6 τρόποι να περάσετε παραγωγικά τον χρόνο σας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς!

Infotainment

14/01/2019

Είτε πρόκειται για εργασία είτε για τη σχολείο, η μετακίνηση με τα ΜΜΜ είναι αρκετά συνηθισμένη σήμερα. Είναι εύκολο να σκεφτούμε μια μεγάλη μετακίνηση ως ένα τεράστιο χάσιμο χρόνου, χρόνο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για περισσότερο ύπνο ή για ένα υγιές, πλούσιο πρωινό. Αν και δεν έχει σημασία αν είναι 20 λεπτά σε ένα λεωφορείο ή 45 λεπτά σε ένα τρένο, το πώς μπορείτε να βιώσετε αυτήν τη μετακίνηση σας μπορεί να επηρεάσει το υπόλοιπο της ημέρας σας.

Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να περάσετε το χρόνο με σύνεση και πολλές εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν σε αυτό. Έτσι, αντί να πλοηγήστε χωρίς νόημα στα social media για μισή ώρα, εδώ είναι έξι εύκολοι τρόποι για να κάνετε τη διαδρομή σας πιο παραγωγική και ίσως ακόμα πιο ευχάριστη, σύμφωνα με το California College San Diego.

1. Οργανώστε τα εισερχόμενά σας.
Είναι από τα πράγματα που ενώ πάντα θέλετε και πρέπει να τα έχετε οργανωμένα, δεν έχετε ποτέ τον χρόνο να το κάνετε. Είναι πολύ εύκολο να το κάνετε εν κινήσει και σας εξοικονομεί και χρόνο για να ξεκινήσετε ομαλά την εργασιακή σας μέρα.

2. Κάντε μια λίστα εργασιών.
Η οργάνωση της ημέρας σας από το πρωί είναι μια καλή προτεραιότητα που μπορείτε να βάλετε. Έτσι, περάστε λίγο χρόνο για να σκέφτεστε τα πράγματα που θέλετε ή πρέπει να κάνετε μέσα στην ημέρα. Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν σε αυτό, όπως το Wunderlist και το Evernote. Σας επιτρέπουν να δώσετε προτεραιότητα στις εργασίες, να τις κατηγοριοποιήσετε, να ορίσετε υπενθυμίσεις και ημερομηνίες λήξης, να τα συγχρονίσετε μεταξύ κινητών συσκευών και υπολογιστών και ακόμη και να μοιράζεστε λίστες με άλλους. Εάν οδηγείτε, υπάρχουν εφαρμογές που κάνουν υπαγόρευση της λίστας υποχρεώσεων, όπως το Dragon Dictation.

3. Μάθετε μια γλώσσα.
Μάλλον θυμάστε λίγα ισπανικά ή γαλλικά από το γυμνάσιο ή το πανεπιστήμιο, αλλά πιθανότατα δεν τα έχετε ασκήσει καθόλου από τότε που έχετε αποφοιτήσει. Η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας είναι ένας στόχος για πολλούς ανθρώπους και για καλό λόγο. Η εξάσκηση του εγκεφάλου σας με παζλ ή με μια νέα γλώσσα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να έχετε κοφτερό μυαλό. Και ανάλογα με τη γλώσσα που επιλέγετε, μπορεί σας φανεί χρήσιμο αυτό μια μέρα. Το Duolingo είναι μια δωρεάν εφαρμογή που φέρνει πραγματικά τη διασκέδαση. Τα μαθήματα είναι σύντομα και οπτικά.

4. Διαβάστε ένα βιβλίο.
Είτε πρόκειται για ένα ebook είτε για ένα πραγματικό βιβλίο, η καθημερινή μετακίνηση είναι μια ευκαιρία για να επιστρέψετε στη συνήθεια της ανάγνωσης για αναψυχή. Και η εύρεση ενός βιβλίου για ανάγνωση δεν ήταν ποτέ ευκολότερη ή ταχύτερη. μήνα και να αποκτήσετε πρόσβαση στην τεράστια βάση δεδομένων ebook τους .

5. Διαβάστε τα άρθρα που έχετε αποθηκεύσει.
Το κάνουμε όλοι - σκοντάφτουμε σε ένα άρθρο που ακούγεται ενδιαφέρον αλλά δεν έχουμε τον χρόνο να το διαβάσουμε εκείνη τη στιγμή. Οπότε αποθηκεύουμε τον σύνδεσμο για να το δούμε αργότερα, αλλά στη συνέχεια δεν κάνουμε κλικ γιατί το ξεχνάμε. Οπότε, ο στόχος είναι να διαβάσετε τα αποθηκευμένα άρθρα σας ενώ μετακινείστε! Με μια εφαρμογή όπως το Pocket, μπορείτε να αποθηκεύσετε άρθρα, βίντεο και σχεδόν οποιοδήποτε άλλο είδος περιεχομένου σε ένα μέρος για εύκολη πρόσβαση αργότερα.

6. Ακούστε ένα podcast.
Υπάρχουν τόσα πολλά συναρπαστικά, εκπαιδευτικά ή απλά διασκεδαστικά podcasts εκεί έξω - οι επιλογές είναι πραγματικά ατελείωτες. Αν τα ηχητικά βιβλία είναι περισσότερο στα γούστα σας, οι περισσότερες δημόσιες βιβλιοθήκες έχουν online εφαρμογές που σας επιτρέπουν να "δανείζεστε" τα audiobooks ακριβώς όπως τα κανονικά βιβλία βιβλιοθήκης. Ή μπορείτε να δείτε το Audible, μια τεράστια ηλεκτρονική βάση δεδομένων για audiobooks.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: