Κάντε τα video σας να φαίνονται επαγγελματικά με αυτά τα tips!

Career

2/1/2019

Είτε επιθυμείτε να γίνετε επαγγελματίας του video, είτε απλά θέλετε να μάθετε πώς να γυρίζετε video επαγγελματικού χαρακτήρα, χρειάζεστε κάτι περισσότερο από καλό εξοπλισμό. Η κατοχή πολλών βασικών συμβουλών video θα διευκολύνει την απογοήτευση πολλών εμπειριών των videographers. Εδώ θα δούμε μερικές συμβουλές όπως τις προτείνει o Glenn Halbrooks.

Πραγματοποιήστε λήψη σταθερού video

Ένα τρίποδο είναι μια εύκολη απάντηση στην παραγωγή σταθερού βίντεο, αλλά αποφύγετε να εξαρτάστε από αυτό. Μπορείτε να τραβήξετε σταθερό video χωρίς να χρησιμοποιήσετε =πολλά εργαλεία.

Βάλτε την κάμερα στο σώμα σας σε θέση έτσι ώστε κάθε αναπνοή που παίρνετε να μην οδηγεί σε ανεπιθύμητη κίνηση της κάμερας. Χρησιμοποιήστε το έδαφος, έναν τοίχο ή άλλο αντικείμενο για να στηρίξετε την κάμερα και να πάρετε ενδιαφέρουσες οπτικές προοπτικές. Χωρίς το τρίποδο, μπορείτε να κινηθείτε γύρω από μια σκηνή χωρίς να είστε αγκυροβολημένοι σε ένα σημείο.

Κάντε δημιουργικές λήψεις

Η παραγωγή ενδιαφερόντων video περιλαμβάνει τη μάθηση τεχνικών δημιουργικής λήψης. Δεν θέλετε τα video σας να φαίνονται σαν να προέρχονται από μια κάμερα παρακολούθησης.

Ένας αρχάριος τείνει να γυρίζει τα πάντα από τη γωνία ενός δωματίου ή μακριά από τη δράση. Τοποθετώντας τον εαυτό σας στη μέση του τι συμβαίνει, θα έχετε εικόνες που δεν είναι εφικτές από απόσταση. Πειραματιστείτε με διαφορετικές γωνίες, γυρίζοντας πάνω και κάτω από τα θέματα σας.

Πρακτική video ευρείας οθόνης

Τα video τείνουν προς τις μορφές ευρείας οθόνης, όπως η αναλογία 16x9. Σκεφτείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αυτόν τον πρόσθετο οπτικό χώρο για εσάς.

Μπορείτε να τραβήξετε πολύ περισσότερα περιεχόμενα σε μια μόνο λήψη, αλλά να θυμάστε ότι το βίντεο με ευρεία οθόνη δεν σημαίνει να γυρίζετε τα πάντα έτσι. Η τηλεόραση εξακολουθεί να είναι ένα οικείο μέσο. Οι κοντινές εμφανίσεις των προσώπων θα μεταδώσουν περισσότερη συγκίνηση από μια ομαδική λήψη ενός πλήθους.

Αποφύγετε τα περιττά ζουμ και την οριζόντια κύλιση του πλάνου

Είναι η πρώτη δυνατότητα μιας κάμερας που ενθουσιάζει πολύ. Συνεπώς, γίνονται υπερβολές στη χρήση του.

Αν γυρίζετε μια σκηνή δράσης, αφήστε την κίνηση που συμβαίνει φυσικά να κυριαρχήσει. Αφήστε στην άκρη τα ζουμ και την κύλιση της κάμερας.

Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει ένας λόγος που το κάνετε. Σε μια αθλητική διοργάνωση, οι επαγγελματίες ακολουθούν τη δράση ακολουθώντας την μπάλα. Αυτό είναι το κίνητρο πίσω από την κλίση της κάμερας.

Αποκτήστε καλά αποτελέσματα όταν γυρίζετε σε εξωτερικούς χώρους

Θα σκέφτεστε ότι η υπαίθρια λήψη θα είναι απλή επειδή ο ήλιος παρέχει τον φωτισμό, αλλά για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα εξωτερικού χώρου, πρέπει να παρακολουθήσετε προσεκτικά τη θέση του ήλιου.

Τραβήξτε με τον ήλιο στην πλάτη σας. Εάν καταγράφετε άτομα, μπορεί να διαμαρτυρηθούν ότι κοιτάζουν απευθείας στο φως του ήλιου, αλλά να τους πείτε ότι τα πλάνα που θα πάρετε θα είναι πολύ καλύτερα από ό, τι αν τραβούσατε στον ήλιο.

Προετοιμαστείτε για Εσωτερική Βιντεοσκόπηση

Η παράβλεψη του φωτισμού κατά τη λήψη σε εσωτερικούς χώρους μπορεί να κάνει τα video σας να φαίνονται σκοτεινά. Αυτός είναι ο λόγος που οι εσωτερικές λήψεις χρειάζονται επιπλέον προετοιμασία

Η προσθήκη φώτων είναι ιδανική. Αν αυτό δεν είναι δυνατό, ελέγξτε τις διαθέσιμες πηγές φωτισμού. Αν τραβάτε video με ανθρώπους, δώστε όσο το δυνατόν περισσότερο φως στα πρόσωπά τους. Αλλά μην ξεγελιέστε από τα φωτιστικά. Ενώ μπορεί να είναι φωτεινά, φέγγουν μόνο τις κορυφές των κεφαλών των ανθρώπων, αφήνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους σκιασμένα.

Τοποθετήστε Φώτα για την εμφάνιση που θέλετε

Η χρήση τηλεοπτικών φώτων θα δώσει στα video σας μια πιο ζωντανή εμφάνιση, αλλά ο καλός φωτισμός περιλαμβάνει περισσότερο από το να φωτίσεις το θέμα σου με τόσο μεγάλη ισχύ όπως μπορείς να βρεις.

Το να γνωρίζουμε πού να τοποθετήσουμε τα φώτα κάνει όλη τη διαφορά, ώστε να πάρουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα σε σχέση με το να κάνουμε τους ανθρώπους να μοιάζουν σαν να πρόκειται να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση.

Εκτός από μια τυπική ρύθμιση φωτισμού 3 φωτεινών σημείων-μία απευθείας πάνω στο θέμα, συν έναν οπίσθιο φωτισμό και ένα  φως γεμίσματος – προσπαθήστε να πειραματιστείτε για να βγάλετε ζωντανά εφέ. Σβήστε τα φώτα σε ένα δωμάτιο και χρησιμοποιήστε μόνο τον εξοπλισμό σας για να επισημάνετε αυτό που πραγματικά θέλετε.

Γυρίστε δημιουργικές συνεντεύξεις

Κάποια στιγμή ίσως θα θελήσετε να τραβήξετε video ενός ατόμου που μιλάει στην κάμερα. Θα μπορούσε να είναι μια συνέντευξη ή απλά μια συζήτηση με ένα άτομο στο δρόμο. Προγραμματίστε τη λήψη συνέντευξης για την επίτευξη επαγγελματικών αποτελεσμάτων.

Εξετάστε το φόντο. Αν μιλάτε σε κάποιον σχετικά με την κυκλοφορία στη γειτονιά σας, επιδείξτε αυτοκίνητα σε απόσταση. Εάν κάνετε συνέντευξη από έναν πατέρα για την ημέρα που το παιδί του γεννήθηκε,  βάλτε τον σε ένα ζεστό περιβάλλον, όπως κοντά σε ένα τζάκι.

Στη συνέχεια, αποφασίστε πόσο κοντά θέλετε να γυρίσετε τη συνέντευξη. Υπάρχει η τυπική look-and-shoulders εμφάνιση, αλλά μπορεί να θέλετε να πάρετε συνέντευξη από έναν αγρότη στον τρακτέρ του με ένα μεγάλο μέρος του τρακτέρ στο πλάνο. Μια συναισθηματική συνέντευξη πρέπει να γυριστεί ώστε να μπορείτε να δείτε τα μάτια του ατόμου.

Θυμηθείτε να καταγράψετε καλό ήχο

Για να παρέχετε ένα συναρπαστικό video, μην ξεχνάτε να είναι καλός ο ήχος. Διαφορετικά, το video σας μπορεί να αποδειχθεί άχρηστο.

Τα δύο πιο συνηθισμένα λάθη είναι να ξεχάσετε να εγγράψετε ήχο και να μην παρακολουθήσετε τον ήχο που παίρνετε. Η ξεχασμένη εγγραφή ήχου σημαίνει ότι το πάρτι γενεθλίων ενός παιδιού είναι σιωπηλό. Ίσως να μπορείτε να δείτε τα άλλα παιδιά να τραγουδούν και να γελούν, αλλά χωρίς να ακούγονται. Έτσι, το video καταστρέφεται.

Η παρακολούθηση του ήχου σας βοηθά στην αποφυγή της εγγραφής ανεπιθύμητου ήχου. Αυτό μπορεί να συμβεί όταν για παράδειγμα στέκεστε κοντά σε ένα δυνατό κλιματιστικό κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης. Όταν βλέπετε το video αργότερα, το μόνο που ακούτε είναι το βουητό της μονάδας κλιματισμού, που πνίγει τι λέει ο άνθρωπος.

Προσθέστε ένα green screen για να παράγετε ειδικά εφέ

Χρησιμοποιώντας μια πράσινη οθόνη σας δίνει ένα νέο κόσμο επιλογών. Είναι τα ίδια εργαλεία που χρησιμοποιούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για να παρουσιάσουν τον καιρό. Ένας μετεωρολόγος βρίσκεται μπροστά σε ένα πράσινο πανί, το οποίο επιτρέπει στους χάρτες καιρού να τοποθετηθούν πάνω μέσω του υπολογιστή.

Μπορείτε να τραβήξετε ένα άτομο που θυμάται την αποφοίτησή του στο γυμνάσιο ενώ το video παίζει πίσω του. Είναι ένας εύκολος τρόπος να συνδυάσετε δύο πηγές video σε μία λήψη.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: