10 ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας που δεν περιμέναμε ακόμη!

Infotainment

7/1/2019

Το Business Insider συγκέντρωσε 10 ειδήσεις από τον χώρο της τεχνολογίας που προκαλούν έκπληξη. Από μεγάλες απάτες και δίκες, μέχρι καινοτόμες ιδέες και προβλέψεις, οι ειδήσεις αυτές δείχνουν πόσο πολύ οι εξελίξεις στον τεχνολογικό τομέα έχουν αντίκτυπο στο παρόν και το μέλλον μας. Ακολουθεί η λίστα:

1. Η Marriott αποκάλυψε ότι 5 εκατομμύρια πελάτες επηρεάστηκαν από την παραβίαση δεδομένων που αποκαλύφθηκε το Νοέμβριο. Η παραβίαση δεν είναι τόσο μεγάλη όσο αρχικά φοβόντουσαν, με τους χάκερ να κλέβουν 5,25 εκατομμύρια αριθμούς διαβατηρίων πελατών της Marriott.

2. Οι έξυπνες τηλεοράσεις της Samsung θα μπορούν να προβάλλουν απευθείας στην τηλεόραση ταινίες των iTunes. Είναι η πρώτη φορά που η Apple δίνει τη δυνατότητα σε συσκευές τρίτων μερών να φιλοξενήσουν την εφαρμογή της, αναφέρει το Verge.

3. Το CES (Consumer Electronics Show) προετοιμάζεται να ξεκινήσει αυτήν την εβδομάδα και η τεχνητή νοημοσύνη αναμένεται να είναι ένα σημαντικό θέμα. Η Alexa του Amazon και η Google Assistant θα κυριαρχήσουν πιθανώς στο φετινό show, καθώς και οι δύο εικονικοί βοηθοί έχουν πλέον ενεργοποιηθεί σε περισσότερες από 10.000 συσκευές.

4. Ένα καναδικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η πολιτική της Uber εκμεταλλεύεται τους οδηγούς. Αυτή η απόφαση σηματοδοτεί την πιο πρόσφατη σε μια σειρά δικαστικών υποθέσεων σε όλο τον κόσμο που ξεκίνησαν οι δυσαρεστημένοι οδηγοί που συμμετείχαν ως ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι ως υπάλληλοι σε αυτήν.

5. Μια μαζική κυβερνοεπίθεση στόχευσε Γερμανούς πολιτικούς, συμπεριλαμβανομένης της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ. Η επίθεση έγινε στο Twitter με τη μορφή ενός ημερολογίου που δημοσίευε τα προσωπικά δεδομένα πολιτικών προσωπικοτήτων.

6. Η Amazon αποκάλυψε τελικά πόσες συσκευές Alexa έχουν πωληθεί. Ο αριθμός των 100 εκατομμυρίων περιλαμβάνει συσκευές που κατασκευάζει η Amazon καθώς και μικροεφαρμογές τρίτων με ενσωματωμένο το Alexa.

7. Μια ομάδα ερευνητών που χρηματοδοτούνται από τον Mark Zuckerberg δοκιμάζει εμφυτεύσιμες συσκευές στον εγκέφαλο ως μέρος μιας προσπάθειας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξάλειψη της ασθένειας της επιληψίας και το Πάρκισον. Ο CEO της Facebook, Mark Zuckerberg, και η σύζυγός του παιδίατρος, Priscilla Chan, έχουν πουλήσει 29 εκατομμύρια μετοχές Facebook για τη συγκέντρωση 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα βιοϊατρικής έρευνας που ονομάζεται Chan-Zuckerberg Initiative (CZI).

8. Το "Ρομά" του Netflix κέρδισε τις Χρυσές Σφαίρες για την καλύτερη ξενόγλωσση ταινία και καλύτερη σκηνοθεσία. Απροσδόκητα, το Netflix έδωσε τα δικαιώματα για θεατρική παράσταση.

9. Η Morgan Stanley προέβλεψε ένα δύσκολο 2019 για τις εταιρείες που κάνουν chips για smartphones και servers. Η Morgan Stanley προειδοποίησε σε σημείωμα που δημοσίευσε την περασμένη εβδομάδα ότι οι εταιρείες ημιαγωγών θα μπορούσαν να υποστούν μια "έντονη συρρίκνωση" στα έσοδα.

10. Ο ιδρυτής μιας επιχείρησης κεφαλαίων δέχτηκε αγωγή μέσω του Twitter. Ο συνιδιοκτήτης της Binary Capita, Jonathan Teo, φέρεται να απέφυγε μια κλήση σχετικά με σκάνδαλα γύρω από την εταιρεία του και ο δικηγόρος του ενάγοντος έλαβε άδεια να τον ενημερώσει για την αγωγή στο Twitter.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: