Τα πιο μη απαραίτητα καινοτόμα προϊόντα που κυκλοφόρησαν το 2018

Infotainment

18/12/2018

Μόλις δείτε την καινοτομία καθενός από αυτά τα προϊόντα, γίνεται γρήγορα σαφές ότι πρόκειται για καινοτομίες που σχεδόν κανείς δεν χρειάζεται!
Ορισμένες εφευρέσεις έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον κόσμο. Άλλες πάλι, όχι και τόσο.
Είτε πρόκειται για κακή σχεδίαση είτε για απλά μια κακή ιδέα, οι ακόλουθες επτά αποκαλούμενες καινοτομίες του 2018 απέχουν αρκετά από το να είναι επιθυμητές. Εάν υπάρχει ένα μάθημα που πρέπει να πάρει κανείς, είναι αυτό: Ακριβώς επειδή μπορείτε να κάνετε κάτι, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνετε κιόλας.

1. Ρομπότ μπάρμαν
Έχετε ανάγκη να αλληλεπιδράσετε με έναν άνθρωπο για να παραγγείλετε ένα ποτό; Ή αν είστε ιδιοκτήτης εστιατορίου, έχετε κουραστεί να χρειαστεί να πληρώνετε μπάρμαν για αυτή τη δουλειά; Τότε ο ρομποτικός μπάρμαν Yanu είναι για σένα. Κατασκευασμένος με χρηματικά κεφάλαια ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων, η Εσθονία βασίζεται στην κατασκευή ενός ρομπότ που παίρνει λεκτικές εντολές, χειρίζεται πληρωμές και προετοιμάζει ποτά - ίσως ακόμη να κάνει ένα αστείο ή δύο κατά τη διαδικασία. Το bot, το οποίο η εταιρεία λέει ότι θα εμφανιστεί στα αεροδρόμια σύντομα, έρχεται σε τρεις επιλογές χρωμάτων. Πάντως σίγουρα με αυτήν πρακτική, δεν θα χρειάζεται να αφήνετε φιλοδώρημα.

2. Ρολόγια για παιδιά στη βορά των χάκερς
Ενώ η ιδέα να μπορείς να παρακολουθείς τα μικρά σου παιδιά έχει νόημα, η εκτέλεση είναι πολύ σημαντική. Τον Νοέμβριο, οι ερευνητές της εταιρείας ασφάλειας Pen Test Partners διαπίστωσαν ότι το Watcher Plus της MiSafes Kid, ένα παιδικό ρολόι των $80 που μπορεί να δεχτεί τηλεφωνήματα και διαθέτει ενσωματωμένο GPS, θα μπορούσε να χακαριστεί με ευκολία. Τα δεδομένα δεν ήταν κρυπτογραφημένα, οπότε κάποιος με μέτριες τεχνολογικές δεξιότητες μπορούσε να παρακολουθήσει την προηγούμενη και την τρέχουσα τοποθεσία του χρήστη, να κρυφακούσει και να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές κλήσεις προς τη συσκευή που φαίνεται να είναι των γονιών τους. "Είναι ίσως το πιο απλό hack που έχουμε δει ποτέ", δήλωσε ένας από τους ειδικούς στο BBC. Δεν είναι καλό για οποιοδήποτε προϊόν, αλλά ειδικά για παιδιά.

3. Έξυπνη τουαλέτα
Υπάρχουν έξυπνοι λαμπτήρες, έξυπνα ψυγεία και έξυπνοι φούρνοι, οπότε ήταν μόνο θέμα χρόνου μέχρι να βγει κάτι και για το μπάνιο. Η τουαλέτα Numi του Kohler συνδέεται με το Amazon Alexa και θα ανασηκώσει το καπάκι ή θα τραβήξει το καζανάκι κατά την εντολή σας. Απλώς πείτε τις λέξεις και η τουαλέτα σας αξίας $8,000 θα παίξει το ειδικό playlist του μπάνιου σας ή θα ζεστάνει το κάθισμά σας. Ανέσεις που θα σας ενθουσιάσουν, ή και όχι.

4. Go-kart Βαλίτσα
Λοιπόν, το να οδηγείτε μια κινούμενη βαλίτσα είναι πολύ διασκεδαστικό. Τα $1.500 που αξίζει, δεν είναι και τόσο. Αλλά τα αεροδρόμια είναι αρκετά χαοτικά όπως είναι. Φανταστείτε για ένα δευτερόλεπτο ότι αυτά πραγματικά πιάστηκαν; Η ιδέα να κάνετε race προς την πύλη σας ενώ προσπαθείτε να αποφύγουμε τις πραγματικές εκδόσεις του Mario, του Toad και της Princess Peach ακούγεται λίγο τρομακτικό.

5. Ντουλάπα με πλυντήριο ρούχων
Η τοποθέτηση των καθαρών σας ρούχων σε ένα συρτάρι στο κατώτατο σημείο του σπιτιού σας, το δίπλωμα τους και η δυνατότητα να ταξινομούνται και να τοποθετούνται στα ράφια είναι λαμπρή, σωστά; Δεν είμαστε ακόμα εκεί. Η κατασκευή αυτή έκλεψε την προσοχή τον Ιανουάριο, όσο και η τιμή των 16.000 δολαρίων. Όταν η εταιρεία που την έφτιαξε, η Seven Dreamers, έκανε μια ανοιχτή δοκιμή, τα ρούχα έπρεπε να αφαιρεθούν και να τοποθετηθούν ξανά για να επιτρέψουν στους ρομποτικούς βραχίονες και την μηχανική όραση να εργαστούν σωστά. Αυτό χάνει σχεδόν το σκοπό.

6. Έξυπνο εσώρουχο
Τα εσώρουχα του Skiin από το Myant έχουν ενσωματωμένους αισθητήρες, επιτρέποντάς του να παρακολουθεί πράγματα όπως ο καρδιακός ρυθμός, η αναπνοή και οι κύκλοι ύπνου. Η εταιρεία εργάζεται για την ενσωμάτωση τρίτων που θα αφήσει στα εσώρουχα σας να πατούν "play" σε μια playlist Spotify με βάση τη διάθεσή σας ή να ρυθμίσετε τον έξυπνο θερμοστάτη σας με βάση τη θερμοκρασία του σώματός σας. Η παρακολούθηση των ζωτικών οργάνων είναι σημαντική, αλλά μήπως θα ήταν καλύτερο να τοποθετηθούν οι αισθητήρες κάπου αλλού;

7. Ο τοίχος τηλεόραση
Τι θα γινόταν αν ο τοίχος σου ήταν ... μια τηλεόραση; Ή αν η τηλεόρασή σας ήταν πραγματικά τοίχος; Αν χρειάζεστε (και μπορείτε να αντέξετε οικονομικά) μια οθόνη τηλεόρασης 146 ιντσών, στηρίξτε το. Μην προσπαθείτε να την καμουφλάρετε ως πέτρινη πρόσοψη με ράφια ή τζάκι όταν δεν είναι σε χρήση. Η γνωστή εταιρεία επέλεξε τη διαγώνιο των 12ft, επειδή είναι το μέγεθος ενός μέσου τείχους σε ένα σπίτι κατοικίας. Η τιμολόγηση για την τηλεόραση (ή τοίχο;) δεν έχει αποκαλυφθεί ακόμα, αν και η εταιρεία λέει ότι δεν θα κοστίσει τόσο πολύ όσο οι άνθρωποι περιμένουν. Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι αλήθεια.

Πηγή: INC

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: