10 εφαρμογές για το κινητό ή το tablet σας για να μάθετε σχεδόν τα πάντα!

Career

11/1/2019

Το smartphone ή το tablet σας πέρα από διασκέδαση είναι και ένα εργαλείο που μπορεί να σας εκπαιδεύσει πολύ εύκολα... Οι ίδιες οι κινητές συσκευές αποτελούν μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις στην ιστορία της τεχνολογίας.

Πριν από την εμφάνιση των εφαρμογών για κινητά, αν θέλατε να μάθετε κάτι δωρεάν, υπήρχαν μόνο λίγοι τρόποι να το κάνετε:
• Να το μαθαίνατε στο σχολείο
• Να το μαθαίνατε από την τοπική βιβλιοθήκη ή τη δική σας
• Να σας το διδάξει κάποιος γνωστός σας
• Να πληρώσετε για να το μάθετε από κάποιον άλλον
• Να το μάθετε από προσωπική πείρα με δοκιμές και σφάλματα

Εδώ είναι 10 από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές εκμάθησης, διαθέσιμες σε Android και iOS, σύμφωνα με τον Phillip Baker. Μπορείτε να τις κατεβάσετε δωρεάν και σε πολλές από τις περιπτώσεις να εκπαιδευτείτε και δωρεάν μέσω free μαθημάτων, video κλπ.


1. Udemy
Το Udemy είναι μια ηλεκτρονική υπηρεσία που προσφέρει μια τεράστια ποικιλία μαθημάτων, από την ανάπτυξη ιστοσελίδων έως την προσωπική ανάπτυξη.

2. Lynda
Παρόμοια με το Udemy, το Lynda.com μπορεί να υπερηφανεύεται για μια τεράστια ποικιλία μαθημάτων σε ένα ολόκληρο φάσμα διαφορετικών θεματικών πεδίων, όπως η παραγωγή video ή η ανάπτυξη λογισμικού. Η εφαρμογή για κινητά Lynda σας δίνει επίσης την ελευθερία να μαθαίνετε με τον δικό σας ρυθμό, όποτε και όπου είναι πιο βολικό για σας. Το καλύτερο; Μπορείτε να το έχετε για 10 μέρες δωρεάν.

3. Khan Academy
Πριν από την ίδρυση του ο Χαν ήταν καθηγητής, επιχειρηματίας και αναλυτής αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου. Το 2012 ονομάστηκε από το περιοδικό Time ως ένας από τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.
Αυτό που το κάνει να διαφέρει από τα άλλα είναι ότι όλα τα μαθήματα προσφέρονται δωρεάν κατά 100%..
Τα περισσότερα μαθήματα της πλατφόρμας επικεντρώνονται σε περισσότερο "ακαδημαϊκά" μαθήματα, όπως τα μαθηματικά, η επιστήμη και οι ανθρωπιστικές επιστήμες, αν και υπάρχουν και κάποια μαθήματα στην επιστήμη των υπολογιστών.

4. TED
Αποκτήστε «Γνώση σε επικίνδυνα εθιστικές σύντομες ιδέες». Το TED είναι ένας άλλος μη κερδοσκοπικός οργανισμός αφιερωμένος στην εξάπλωση ενδιαφέροντων ή εμπνευσμένων σκέψεων, συνήθως σε βίντεο 18 λεπτών ή λιγότερο. Αυτά τα βίντεο, που ονομάζονται "TED Talks", μπορούν να είναι σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από την τέχνη, την επιστήμη έως τα παγκόσμια θέματα.
Η εφαρμογή TED για κινητά συγκεντρώνει ολόκληρη τη βιβλιοθήκη TED σε ένα μέρος για την εκπαίδευση και την απόλαυσή σας και όλο το περιεχόμενο είναι ελεύθερο για προβολή.

5. Lumosity
Αν θέλετε να χτίσετε μυς, πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Αλλά τι κάνετε αν θέλετε να χτίσετε τον εγκέφαλό σας; Η εφαρμογή Lumosity παρέχει μία λύση προσφέροντας αρκετές σειρές "παιχνιδιών" που σχεδιάστηκαν με τη βοήθεια επιστημονικών εμπειρογνωμόνων και προγραμματιστών παιχνιδιών.
Οι ασκήσεις του εγκεφάλου Lumosity επικεντρώνονται στη βελτίωση των πνευματικών ικανοτήτων σας, βοηθώντας σας να μάθετε νέα πράγματα, να ακονίζετε την εστίασή σας και να επιλύετε τα προβλήματα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά.

6. Goodreads
Ακόμη και στον σημερινό ψηφιακό κόσμο, τα βιβλία εξακολουθούν να είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε σχεδόν οτιδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε.
Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: Πώς θα ξέρετε ποια βιβλία πρέπει να διαβάσετε αν θέλετε να αποκτήσετε δεξιότητες για παράδειγμα σε προγράμματα γραφιστικής όπως το Adobe Photoshop®, το Illustrator® ή το InDesign®;
Εδώ είναι που το Goodreads έρχεται μέσα. Με πάνω από 40 εκατομμύρια μέλη, το Goodreads είναι βασικά το Facebook του βιβλίου. Η αποστολή τους είναι να αποκτήσουν το σωστό βιβλίο την κατάλληλη στιγμή, είτε πρόκειται για μυθοπλασία, είτε non-fiction, είτε για αυτοβοήθεια.
Ανεξάρτητα από τα ενδιαφέροντά σας, η δωρεάν εφαρμογή Goodreads μπορεί να σας δείξει το τέλειο βιβλίο για να σας βοηθήσει να μάθετε ό, τι θέλετε να μάθετε

7. Duolingo
Θέλετε να μάθετε μια ξένη γλώσσα; Είτε θέλετε να μάθετε ισπανικά, γαλλικά, είτε μια από τις 12 άλλες διαθέσιμες γλώσσες από όλο τον κόσμο, η εφαρμογή για κινητά του Duolingo είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε.
Η εφαρμογή Duolingo παρέχει ένα φιλικό προς το χρήστη σύστημα. Χρησιμοποιώντας εικόνες και φράσεις που μιλούν οι γηγενείς ομιλητές, θα βελτιώσετε τις γλωσσικές δεξιότητές σας αρκετά γρήγορα.

8. StudyBlue
Χρειάζεστε επιπλέον βοήθεια για τις εξετάσεις σας; Ένας δάσκαλος μπορεί να σας προσφέρει κάποια βοήθεια. Αλλά εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε συμπληρωματικό υλικό σπουδών που δημιουργείται από μαθητές και καθηγητές σε μαθήματα παρόμοια με τα δικά σας, ελέγξτε την εφαρμογή StudyBlue.
Το StudyBlue είναι μια πλατφόρμα μάθησης που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει.

9. Wikipedia
Εδώ δεν θα πούμε τίποτα άλλο. Η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια που όλοι κρυφοκοιτάζουμε συχνά-πυκνά.

10. YouTube
Αρκεί να πληκτρολογήσετε «πώς να κάνω/φτιάξω/μάθω» στα ελληνικά ή στα αγγλικά και θα βρείτε video χιλιάδων ωρών για εκμάθηση πάνω στα περισσότερα θέματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Το κινητό βοηθά στο να βλέπετε και να εκτελείτε!

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: