Τρεις αποτελεσματικοί τρόποι να βγείτε από τη ρουτίνα και να αναβαθμίσετε τον τρόπο σκέψης σας!

Career

04/01/2019

Η ζωή μπορεί να γίνει αρκετά βαρετή, αν την αφήσετε. Όλη τη ζωή σας, έχετε κάνει τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο. Μια ρουτίνα έχει καθιερωθεί και κάνει την ημέρα ευκολότερη όταν την ακολουθείτε απλά. Συνηθίζετε σε αυτόν τον ρυθμό. Το μυαλό σας γίνεται αργό, επειδή δεν έχετε κάνει τίποτα για να το διεγείρει. Ζείτε τη ζωή σας σε αυτόματο πιλότο και αυτό δεν είναι καλό.

Το να έχετε μια εποικοδομητική ρουτίνα είναι καλό, γιατί βοηθάει στην παραγωγικότητα. Σας εμποδίζει να χάνετε χρόνο και ενέργεια για μικρές αποφάσεις και ωθεί την ημέρα προς τα εμπρός. Ορισμένες ρουτίνες μπορούν επίσης να απορροφήσουν τη ζωντάνια από σας. Τρώγοντας το ίδιο πράγμα στο ίδιο εστιατόριο, πηγαίνοντας με τον ίδιο τρόπο να εργάζεστε καθημερινά και να κάνετε το ίδιο πράγμα κάθε Σαββατοκύριακο είναι παραδείγματα κακών ρουτίνων.
Στην πραγματικότητα, μπορείτε να αλλάξετε αυτή τη μονότονη ρουτίνα. Δεν χρειάζεται να είναι τεράστια η αλλαγή, αλλά θα κάνετε ελάχιστες αλλαγές. Οι μικρές αλλαγές θα είναι αρκετές για να ξεκινήσετε. Για να σπάσετε ένα βαρετό σύνολο συνηθειών, πρέπει να πείσετε τον εαυτό σας να κάνει κάτι διαφορετικά. Αυτό όχι μόνο επαναφέρει το μυαλό σας στη σκέψη, αλλά σας δίνει κάτι περισσότερο για να προσβλέπετε σε όλη την ημέρα.

Εδώ είναι 3 πράγματα όπως τα μεταφέρει η S.R. Roberts και που μπορείτε να κάνετε τώρα για να αλλάξετε τη μονότονη ρουτίνα:


1. Προσπαθήστε να μιλάτε σε διαφορετικούς ανθρώπους
Όταν ασχολείσαι με διαφορετικούς ανθρώπους, αυτό σας αναγκάζει να σκεφτείτε έξω από τον κανόνα και να μάθετε κάτι νέο. Αντί να έχετε τις ίδιες συνομιλίες με τους ίδιους ανθρώπους, βυθίζεστε σε ένα περιβάλλον που σας ενθαρρύνει να σκέφτεστε και να απαντήσετε, ανάλογα. Η συμμετοχή στις επικοινωνίες με άλλους ανθρώπους σας δίνει ένα άλλο επίπεδο ενδιαφέροντος. Προσθέτει ένα νέο στρώμα εμπλοκής το οποίο δεν έχετε συνηθίσει.
"Δεν αλλάζετε ποτέ τη ζωή σας αν δεν αλλάξετε κάτι στην καθημερινότητα σας. Το μυστικό της επιτυχίας σας βρίσκεται στην καθημερινή σας ζωή. "- JOHN C. MAXWELL

2. Παρακολουθήστε κάτι άλλο στην τηλεόραση ή ακούστε κάτι διαφορετικό
Το μυαλό σας δεν μπορεί να μάθει αν είστε κολλημένοι στο ίδιο τηλεοπτικό κανάλι ή ραδιοφωνικό σταθμό όλη την ώρα. Παρακολουθήστε άλλη τηλεοπτική εκπομπή ή ακούστε ένα podcast, σε αντίθεση με το ραδιόφωνο. Είναι εγγυημένο ότι θα πάρετε κάτι που δεν ξέρατε πριν.
Τα μάτια και τα αυτιά σας είναι γεμάτα με εικόνες και ήχους καθημερινά. Γιατί να μην κοιτάξετε ή να ακούσετε κάτι άλλο από αυτό που συνηθίζετε; Αν δεν έχετε παρακολουθήσει ποτέ ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, δείτε αν μπορείτε να πιάσετε και να ακολουθήσετε τους κανόνες του παιχνιδιού. Εάν δεν έχετε ακούσει ποτέ κλασική μουσική, δείτε πόσα όργανα μπορείτε να εντοπίσετε. Προκαλέστε τον εαυτό σας και ανοίξτε τον κόσμο σας σε κάτι νέο.

3. Πιστέψτε στον εαυτό σας
Ακριβώς επειδή κάνετε το ίδιο πράγμα καθημερινά δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αλλάξετε και να κάνετε κάτι άλλο. Το μειονέκτημα του να συνηθίσετε σε μια ρουτίνα, είναι ότι σιγά-σιγά ξεχνάτε πώς να σκέφτεστε μόνοι σας. Χωρίς να το παρατηρήσετε, θα αρχίσετε ασυνείδητα να ζητάτε τις οδηγίες κάποιου άλλου για να ακολουθήσετε. Το μυαλό σας θέλει κάποιον ή κάτι να του δώσει οδηγίες.
Το να γλιστρήσετε σε αυτό το μη παραγωγικό κενό μπορεί να είναι επικίνδυνο. Όχι μόνο θα αρχίσετε να κάνετε αυτό που λένε οι άλλοι, αλλά τελικά θα χάσετε τον έλεγχο της ζωής σας, επειδή κυριαρχείται από κάποιον άλλο. Πιστέψτε στον εαυτό σας και να ξέρετε ότι μπορείτε να αλλάξετε και να προσαρμόσετε τις σκέψεις σας στις προτιμήσεις και τις απόψεις σας.

Ορίστε τα πρότυπά σας ψηλά. Μη φοβάστε να κάνετε πράγματα που κανονικά δεν θα κάνατε. Εξερευνήστε τα πράγματα σε άλλο επίπεδο και δείτε αν σας αρέσει. Σχεδιάστε να ακολουθήσετε τους στόχους που πιστεύετε ότι δεν μπορείτε να προσεγγίσετε. Θα αρχίσετε να συνειδητοποιείτε ότι αν ακούσετε τον εαυτό σας και κάνετε την προσπάθεια, είναι πολύ πιθανό να τα καταφέρετε.

Όταν αναβαθμίζετε τον τρόπο σκέψης σας, το αδύνατο γίνεται δυνατό. Είμαστε τόσο συνηθισμένοι σε άλλους που διαμορφώνουν το μυαλό μας και μας λένε τι να πιστέψουμε, που μερικές φορές ξεχνάμε να ακούσουμε τη δική μας εσωτερική φωνή. Ξεχνάμε ότι έχουμε τη δύναμη να γίνουμε εξίσου σπουδαίοι με οποιονδήποτε άλλον. Το προοπτική είναι εκεί, πρέπει απλώς να θυμόμαστε ότι είναι εκεί και να είμαστε έτοιμοι να την αναπτύξουμε.
"Όσο το δυνατόν λιγότερη ΡΟΥΤΙΝΑ, σημαίνει περισσότερη ΖΩΗ" - AMOS BRONSON ALCOTT

Η αναβάθμιση του τρόπου σκέψης σας δεν είναι απλό πράγμα. Είναι πιο εύκολο να μην το κάνετε, αλλά αυτό δεν είναι επωφελές για εσάς. Τοποθετώντας τον εαυτό σας μέσα σε διάφορες ομάδες ανθρώπων, σε περιβάλλοντα και μοντέλα σκέψης, θα αποφευχθεί η πλήξη και αυτό θα είναι πιο ευχάριστο.
Η εκτέλεση αυτών των εργασιών δεν θα είναι εύκολη. Θα χρειαστεί χρόνος για να ξεκινήσετε, επειδή, όπως είναι πιθανό, θα αντιμετωπίσετε μια μεγάλη αντίσταση. Το μυαλό σας θα σας πει ότι τίποτα δεν χρειάζεται να αλλάξει ή είναι πολύ δύσκολο να το κάνετε. Θυμηθείτε, ο στόχος σας είναι να σπάσετε αυτό το θάμπωμα βγαίνοντας μέρα με τη μέρα έξω από τη ρουτίνα της ζωής σας. Είναι πιο εύκολο να καθίσετε και να αφήσετε τα πράγματα να πάνε όπως πάντοτε, αλλά επίσης να έχετε κατά νου ότι δεν θα αισθανθείτε καμία ανάπτυξη με αυτόν τον τρόπο.

Βελτιώστε τη ζωή σας σήμερα αναβαθμίζοντας τον τρόπο σκέψης σας. Γίνετε ο επικεντρωμένος, πειθαρχημένος και παραγωγικός άνθρωπος που θέλετε να είστε. Τα πάντα ξεκινούν μέσα από το μυαλό, οπότε οδηγήστε τον εαυτό σας σε μια γεμάτη και με ανταμοιβές ζωή!

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: