5 τρόποι που η τεχνολογία μπορεί να κάνει τη ζωή σας ευκολότερη!

Infotainment

23/01/2019

Πότε ήταν η τελευταία φορά που περάσατε μια μέρα χωρίς να χρησιμοποιήσετε το κινητό σας ή δεν σας κατάπιε ο καναπές σας βλέποντας Netflix;
Προφανώς, η τεχνολογία είναι ένα μεγάλο μέρος της ζωής μας. Πιθανότατα δεν μπορείτε να φανταστείτε ότι δεν θα τσεκάρετε αμέσως το τηλέφωνό σας για να ελέγξετε την τελευταία σας ειδοποίηση στο Facebook - ακόμα κι αν είναι μόνο από την περίεργη θεία σας που σχολιάζει όλες τις φωτογραφίες σας. Αλλά, εδώ, οι συσκευές αυτές μπορούν να ενσωματωθούν ακόμα πιο βαθιά στη ζωή μας για να διευκολύνουν τα πράγματα.
Θέλετε το ψυγείο σας να σας ενημερώνει όταν έχετε χαμηλό γάλα; Πώς να βάλετε την αγαπημένη σας playlist σε αναπαραγωγή χωρίς να κάνετε κύλιση στο τηλέφωνό σας και να περιμένετε να φορτωθεί το Spotify;

Το μέλλον είναι εδώ, και αυτές είναι οι συσκευές, σύμφωνα με το TheMuse, που χρειάζεστε για να το εκμεταλλευτείτε.

Ο έξυπνος ομιλητής
Αν και ενσωματώνεται σιγά-σιγά στην Ελλάδα στην Αμερική η τάση αυτή κατακτά ολοένα και μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Περισσότεροι από 47 εκατομμύρια Αμερικανοί κατέχουν επί του παρόντος έξυπνο ομιλητή, και πολύ σύντομα πιστεύεται ότι το ήμισυ του αμερικανικού πληθυσμού θα κατέχει έναν. Δεν είναι δύσκολο να καταλάβετε γιατί - είναι το είδος της συσκευής που προορίζεται να ενσωματωθεί σε κάθε σημείο της ζωής σας - τον σχεδόν αόρατο προσωπικό βοηθό που πάντα θέλατε. Μπορείτε να ορίσετε συναγερμούς, να προσθέσετε ένα συμβάν στο ημερολόγιό σας ή να δημιουργήσετε μια λίστα για ψώνια που όλα ενεργοποιούνται με φωνή.
Μπορείτε επίσης να ακούτε πληροφορίες για τον καιρό ή για το αν έχουν κίνηση οι δρόμοι. Μπορεί ακόμη και να σας πει ένα αστείο. Θέλετε να ενεργοποιήσετε την τηλεόρασή σας; Η Alexa ή ο βοηθός σας Google μπορούν να το κάνουν. Θέλετε να ακούσετε το τελευταίο single της Beyonce; Θα σας καλύψει.
Το καλύτερο στοιχεία με αυτές τις συσκευές είναι ότι αποτελούν συχνά την πύλη για την πρόσβαση στα άλλα έξυπνα προϊόντα σας. Αυτό που δεν μπορούν να κάνουν βέβαια είναι η φιλία, κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Το έξυπνο ψυγείο
Το έξυπνο ψυγείο μπορεί να σαρώσει τους γραμμωτούς κώδικες των προϊόντων που βρίσκονται στο ψυγείο σας και, με βάση αυτά τα δεδομένα, να σας πει πότε πρόκειται να εξαντληθεί κάτι ή αν κάτι πρόκειται να λήξει σύντομα.
Μπορείτε επίσης να συνδέσετε το Alexa ή το Google Assistant στο ψυγείο, ώστε να μπορείτε να παραγγείλετε εύκολα ό, τι κι αν τελειώνει. Αν διαθέτετε άλλες έξυπνες συσκευές όπως πλυντήρια ή σκούπες, μπορείτε να ελέγξετε αυτές τις συσκευές και από το ψυγείο σας, ίσως ενώ αναπαράγετε την αγαπημένη σας μουσική ... από το ψυγείο επίσης.

Έξυπνος φωτισμός
Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι το Clapper είναι μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις του πολιτισμού, αλλά αυτό ακριβώς επειδή δεν γνωρίζουν τι έξυπνο φωτισμό είναι.
Όταν βιδάζετε έναν έξυπνο λαμπτήρα σε έναν από τους υπάρχοντες λαμπτήρες σας, ο λαμπτήρας συνδέεται ασύρματα με μια εφαρμογή στο τηλέφωνό σας ή το tablet που μπορείτε να ελέγχετε από οπουδήποτε, ακόμα και αν είστε, ας πούμε, αλεξίπτωτο στις Μπαχάμες.
Δεν μπορεί να ξυπνήσει το πρωί, εκτός αν ανάβει κάθε φως στην κρεβατοκάμαρά σας; Αυτό μπορεί να κάνει ο έξυπνος φωτισμός για εσάς. Όχι μόνο μπορείτε να προγραμματίσετε όλο τον φωτισμό σας όλη την ημέρα, αλλά μερικοί θα αλλάξουν ακόμη και τα χρώματα. Εάν έχετε τη Γέφυρα Phillips Hue - μια συσκευή που συνδέει όλο τον έξυπνο φωτισμό σας - μπορείτε να προσθέσετε μέχρι και 50 φώτα.

Έξυπνος θερμοστάτης
Ας υποθέσουμε ότι κρυώνετε, αλλά είστε ήδη κάτω από τα ζεστά σκεπάσματα και είναι δύσκολο να πάρετε την απόφαση να σηκωθείτε να ανάψετε τον θερμοστάτη. Πώς θα σας φαινόταν αν υπήρχε κάποιος τρόπος να ελέγχετε τη θερμότητα από το τηλέφωνό σας; Και τι θα λέγατε αν μάθαινε τις συνήθειες σας και έπαιρνε μόνο του πρωτοβουλίες;
Αφού εγκαταστήσετε τον  έξυπνο θερμοστάτη, μαθαίνει να προσαρμόζεται στις προτιμήσεις θερμοκρασίας σας όλη την ημέρα καθώς και την τρέχουσα εποχή. Επίσης γνωρίζει πότε κατευθύνεστε στο γραφείο για να μπορέσει να μεταβείτε σε λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας. Σύμφωνα με μια μελέτη της Nest, κατά μέσο όρο εξοικονομείτε 10-12% στον λογαριασμό θέρμανσης σας και 15% στον κλιματισμό με τον έξυπνο θερμοστάτη.

Έξυπνες κλειδαριές και κουδούνια
Τα έξυπνα κουδούνια και οι κλειδαριές είναι ακριβώς αυτό που οι ταινίες μας υποσχέθηκαν ότι θα είναι το μέλλον. Θέλετε να μάθουμε ποιος χτυπάει στην πόρτα σας, αλλά δεν θέλετε να σηκωθείτε να δείτε από το «ματάκι». Με την εφαρμογή doorbell, μπορείτε να δείτε ποιος είναι έξω στο θυροτηλέφωνό σας και να μιλήσετε σε όλους από την άνεση του καναπέ σας.
Η έξυπνη πόρτα είναι ιδιαίτερα βολική εάν πρόκειται να παραδοθεί ένα πακέτο στο σπίτι σας. Μόλις ο υπεύθυνος παράδοσης χτυπήσει το κουδούνι, συνδέεται άμεσα με το smartphone σας και μπορείτε να τους δώσετε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνετε με το πακέτο.
Και η έξυπνη κλειδαριά κάνει τα κλειδιά ένα πράγμα του παρελθόντος. Εάν η κλειδαριά υποστηρίζει φωνητική λειτουργία, απλά πείτε "ξεκλειδώστε την πόρτα", και voilá. Ακόμη καλύτερα, σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν η έξυπνη κλειδαριά σας είναι συνδεδεμένη με τον συναγερμό καπνού, οι πόρτες σας ξεκλειδώνουν αυτόματα.

Ενώ μερικά από αυτά τα πράγματα μπορεί να ακούγονται σαν να είναι  από μια φουτουριστική ταινία όπου η τεχνολογία ξαφνικά αποκτά τον έλεγχο, τα οφέλη είναι πολύ καλά για να μην δοκιμάσετε αυτές τις συσκευές. Ακόμη και με λίγα χρήματα μπορεί να σας εξοικονομήσει χρόνο και χρήμα.

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: