Τρία σημάδια που δείχνουν ότι δεν μπορείτε να διαχειριστείτε τον χρόνο σας και πώς να βρείτε λύσεις!

Career

28/12/2018

Εάν συγκρίνετε αυτήν την εποχή με την προηγούμενη, είναι προφανές πόσες περισσότερες ευθύνες και διαφορετικά στοιχεία έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινότητα σας. Ο κατάλογος δεν τελειώνει ποτέ: από την εργασία, μέχρι την προσωπική ζωή, την οικογένεια, τους φίλους και τις σχέσεις. Δεν είναι περίεργο ότι η ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής παραμένει ένα φευγαλέο όνειρο για πολλούς.

Τα κακά νέα είναι ότι συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε περισσότερα. αλλά τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να ζωντανεύετε τα πάντα στη ζωή, να κάνετε πολλά και να διασκεδάζετε. Μαθαίνουμε τόσα πολλά σημαντικά πράγματα στο σχολείο, αλλά κανείς δεν μας δίδαξε να διαχειριστούμε το χρόνο μας και να κάνουμε αυτό που θέλουμε πραγματικά. Εκτός κι αν το έκαναν οι γονείς. Ωστόσο, είναι μια από τις σημαντικότερες δεξιότητες που πρέπει να έχετε, όχι μόνο να έχετε ισορροπία στη ζωή σας, αλλά να είστε επιτυχείς σε ό, τι κάνετε.

Το ειρωνικό μέρος όλων είναι ότι παρόλο που αυτό που κάνετε με το χρόνο σας είναι αυτό που σας δίνει τα αποτελέσματα στη ζωή σας, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν δίνουν αρκετή σημασία σε αυτό, μέχρι να μην έχουν άλλη επιλογή.

Εδώ είναι τα κορυφαία 3 προειδοποιητικά σημάδια σύμφωνα με τον Kirstin O’Donovan, που λένε ότι έχετε πρόβλημα διαχείρισης χρόνου και τι πρέπει να κάνετε σχετικά με αυτά:

1. Η ζωή πάντα μοιάζει να βιάζεται
Αισθάνεστε ότι συνεχίζετε να βιάζεστε συνεχώς; Εάν δεν έχετε χρόνο να καθίσετε για 5 λεπτά και να μην κάνετε τίποτα, τότε θα πρέπει να το εξερευνήσετε αυτό περισσότερο.
Αν αυτό σας ακούγεται οικείο, πρέπει να αρχίσετε να σχεδιάζετε τις μέρες σας καλύτερα. Καταργήστε το ημερολόγιό σας, γράψτε τα μη διαπραγματεύσιμα καθήκοντά σας για την ημέρα και αποκλείστε το χρόνο που θα χρειαστείτε. Στη συνέχεια, εξετάζοντας τον υπόλοιπο χρόνο σας, ποια είναι η καλύτερη χρήση αυτού;
Παίρνετε στοιχεία από τη λίστα των υποχρεώσεών σας, δώστε προτεραιότητα στα πιο σημαντικά και στη συνέχεια γεμίστε το υπόλοιπο της ημέρας σας με αυτές τις εργασίες. Και πάντα, μη σχεδιάζετε περισσότερο από το 75% του χρόνου σας, γιατί άλλα πράγματα θα εμφανιστούν. Εάν απλά δεν μπορείτε να κάνετε τα πάντα - ξεκινήστε την εκχώρηση, συμπεριλαμβανομένων των προσωπικών σας καθηκόντων.
"Τα κακά νέα είναι ότι ο χρόνος πετά. Τα καλά νέα είναι ότι είστε ο πιλότος"- Michael Altshuler

2. Κάνοντας δικαιολογίες συνεχώς
Είναι γεγονός ότι παρόλο που χρειάζεται χρόνος για το σχεδιασμό, εξοικονομείτε περισσότερο χρόνο προγραμματίζοντας παρά όταν δεν αφιερώνεται χρόνο για αυτό. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας, πόσο συχνά λέτε «δεν έχω χρόνο»; Το γεγονός είναι ότι όλοι έχουμε 24 ώρες την ημέρα, δεν είναι ο χρόνος που λείπει, είναι η ικανότητά σας να το διαχειριστείτε αποτελεσματικά.
Ας συμφωνήσουμε, τα πολύ επιτυχημένα άτομα βρίσκουν πάντα έναν τρόπο. Δεν απολαμβάνουν τη δικαιολογία του «δεν έχω χρόνο», απλά βρίσκουν το χρόνο.
Τι πρέπει, λοιπόν, να αλλάξει; Ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε είναι να εντοπίσετε τους κλέφτες του χρόνου σας και τι μπορείτε να κάνετε για να τους εξαλείψετε. Τίποτα δεν μας κρατά πίσω στη ζωή περισσότερο από τα ψέματα που λέμε στους εαυτούς μας - που λέγονται δικαιολογίες.

3. Δέχεστε αρνητικά σχόλια από άλλους
Αυτό πραγματικά πονάει μερικές φορές, γιατί απλά δεν θέλετε να τα ακούσετε. Πόσο συχνά οι άλλοι κάνουν σχόλια όπως "πάντα αγχώνεσαι" ή "καθυστερείς πάντα" και χειρότερα "είμαι πραγματικά προβληματισμένος και ανησυχώ για σένα". Μερικές φορές είναι ευκολότερο για τους άλλους να δουν πού πρέπει να βελτιωθούμε από ό, τι εμείς οι ίδιοι. Όταν φτάνουμε στο σημείο που οι άλλοι άνθρωποι αρχίζουν να λένε πράγματα, πρέπει να σταματήσετε και να δώσετε  προσοχή.
Μη δεσμεύεστε σε σχέδια που γνωρίζετε ότι δεν μπορείτε να ακολουθήσετε. Το να λέτε συνέχεια «ναι» ενέχει τεράστια επίπεδα στρες. Πόσο μπορείτε να δεσμευθείτε ρεαλιστικά; Πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για το άγχος που έχετε στη ζωή.
Το χειρότερο μέρος των προκλήσεων διαχείρισης του χρόνου δεν είναι μόνο ότι αισθάνεστε άγχος και μανία, συχνά χάνετε σημαντικές προθεσμίες και ευκαιρίες και αισθάνεστε νοητικά και σωματικά εξαντλημένοι. Κατά ειρωνικό τρόπο κάνετε την επιλογή να ζήσετε με αυτόν τον τρόπο.
"Αυτό είναι το κλειδί της διαχείρισης χρόνου – Να δείτε την αξία του σε κάθε στιγμή" - MENACHEM MENDEL SCHNEERSO
Το γεγονός είναι όταν μαθαίνετε να  διαχειρίζεστε το χρόνο σας, διαχειρίζεστε τη ζωή σας καλύτερα. Επιτυγχάνετε περισσότερο σε μήνες από ό, τι θα μπορούσατε σε χρόνια και μπορείτε να έχετε την ισορροπία εργασίας / ζωής και να επιτύχετε όλους τους στόχους σας.

Η ζωή γίνεται πιο διασκεδαστική όταν αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε στην κορυφή της και όχι κάτω από αυτή.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: