Μη λεκτική επικοινωνία: Κάνοντας μια καλή πρώτη εντύπωση!

Προσωπική Ανάπτυξη

11/04/2019

Αυτές οι συμβουλές του Mindtools θα σας κάνουν να δημιουργήσετε μια πρώτη καλή εντύπωση σε επίπεδο γλώσσας του σώματος, προσαρμόζοντας το σώμα σας έτσι ώστε να δείχνετε άνετοι.

Να έχετε μια ανοικτή στάση. Να είστε χαλαροί, αλλά μην αγκαλιάζετε! Καθίστε ή σταθείτε όρθιοι και τοποθετήστε τα χέρια σας στο ύψος του σώματος σας.

Αποφύγετε να στέκεστε με τα χέρια σας στους γοφούς σας, καθώς αυτό θα σας κάνει να φανείτε πιο ογκώδεις, που μπορεί να σας κάνει να φανείτε επιθετικοί και ίσως κυρίαρχοι.

Κάντε μια σταθερή χειραψία. Αλλά μην παρασυρθείτε! Δεν θέλετε να γίνει δύσκολη ή, χειρότερα, επώδυνη για το άλλα άτομο. Εάν συμβαίνει αυτό, πιθανότατα θα φανείτε αγενείς ή επιθετικοί.
 

| Είναι δύσκολη η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων, για αυτό στο Skillbox.gr δημιουργήσαμε το online σεμινάριο Επικοινωνώ Αποτελεσματικά: Λεκτική και Μη Λεκτική Επικοινωνία για να εξοικειωθείτε με τεχνικές αποτελεσματικής επικοινωνίας |
 

Διατηρείτε καλή επαφή με τα μάτια. Προσπαθήστε να κρατήσετε το βλέμμα του άλλου προσώπου για μερικά δευτερόλεπτα τη φορά. Αυτό θα δείξει ότι είστε ειλικρινείς και αφοσιωμένοι. Αλλά, αποφύγετε να το μετατρέψετε σε ματς!

Αποφύγετε να αγγίζετε το πρόσωπό σας. Υπάρχει μια κοινή αντίληψη ότι οι άνθρωποι που αγγίζουν τα πρόσωπά τους ενώ απαντούν στις ερωτήσεις είναι ανέντιμοι. Αν και αυτό δεν είναι πάντα αλήθεια, είναι καλύτερο να αποφύγετε να παίζετε με τα μαλλιά σας ή να αγγίζετε το στόμα ή τη μύτη σας, ειδικά εάν ο στόχος σας είναι να φανείτε αξιόπιστοι

 

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: