Οι 10 καλύτερες ομιλίες στο TED από τον άνθρωπο που επιλέγει τους ομιλητές!

Career

17/1/2019

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς οι άνθρωποι επιλέγονται για να μιλήσουν στο TED; Λοιπόν, είναι η δουλειά του επιμελητή Chris Anderson να αξιολογήσει τις ιδέες και να επιλέξει ποιος θα εμφανιστεί στη μεγάλη σκηνή της εκδήλωσης. Σαφώς, η εμπειρία του τον κάνει να ξεχωρίζει τους ψύλλους από τα άχυρα.

Για αυτό και οι fans του TED (που θέλουν να γίνουν πιο έξυπνοι και πιο ευαισθητοποιημένοι σε 20 λεπτά) θα πρέπει να δώσουν προσοχή στις επιλογές του Άντερσον για τις 10 καλύτερες ομιλίες στο TED του 2018. Αφιερώματα σε θέματα που κυμαίνονται από την αστρονομία έως την κοινωνική δικαιοσύνη και τη νοημοσύνη, μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σας για τον κόσμο.

1. "How we need to remake the internet," Jaron Lanier
«Σε αυτή τη διορατική ομιλία, ο Lanier αναφέρεται σε ένα ”παγκόσμια τραγικό, εκπληκτικά γελοίο λάθος”, που εταιρείες όπως το Google και το Facebook έκαναν στο πλαίσιο της ψηφιακής κουλτούρας - και πώς μπορούμε να το ανατρέψουμε», εξηγεί στο ΤED.
.
2. "A healthy economy should be designed to thrive, not grow," Kate Raworth 
Πώς θα έμοιαζε μια ιδανική και βιώσιμη οικονομία; «Όπως ένα ντόνατς», απαντά στην οικονομολόγο της Οξφόρδης Kate Raworth σε αυτή την ενδιαφέρουσα ομιλία.

3. "Is the world better or worse? A look at the numbers," Steven Pinker
Ο αγαπημένος συγγραφέας του Bill Gates χρησιμοποίησε δεδομένα για να κάνει την υπόθεση ότι, πέρα από αυτό που μπορεί να δει κανείς στις βραδινές ειδήσεις, ο κόσμος πραγματικά βελτιώνεται. Και αν πλησιάσουμε σωστά τα προβλήματα, μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμα καλύτερα.

4. "What are the most important moral problems of our time?" Will MacAskill
Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει προβλήματα.  Σε αυτή τη συζήτηση, ο φιλόσοφος της Οξφόρδης και ο υπέρμαχος του "αποτελεσματικού αλτρουισμού" θέτει ένα σημαντικό ερώτημα: Ποια πρέπει πρώτα να αντιμετωπίσουμε;

5. "What if we ended the injustice of bail?" Robin Steinberg
"Περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι κλειδωμένοι στη φυλακή απλά επειδή δεν έχουν αρκετά χρήματα για να πληρώσουν εγγύηση", αναφέρει στο TED. Είναι ακριβώς έτσι;

6. "Why I have coffee with people who send me hate mail," Ozlem Cekic
Όταν η Ozlem Cekic εξελέγη το 2007 ως η πρώτη γυναίκα μουσουλμάνα που υπηρετούσε στο κοινοβούλιο της Δανίας, τα εισερχόμενα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της πλημμύρισαν με μηνύματα μίσους. Στην αρχή τα αγνόησε, αλλά μετά της ήρθε μια ριζοσπαστική ιδέα: Γιατί να μην ψάξετε στους αποστολείς και να πιείτε έναν καφέ μαζί τους;

7. "Why it's worth listening to people you disagree with," Zachary R. Wood
"Αποδεικνύεται ότι για τις αντίθετες απόψεις δεν υπερισχύει η μια της άλλης," λέει ο Wood δίνοντας μια ομιλία προσαρμοσμένη στην πολωμένη ηλικία μας. "Για να επιτύχουμε πρόοδο ενάντια στις αντιξοότητες, χρειαζόμαστε μια πραγματική δέσμευση για μια βαθύτερη κατανόηση της ανθρωπιάς μας".

8. "Where are all the aliens?" Stephen Webb
Η γοητεία αυτής της ομιλίας συνοψίζεται αρκετά καλά στον τίτλο της. Εάν έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί, με δισεκατομμύρια αστέρια στον ουρανό, δεν έχουμε δει εξωγήινους επισκέπτες, ο αστρονόμος Stephen Wood προσφέρει μια απάντηση στο ερώτημα: Είμαστε πραγματικά μόνοι στο σύμπαν.

9. "The story of 'Oumuamua, the first visitor from another star system," Karen J. Meech
Μια άλλη ομιλία για τους θαυμαστές της αστρονομίας και τους αστερισμούς. Η ιστορία για το πώς η Karen J. Meech και η ομάδα της αγωνίστηκαν να καταλάβουν το Oumuamua, το πρώτο διαστρικό αντικείμενο που διέρχεται από το ηλιακό μας σύστημα. Είναι ένα κομμάτι ενός εξωγήινου σκάφους, τα υπολείμματα της σουπερνόβα ή κάτι άλλο εξ ολοκλήρου;

10. "How AI can save our humanity," Kai-Fu Lee
"Σε μια ομιλία, ο πληροφορικός Kai-Fu Lee διευκρινίζει πώς οι Η.Π.Α. και η Κίνα οδηγούν μια βαθιά επανάσταση μάθησης - και μοιράζεται ένα σχέδιο για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να ευδοκιμήσουν στην εποχή του AI αξιοποιώντας τη συμπόνια και τη δημιουργικότητα", εξηγεί στο TED.

Πηγή: INC

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: