7 μικροί στόχοι για να θέσετε για το 2019 και να τους επιτύχετε

Career

27/12/2018
Το 2019 είναι μόλις λίγες ημέρες μακριά, που σημαίνει πως τώρα είναι η στιγμή να κοιτάξετε το 2018 και να το αποχαιρετήσετε. Το νέο έτος φέρνει την υπόσχεση της νέας αρχής και είτε θέσετε στόχους σχετικούς με επαγγελματικές φιλοδοξίες είτε με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, η θέσπιση στόχων είναι μία παράδοση που βοηθά τους ανθρώπους να διαπιστώσουν όλους τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θέλουν να "αγκαλιάσουν" τη ζωή τους από τη στιγμή που το ρολόι θα δείξει μεσάνυχτα την τελευταία μέρα του έτους.
 
Σύμφωνα με το Harvard Business Review, οι ειδικοί συμφωνούν πως είναι προτιμότερο να θέτετε μικρούς στόχους και να μην έχετε πολύ υψηλές προσδοκίες ώστε να μην απογοητεύεστε και οι ενδεχόμενες αλλαγές  να είναι πιο διαχειρίσιμες.
Στη συνέχεια, θα βρείτε επτά προτάσεις μικρών στόχων για να ρυθμίσετε τον εαυτό σας για το 2019 για να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και να εμπνεύσετε τη δική σας λίστα. 
 
1. Αν θέλετε να αποταμιεύσετε περισσότερα χρήματα...
Το CNBC ανέφερε νωρίτερα φέτος πως περίπου το 40% των millennials έχουν "ξοδέψει χρήματα που δεν είχαν και έχουν χρεωθεί ώστε να ακολουθήσουν τους συνομιλήκους τους"συμπεριλαμβανομένων των εξόδων για διασκέδαση.
Η θέσπιση στόχων για αποταμίευση εξαρτάται από τις συνήθειές σας όταν ξοδεύετε. Αφήστε τα προϊόντα για τουλάχιστον μία εβδομάδα μέσα στο ηλεκτρονικό σας καλάθι, πριν πατήσετε check out!
 
2. Αν θέλετε να είστε περισσότερο "παρόντες"...
Αν θέλετε να είστε πραγματικά παρόντες στην καθημερινή σας ζωή, αλλά η σκέψη να προσθέσετε τα social media σας όλα μαζί, δεν σας φαίνεται πολύ ρεαλιστική, υπάρχει μία εύκολη λύση: Διαγράψτε όλες εκείνες τις εφαρμογές από το κινητό σας που σας δημιουργούν περισπασμούς. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση από άλλες συσκευές. Έτσι, θα έχετε περισσότερο έλεγχο σε σχέση με το πόσα συχνά τα χρησιμοποιείτε.
 
3. Αν θέλετε να βελτιώσετε την απόδοσή σας στην εργασία...
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ποιότητα του ύπνου και η παραγωγικότητα σας στην εργασία συνδέονται. Σε μία μελέτη για τον ύπνο και την ευεξία στη δουλειά του 2017 έγραφε: «Στη σύνθετη σχέση μεταξύ ευημερίας, υγείας και παραγωγικότητας ... οι διαταραχές του ύπνου μπορεί να είναι και η αιτία και η συνέπεια της μειωμένης ευημερίας και μπορεί συνεπώς να δημιουργηθεί ένας φαύλος κύκλος με σχετικές συνέπειες για την παραγωγικότητα και μακροπρόθεσμα, για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων. "
Αν υποφέρετε από προβλήματα ύπνου και εντάξετε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά σας, όπως βελτίωση της υγιεινής του ύπνου σας ή η δοκιμή κάτι καινούργιου, όπως να ακούτε ένα podcast ύπνου, μπορεί να σας βοηθήσει με στόχο μεγαλύτερη παραγωγικότητα στην επαγγελματική σας ζωή.
 
4. Αν θέλετε να διαχειριστείτε το άγχος...
 Διαλογισμός, διαλογισμός, διαλογισμός! Ο καθορισμός ενός εύχρηστου στόχου, όπως η δέσμευση σε πέντε λεπτά διαλογισμού την ημέρα, μέσω μιας εφαρμογής ή ενός βίντεο, μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το άγχος και το στρες, καθώς και να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα, μεταξύ πολλών άλλων οφελών.
 
5. Αν θέλετε να επικεντρωθείτε στην αυτοβελτίωση...
Το wellness ήταν σίγουρα το buzzword του 2018, αλλά είναι επίσης μια απίστευτα ευρεία έννοια - τι ακριβώς είναι η ευεξία και πώς μοιάζει η επίτευξή της; Αφού εξετάσετε ποια οφέλη ή αλλαγές θέλετε να δείτε στον εαυτό σας, μπορείτε να δημιουργήσετε μικρούς στόχους που καθορίζουν σαφώς τι είδους ευεξία και φροντίδα σας ταιριάζει. Για μερικούς, αυτό μπορεί να είναι το τρέξιμο δύο φορές την εβδομάδα για να επιτευχθεί ένας προσωπικός στόχος φυσικής κατάστασης, ενώ για άλλους, αυτό μπορεί να σημαίνει το ξεκίνημα μιας νέας ρουτίνας φροντίδας του δέρματος.
 
6. Αν θέλετε να συνδεθείτε με ανθρώπους...
Εάν επιδιώκετε να καλλιεργήσετε νέες σχέσεις το 2019 χωρίς τη χρήση εφαρμογών, μια πρόταση θα ήταν να συμμετάσχετε σε περισσότερες ομαδικές δραστηριότητες που σας αρέσουν, όπως ζωγραφική ή γυμναστική. Είναι μια κατάσταση win-win. Ακόμα και αν δεν καταφέρετε να βρείτε τον άνθερωπό σας, θα κάνετε κάτι που πραγματικά σας αρέσει και θα συναντήσετε νέους ανθρώπους.
 
7. Αν θέλετε να οξύνετε το μυαλό σας...
Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να το καταφέρετε, όπως για παράδειγμα να διαβάσετε έναν ορισμένο αριθμό νέων βιβλίων. Αν τα βιβλία δεν σας αρέσουν ιδιαιτέρως, μπορείτε να εγγραφείτε σε ένα νέο podcast για ένα πεδίο γνώσεων για το οποίο θα θέλατε να μάθετε περισσότερα. 
 
Συνοψίζοντας, αν θέσετε πολλούς αλλά μικρούς στόχους είναι πιο πιθανό να τους διαχειριστείτε και να τους υλοποιήσετε. Και η όλη διαδικασία θα είναι ευκολότερη!
 
Πηγή: Bustle
Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: