Αυτές οι πόλεις σε Ευρώπη και Αμερική σας πληρώνουν για να μετακομίσετε εκεί!

Infotainment

31/12/2018

Ο αριθμός των ατόμων που εργάζονται από το σπίτι ιδιαίτερα στην Αμερική αυξάνεται κατά το έτος, με το 43% των αμερικανών εργαζομένων να αναφέρουν ότι εργάζονται εξ αποστάσεως, τουλάχιστον μερικές φορές, σύμφωνα με τους New York Times σε έρευνα που έγινε το 2016 . Για να επωφεληθούν από αυτή την αυξανόμενη στρατιά των απομακρυσμένων εργαζομένων, πολλές πόλεις και χωριά που αντιμετωπίζουν τη γήρανση και τον φθίνοντα πληθυσμό προσφέρουν οικονομικά κίνητρα για να ενθαρρύνουν όσους από εμάς δεν είναι δεσμευμένοι σε κάποιο γραφείο να εξετάσουν το ενδεχόμενο μετεγκατάστασης.

Από τις πόλεις της Αμερικανικής Μεσογείου έως εκείνες που βρίσκονται πιο μακριά, εδώ είναι μερικοί από τους τόπους που είναι επίσημα πρόθυμοι να σας πληρώσουν για να μετακομίσετε σε αυτούς σύμφωνα με το IFLScience.

Candela, Puglia, Ιταλία
Η Candela βρίσκεται στην περιοχή Πούλια της Ιταλίας. Το 2017 ο Δήμαρχος Nicola Gatta είχε υποσχεθεί μέχρι 2.000 ευρώ σε εκείνους που επιθυμούν να μετακομίσουν σε αυτή την μεσαιωνική πόλη, που φιλοξενεί σήμερα 2.700 ανθρώπους - από 8.000 το 1990. Οι ανήλικοι δικαιούνται επιχορήγηση 800 ευρώ, τα ζευγάρια 1.200 ευρώ και οι οικογένειες μπορούν να λάβουν μεταξύ 1.300 και 2.000 ευρώ για να ζήσουν και να εργαστούν εκεί.

Albinen, Ελβετία
Προτιμάτε το χιόνι από τον ήλιο; Οι κάτοικοι του Albinen, ένα μικρό και συρρικνωμένο αλπικό χωριό στη νότια Ελβετία, ενέκριναν πέρσι ένα σχέδιο για να προσφέρουν ένα γενναιόδωρο πακέτο μετρητών για όσους επιθυμούν να μετακομίσουν εκεί. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ο πληθυσμός της κοινότητας πέφτει, με μόλις 240 άτομα τον περασμένο Δεκέμβριο. Για να πάτε, υπάρχουν διάφορα κριτήρια που πρέπει να πληρούνται - αυτό περιλαμβάνει την κατοχή ενός ελβετικού διαβατηρίου και τη δέσμευση να ζείτε στο Albinen για τουλάχιστον 10 χρόνια. Πέτυχε και υπάρχουν 25.000 Ελβετικά φράγκα (ισοδύναμα με 25.300 δολάρια) για κάθε ενήλικα και 10.000 Ελβετικά φράγκα (10.000 δολάρια) για κάθε παιδί έτοιμα για χρήση.

Tulsa, Οκλαχόμα, ΗΠΑ
Μια πόλη πιθανότατα πιο γνωστή για το σύντομο πέρασμα της από τα Φιλαράκια έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που ενθαρρύνει τους απομακρυσμένους εργαζόμενους να μετακινηθούν στο νότιο κράτος με 10.000 δολάρια μετρητά ως κίνητρο σε μια προσπάθεια να ενισχυθεί η πολυμορφία του εργατικού δυναμικού. Αν η γενναιόδωρη αποζημίωση δεν είναι αρκετή για να κάνετε κράτηση για ένα εισιτήριο μονής κατεύθυνσης στην Οκλαχόμα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης συμμετοχή σε ένα συνεργαζόμενο χώρο αξίας 1.800 δολαρίων και εκπτώσεις σε ενοίκιο σε πλήρως επιπλωμένο διαμέρισμα αξίας μέχρι 300 δολαρίων το μήνα. Η πρωτοβουλία, που ονομάζεται Tulsa Remote, απαιτεί από τα ενδιαφερόμενα άτομα να δεσμευτούν για να ζήσουν στην Τούλσα, μια πόλη που περιγράφεται από τον Chandler Bing ως «Παρίσι της Οκλαχόμα» - για ένα χρόνο, στο ελάχιστο.

Νέα Υόρκη, Κονέκτικατ, ΗΠΑ
Το New Haven του Κονέκτικατ έχει τη διάκριση ότι είναι η πρώτη οργανωμένη πόλη στις ΗΠΑ και ότι αποτελεί το σπίτι ενός από τα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια της χώρας (Yale) - αλλά η αύξηση του πληθυσμού ήταν σχετικά στάσιμη τα τελευταία χρόνια. Και έτσι η κυβέρνηση της πόλης προσπαθεί τώρα να προσελκύσει μετανάστες με οικονομικές δωροδοκίες ύψους μέχρι και $ 80.000. Το πρόγραμμα Re: New Haven υπόσχεται ένα άτοκο δάνειο ύψους 10.000 δολαρίων για να ξεκινήσετε ένα νοικοκυριό στο New Haven συν ένα δάνειο ύψους 30.000 δολαρίων για την αναβάθμιση της εξοικονόμησης ενέργειας στο σπίτι σας και δωρεάν δίδακτρα στο κολέγιο για σπουδαστές που αποφοιτούν από δημόσια σχολεία του New Haven με "καλή ακαδημαϊκή στάση και συμπεριφορά", ό, τι σημαίνει αυτό. Μείνετε στο νέο σας σπίτι για πέντε χρόνια και το δάνειο των 10.000 $ δεν επιστρέφεται. Μείνετε για 10 χρόνια και το δάνειο των $30.000 δεν χρειάζεται να επιστραφεί.

Βαλτιμόρη, Μέριλαντ, ΗΠΑ
Η Βαλτιμόρη είναι μια άλλη πόλη που θα πληρώσει τους ανθρώπους για να γίνει το σπίτι τους - 5.000 δολάρια για να είμαστε ακριβείς, αν είστε πρόθυμοι να υπογράψετε το σχέδιο αγοράς τους στη Βαλτιμόρη. Αυτό το πενταετές συμβιβαστικό δάνειο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα σπίτι οπουδήποτε στην πόλη. Ισχύουν προϋποθέσεις.

Harmony, Μινεσότα, ΗΠΑ
Η Harmony, στη Μινεσότα, είναι μια μικρή μεσαιωνική πόλη με περίπου 1.000 κατοίκους. Είναι επίσης, όπως χαρακτηρίζεται, ένα "ωραίο μέρος για να επισκεφτείτε, ακόμα καλύτερο μέρος για να ζήσετε". Για να το δοκιμάσουν, το συμβούλιο της πόλης προσφέρει τώρα έκπτωση έως και $ 12,000 σε ανθρώπους που επιθυμούν να πάνε εκεί και να χτίσουν ένα σπίτι από το μηδέν. Σε αντίθεση με πολλά άλλα μέρη αυτού του καταλόγου, δεν υπάρχουν περιορισμοί στην ηλικία, το επίπεδο εισοδήματος ή ακόμα και την παραμονή.

Ολόκληρη η πολιτεία του Βερμόντ, ΗΠΑ
Νωρίτερα φέτος, ο κυβερνήτης Phil Scott ενέκρινε νομοθεσία για να πληρώσει τους ανθρώπους να μετακομίσουν στο Βερμόντ. Έτσι εάν μπορείτε να αντέξετε τους δροσερούς χειμώνες και είστε ευτυχείς να ζήσετε με μια διατροφή που αποτελείται από σιρόπι σφενδάμου, τυρί και Ben & Jerry's, το κράτος θα σας δώσει 10.000 δολάρια ως μέρος της Απομακρυσμένης Εργατικής Επιδότησης. Η επιχορήγηση περιλαμβάνει επίσης τα έξοδα μετακίνησης και τα τέλη συνδρομής για ένα χώρο συνεργασίας. Εκατό άτομα θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα από αυτά τα χρυσά εισιτήρια το 2019, με άλλα 20 σε κάθε επόμενο έτος.

Saskatchewan, Καναδάς
Για να είστε επιλέξιμοι για το αντίστοιχο πρόγραμμα του Saskatchewan, πρέπει να έχετε αποφοιτήσει από ένα αναγνωρισμένο ίδρυμα μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κάποια στιγμή τα τελευταία επτά χρόνια και να είστε ή να σχεδιάζετε να μείνετε στην επαρχία. Εάν πληρούνται αυτά τα κριτήρια, η κυβέρνηση προσφέρει μια φορολογική έκπτωση ύψους $ 3.000 έως $ 20.000 (ανάλογα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα) για επταετή περίοδο. Το Saskatoon είναι η μεγαλύτερη πόλη της επαρχίας, με λιγότερους από 250.000 κατοίκους και μια φήμη για τις γέφυρες τις λίμνες και τις μάχες με χιόνια. Η πόλη έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ για το μεγαλύτερο χιονοπόλεμο το 2016, όταν 7,681 βγήκαν στους δρόμους για να ρίξουν χούφτες χιονιού ο ένας στον άλλον.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτές. Υπάρχουν πολλές άλλες πόλεις και χώρες σε όλο τον κόσμο έτοιμες να προσφέρουν ένα μικρό οικονομικό κίνητρο, είτε πρόκειται για την ελεύθερη γη για να φτιάξετε το δικό σας σπίτι είτε ένα γενναιόδωρο δάνειο για επίδοξους επιχειρηματίες.!

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: