Πώς να ξεχωρίσετε στο instagram το 2019!

Digital Marketing

21/12/2018

Ανάλογα με το προϊόν ή την υπηρεσία σας, το marketing στο Instagram θα μπορούσε να αποτελέσει ουσιαστικό κομμάτι της στρατηγικής σας για τα social media. Εδώ είναι 5 συμβουλές για την καλύτερη απόδοση επένδυσης, ώστε να πετύχετε τα μέγιστα το 2019...

Το Instagram κερδίζει δημοτικότητα, αλλά κανείς δεν είπε ότι θα είναι εύκολο να μείνετε στην επιφάνεια. Θα αντιμετωπίσετε μια αρχική φάση-αγώνα για την αύξηση του αριθμού των followers σας. Αλλά μην χάσετε την ελπίδα σας. Εδώ είναι 5 έξυπνες συμβουλές marketing για να σας βοηθήσουμε να γίνετε καλύτεροι στο Instagram, όπως τις μεταφέρει ο Guy Sheetrit, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Over The Top SEO.


Κρύψτε τα hashtag σας
Τα Hashtags είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξαπλώσετε την ευαισθητοποίηση σχετικά με το περιεχόμενό σας. Στο Instagram, επτά από τα δέκα hashtags που χρησιμοποιούνται είναι επώνυμα hashtags. Ωστόσο, το κοινό έχει γίνει πιο έξυπνο. Ως εκ τούτου, παρόλο που τα επώνυμα hashtags σας προσφέρουν πρόσβαση, εξακολουθούν να μην είναι η καλύτερη ιδέα πάντα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα hashtags με εταιρείες είναι βαρετά και μπορεί να μην κάνουν πάντα κλικ στο κοινό. Σε αυτή την περίπτωση, η απόκρυψη του hashtag σας είναι μια καλή ιδέα. Μπορείτε να αποκρύψετε το hashtag προσθέτοντας ένα δεύτερο σχόλιο με την ετικέτα. Ή θα μπορούσατε απλά να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα:
• Κάντε κλικ στο 123 στο πληκτρολόγιο του κινητού
• Κάντε κλικ στο κουμπί επιστροφής/return button και προσθέστε μια παύλα, μια βούλα ή μια τελεία.
• Κάντε κλικ ξανά στο κουμπί επιστροφής και επαναλάβετε ολόκληρη τη διαδικασία μέχρι να αποκρύψετε την ετικέτα.


Παρακολουθήστε προσεκτικά το περιεχόμενο των ανταγωνιστή σας
Η ανάλυση των ανταγωνιστών είναι πολύ σημαντική για ένα brand για να κάνει την παρουσία του αισθητή στο Instagram. Επομένως, βεβαιωθείτε πάντα ότι γνωρίζετε τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας. Αυτό θα δώσει μια ιδέα για τα διάφορα είδη περιεχομένου που τραβούν το ενδιαφέρον στην πλατφόρμα, και με τη σειρά του, θα σας αφήσει να αυτοσχεδιάσετε. Δεν είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσετε τον ανταγωνιστή σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις. Δείτε πώς το κάνετε:
• Πηγαίνετε στο post του λογαριασμού που σας ενδιαφέρει και κάντε κλικ στις τρεις τελείες στην επάνω δεξιά γωνία
• Κάντε κλικ στην επιλογή Ενεργοποίηση ειδοποίησης
Είναι τόσο απλό.


Αναδημοσίευση και επισημάνσεις
Αν θέλετε να δημιουργήσετε καλές σχέσεις στα κοινωνικά μέσα, η κοινή χρήση του περιεχομένου άλλων χρηστών είναι μια καλή ιδέα. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές Instagram, όπως το Repost και το Websta, που σας επιτρέπουν να αναδημιουργείτε φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί από άλλους χρήστες χωρίς να χρειάζεται να τραβήξετε στιγμιότυπα οθόνης. Φροντίστε να πάρετε την άδεια  τους φυσικά!
Τοποθετήστε γεωγραφική ετικέτα στο περιεχόμενό σας για υψηλότερη αφοσίωση
Η τοποθέτηση γεωγραφικών ετικετών στα video σας και τις εικόνες σας είναι μια από τις πιο αξιόπιστες τεχνικές για να φτάσετε το περιεχόμενό σας σε ένα ευρύτερο κοινό. Συνήθως, οι χρήστες βάζουν ετικέτες σε μόνο μια μικρή περιοχή για να πάρουν followers από μια συγκεκριμένη περιοχή. Γιατί να μην προσθέσετε ετικέτες σε πολλές περιοχές για διάφορα περιεχόμενα και να διαδώσετε το δίχτυ της κοινωνικότητας σας. Το γεωγραφικό περιεχόμενο στο Instagram έχει περίπου 80% περισσότερη απόδοση από ένα που δεν έχει ετικέτα. Ωστόσο, μην επισημάνετε μόνο τυχαίες τοποθεσίες. Τα βήματα είναι εύκολα:
• Ενεργοποιήστε την εφαρμογή και κάντε κλικ στην επιλογή Check In σε μια ανάρτηση
• Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε την προσαρμοσμένη τοποθεσία στο Where Are You? πεδίο
• Ορίστε σωστά τη θέση,
• Κάντε κλικ στο κουμπί Προσθήκη για τη δημιουργία τοποθεσίας και επιλέξτε την κατάλληλη κατηγορία για το brand σας
• Κάντε κλικ στο κουμπί "Αρχική/Home button"
• Εισαγάγετε τη διεύθυνση της τοποθεσίας σας


Εισάγετε γραμμές στο bio σας, αλλά και στις λεζάντες των φωτογραφιών σας
Γενικά, όταν οι χρήστες βλέπουν στη ροή Instagram μια φωτογραφία με μια πολύ μεγάλη λεζάντα, θα συνεχίσουν να κάνουν σκρολ χωρίς δεύτερη ματιά. Είναι πολύ δύσκολο να διαβάσετε ή να απομακρύνετε τεράστια τμήματα κειμένου σε μια πλατφόρμα όπως το Instagram. Ωστόσο, υπάρχει ένα hack που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μετατρέψετε τα κομμάτια του κειμένου σας σε καλά οργανωμένες παραγράφους. Είναι πιο εύκολο για τους χρήστες Android. Μπορούν απλά να πατήσουν το πλήκτρο return και να δημιουργήσουν γραμμές. Οι iOS χρήστες, ωστόσο, θα πρέπει να γράψουν σε μια άλλη εφαρμογή. Αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολη δουλειά.
• Μεταβείτε στην εφαρμογή "Σημειώσεις" και πληκτρολογήστε τη λεζάντα ή το bio σας
• Αντιγράψτε και επικολλήστε το κείμενο στο καθορισμένο πεδίο της εφαρμογής
• Τα κενά γραμμής θα εμφανιστούν αυτόματα
Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε ένα εργαλείο προγραμματισμού αναρτήσεων Instagram, απλά κάντε κλικ στο κουμπί συνθέστε και προσθέστε το κείμενο και την εικόνα.


Τελικές σκέψεις
Το Instagram, ως δίκτυο κοινωνικών μέσων, κερδίζει καθημερινά δημοτικότητα. Έχει ήδη ξεπεράσει το Snapchat και η μέρα που θα υπερκεράσει το Facebook ίσως δεν αργεί. Ως εκ τούτου, όταν πρόκειται για μικρο-blogging και ιστορίες, το Instagram είναι η καλύτερη πλατφόρμα χωρίς αμφιβολία και η στρατηγική χρήση του είναι ζωτικής σημασίας για το marking.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: