Η κακή πλευρά της εργασίας από το σπίτι

Career

18/01/2019
Μία νέα μελέτη του Flex Jobs εντόπισε τις πιο κοινές δουλειές από το σπίτι. Τη λίστα δημιουργούν 14 επαγγέλματα με τις πωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών να καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις. Ωστόσο, αυτό που θα παρατηρήσετε, είναι ότι κανένα από αυτά τα επαγγέλματα δεν ξεπερνούν τις $100.000 το χρόνο. Στην πραγματικότητα, πολλά αποδίδουν λιγότερο από $50.000. Γεγονός που προκαλεί την ερώτηση: γιατί είναι τόσο δύσκολο να κερδίσει κανείς ένα εξαψήφιο εισόδημα δουλεύοντας από το σπίτι; Αυτοί είναι τρεις λόγοι.
 
1. Δεν έρχεστε σε επαφή με το management
Αν θέλετε να κερδίσετε περισσότερα χρήματα, χρειάζεστε management ώστε να επικυρώνεται η αξία σας. Είναι πιο δύσκολο για τη διοίκηση να εκτιμήσει τον αντίκτυπό σας όταν δεν είστε γύρω σας. O χρόνος που περνάτε με τους συναδέλφους και τον εργοδότη σας σε ένα γραφείο είναι μια ευκαιρία να μοιραστείτε τις ιδέες σας, να συζητήσετε τα επιτεύγματά σας και να "πουλήσετε" τις δεξιότητές σας. Σκεφτείτε τον εαυτό σας σαν μία ατομική κυριολεκτικά επιχείρηση, που πρέπει να είναι υπεύθυνη για την πώληση του εαυτού σας. Αυτό είναι πολύ πιο δύσκολο να το κάνετε μόνο από το σπίτι σας.
 
2. Το δίκτυό σας δεν μεγαλώνει
Η εργασία από το σπίτι μειώνει τις ευκαιρίες δικτύωσης με ανθρώπους που θα μπορούσαν να εγγυηθούν για την εξειδίκευσή σας. Επιπλέον, πάνω από το 80% όλων των θέσεων εργασίας αποκτώνται σήμερα μέσω παραπομπών. Η εργασία από το σπίτι μειώνει τις ευκαιρίες σας  να δημιουργήσετε ισχυρούς δεσμούς με επαγγελματίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την καριέρα σας να αναπτυχθεί. Και εάν χάσετε τη δουλειά σας (από το σπίτι), μπορεί να μην έχετε αρκετά μεγάλο δίκτυο για να σας βοηθήσει να βρείτε την επόμενη.
 
3. Δεν έρχεστε σε επαφή με νέα skills που πρέπει να αποκτάτε
Όταν εργάζεστε από το σπίτι, δεν βλέπετε τις αλλαγές που συμβαίνουν μέσα σε έναν οργανισμό και πώς αυτές μπορεί να επηρεάζουν το εργασιακό μέλλον.  Το σημαντικότερο είναι πως χάνετε ευκαιρίες να δείτε πώς μπορείτε να ενισχύσετε τις δεξιότητές σας και να προσθέσετε αξία σε μία εταιρεία. Είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθείτε τις τάσεις της εποχής και της βιομηχανίας όπου εργάζεστε. Τα πράγματα αλλάζουν ταχύτατα. Όταν εργάζεστε από το σπίτι, δεν μπορείτε να τα μαθαίνετε όλα αυτά. Οπότε μπορεί να αρχίσετε να χάνετε αξία.
 
Η εργασία από το σπίτι είναι κάτι που πολύ επιθυμούν να έχουν.
Εάν δεν αναζητάτε να έχετε έσοδα έξι ψηφίων, τότε οι πιθανότητες είναι καλύτερες από ποτέ και μπορείτε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας και να εργάζεστε εξ αποστάσεως. Αλλά σιγουρευτείτε ότι καταλαβαίνετε τις συνέπειες. Η γνώση των περιορισμών μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τα μειονεκτήματα.
 
Πηγή: Inc
Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: