Σταματήστε να βάζετε υψηλούς στόχους!

Προσωπική Ανάπτυξη

09/01/2019

Οι στόχοι του νέου έτους έχουν ήδη μπει, αλλά γνωρίζατε ότι μόνο το 9,2 τοις εκατό των ανθρώπων που κάνουν θα τους ακολουθήσει μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο; Το να πάρετε την απόφαση να βελτιώσετε τον εαυτό σας είναι μεγάλο πράγμα, αλλά το να το «ντύσετε» ως στόχο μπορεί να φέρει την αποτυχία. Οι στόχοι που βάζουμε αυτές τις μέρες τείνουν να είναι προσωρινοί και αυτό γιατί δεν επιτρέπουν την αποτυχία, οπότε όταν οι άνθρωποι αποτύχουν μία φορά, είναι πιθανό να εγκαταλείψουν και να επιστρέψουν στις παλιές συμπεριφορές.

Αλλά δεν χάνονται όλα! Η διαφορά μεταξύ των ανθρώπων που παραιτούνται από τους στόχους τους και εκείνων που κολλάνε μαζί τους είναι εκπληκτικά μικρή. Πολλά από αυτά έχουν να κάνουν με την οπτική που έχετε ως προς αυτούς. Θα πρέπει, λοιπόν, να ορίσετε πιο έξυπνους στόχους, έτσι θα έχετε πολύ περισσότερες πιθανότητες να πετύχετε και να επιφέρετε μια διαρκή αλλαγή στη ζωή σας.

Αφήστε τον εαυτό σας να αποτύχει Οι στόχοι του νέου έτους είναι άσπρο και μαύρο και γι 'αυτό συνήθως δεν είναι μακράς διαρκείας. Δεν επιτρέπουν προσωρινές αποτυχίες. μόλις αποτύχετε μία φορά, η διαδικασία έχει σπάσει και είναι πιθανότερο να επιστρέψετε στις προηγούμενες συμπεριφορές σας. Αποφεύγοντας την επιθυμία του να είστε τέλειοι, μπορείτε να κάνετε τις αλλαγές που θέλετε. Επίσης, θα είναι πιο πιθανό να συνεχίσετε να εργάζεστε για την επίλυση του προβλήματος, καθώς η αποτυχία δεν είναι το τέλος της σκληρής δουλειάς σας.

Μετρήστε το αποτέλεσμα. Κρατήστε τους στόχους σας μετρήσιμους έτσι ώστε να γνωρίζετε αν πράγματι κάνετε την αλλαγή που θέλετε να ενθαρρύνετε. Εάν ο στόχος σας είναι να είστε πιο υγιείς, σημειώστε τι τρώτε, πόση άσκηση κάνετε και πόσο ύπνο παίρνετε.

Κάντε τους στόχους σας βάσει συμπεριφοράς. Θέλετε οι στόχοι σας να συμβαδίζουν με τη συμπεριφορά σας.. Η εστίαση στην αλλαγή μιας συμπεριφοράς και όχι στην επίτευξη ενός στόχου θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε συνήθειες που είναι βιώσιμες και προκαλούν μια αυθεντική αλλαγή συμπεριφοράς.
Η διατύπωση είναι το παν: Οι χειρότεροι στόχοι εκφράζονται αρνητικά. Το "σταματήστε την αναβλητικότητα" επικεντρώνει τον εγκέφαλό σας στην αναβλητικότητα. Είναι πολύ καλύτερο να διατηρήσετε μια λίστα υποχρεώσεων και να πραγματοποιείτε τουλάχιστον ένα πράγμα από τη λίστα κάθε μέρα. Μπορεί να χρονοτριβείτε, αλλά τουλάχιστον θα το κάνετε συμπεριφορά και θα εξοικονομήσετε πρακτικά χρόνο. Και αν χάσετε μια μέρα, δεν έχετε αποτύχει ακόμη, επειδή η συμπεριφορά είναι καθημερινή πρακτική, όχι μια μοναδική στιγμή.

Μπορείτε μόνο να ελέγξετε τον εαυτό σας. Εάν θέλετε να βελτιώσετε μια σχέση, πρέπει να θυμηθείτε ότι αυτή είναι η πιο δύσκολη αλλαγή, επειδή είστε μόνο η μισή μεταβλητή. Ο μόνος αποτελεσματικός στόχος είναι να εξετάσουμε τη συμπεριφορά σας, όχι τη σχέση. Ένας στόχος για «καλύτερη σχέση με τη μητέρα μου» μπορεί εύκολα να γίνει «κάθε εβδομάδα, κάνω κάτι ωραίο για τη μητέρα μου».

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: