιεσμένοι για να εμφανιστείτε κάπου, όπως ένα εταιρικό πάρτι για τις γιορτές, εκτός αν νομίζετε ότι θα είναι μια καλή στιγμή", λέει η Sandler.

5. Χρησιμοποιήστε έναν πιο αργό ρυθμό εργασίας προς όφελός σας
Αντί να απογοητευτείτε ότι όλοι οι άλλοι είναι αργοί στο να απαντούν σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή βρίσκονται εντελώς μακριά από το γραφείο, η Sandler συμβουλεύει να "πάρετε μια βαθιά ανάσα και να επιβραδύνετε". Η παύση, "μας επιτρέπει να οραματιστούμε στόχους εργασίας με διαφορετική και πιο δημιουργική προοπτική".
Επιπλέον, όταν αισθάνεστε ξεκούραστοι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ενέργεια για να "είστε αυτός που θα ξεχωρίσει και να αισθάνεστε δικαιολογημένοι για να το κάνετε" στην πορεία, σε σύγκριση με άλλους που μπορεί να εξακολουθούν να…αργούν.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: