5 δωρεάν εργαλεία για την προστασία της ιδιωτικότητας σας στο διαδίκτυο!

Δωρεάν Σεμινάρια / Εργαλεία

29/01/2019

Σας έχει έρθει πολλές φορές στο μυαλό ότι ίσως παραβιάζεται η ιδιωτικότητα σας στο διαδίκτυο. Το TechRadar συγκέντρωσε για εσάς κάποια πολύτιμα εργαλεία για την ασφάλεια της ιδιωτικότητας σας στο διαδίκτυο.

1. Tor Browser
Το υπερβολικά ασφαλές πρόγραμμα περιήγησης Tor είναι ο ακρογωνιαίος λίθος κάθε εργαλείου προστασίας προσωπικών δεδομένων
Το Tor Browser είναι ίσως το πιο γνωστό εργαλείο ανώνυμης περιήγησης εκεί έξω και περιγράφεται ως «εργαλείο καταστρατήγησης της λογοκρισίας».
Το Tor Browser έχει τεράστιο ενδιαφέρον στις κοινότητες προστασίας προσωπικών δεδομένων και ασφάλειας στο διαδίκτυο. Λειτουργεί αναβαθμίζοντας την επικοινωνία σας μέσω πολυάριθμων κρυπτογραφημένων κόμβων στο διαδίκτυο, καθιστώντας αδύνατο τον προσδιορισμό της θέσης σας ή άλλων στοιχείων ταυτοποίησης.
Το Tor Browser χρησιμοποιεί πολύπλοκη τεχνολογία, αλλά είναι ανανεωμένο. Βασίζεται στον ίδιο κώδικα με τον Firefox, και σας καθοδηγεί στη διαδικασία της σύνδεσης στο Internet βήμα προς βήμα.
Χρησιμοποιεί διαφορετικές μεθόδους σύνδεσης ανάλογα με το τι προσπαθείτε να επιτύχετε, αλλά δεν χρειάζεται να κατανοήσετε τις λεπτομέρειες, επειδή όλα αυτά δουλεύουν για εσάς. Αυτός ο συνδυασμός αποτελεσματικής προστασίας και ευκολίας χρήσης καθιστά το Tor Browser το καλύτερο δωρεάν λογισμικό προστασίας προσωπικών δεδομένων που μπορείτε να κάνετε λήψη σήμερα.

Κατεβάστε το Tor Browser

2. Privoxy
Το Privoxy είναι ένα εργαλείο μεσολάβησης web που είναι διαθέσιμο όχι μόνο για Mac, Windows και Linux, αλλά και για Android και iOS. Είναι ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο, αλλά θα πρέπει να επενδύσετε λίγο χρόνο και προσπάθεια για να το ξεκινήσετε.
Το Privoxy μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με σχεδόν οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης ιστού, το οποίο είναι ένα μεγάλο plus. απλά ορίστε το πρόγραμμα περιήγησης για να εκτελεστεί μέσω του εργαλείου.
Ωστόσο, ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Privoxy θα μπορούσε επίσης να είναι ένα μειονέκτημα για τους νέους χρήστες: σας δίνει πολύ λεπτομερή έλεγχο των ρυθμίσεων απορρήτου και η διαμόρφωση τους είναι μια αρκετά χειροκίνητη διαδικασία. Υπάρχει ένας χρήσιμος οδηγός γρήγορης εκκίνησης.
Aυτό το δωρεάν λογισμικό ιδιωτικού απορρήτου σας επιτρέπει να δημιουργήσετε προηγμένα φίλτρα που όχι μόνο θα διασφαλίζουν ότι θα παραμείνετε ανώνυμοι στο διαδίκτυο, αλλά και θα σας προστατεύσει από τις ανεπιθύμητες διαφημίσεις.

Κατεβάστε το Privoxy

3. Hotspot Shield
Προστατέψτε την ταυτότητά σας, αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP από τα αδιάκριτα μάτια
Το Hotspot Shield διατίθεται σε δύο δυνατότητες: μια δωρεάν με διαφημίσεις, και μια πληρωμένη έκδοση που προσφέρει απεριόριστο εύρος ζώνης. Το Hotspot Shield αποκρύπτει τη διεύθυνση IP και παρέχει κρυπτογραφημένη κυκλοφορία(ιδανική για χρήση σε δημόσια δίκτυα Wi-Fi) για τη βελτίωση της ασφάλειας και την προστασία της ιδιωτικής ζωής.
Μπορεί να μην θέλετε να χρησιμοποιείτε το Hotspot Shield ανά πάσα στιγμή. Για παράδειγμα, μπορεί να σας ενδιαφέρει να το χρησιμοποιήσετε μόνο για πρόσβαση σε συγκεκριμένους ιστότοπους που έχουν αποκλειστεί στη χώρα σας. Σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να δημιουργήσετε συντομεύσεις σε μεμονωμένους ιστότοπους στο παράθυρο Hotspot Shield, οι οποίες θα επιτρέψουν την προστασία πριν ξεκινήσετε τους ιστότοπους. Η προστασία μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί με ένα μόνο κλικ.
Η πληρωμένη έκδοση, το Hotspot Elite, έχει χαμηλό κόστος, αλλά αξίζει να δοκιμάσετε πρώτα την ελεύθερη έκδοση πριν ανοίξετε το πορτοφόλι σας. Τα πρόσθετα χαρακτηριστικά του, συμπεριλαμβανομένης της περιήγησης χωρίς διαφημίσεις και της εξειδικευμένης υποστήριξης πελατών, το κάνουν μια δελεαστική πρόταση.

Κατεβάστε το Hotspot Shield 

4. TunnelBear
Το TunnelBear είναι εύκολο VPN εργαλείο- αλλά προσέξτε το όριο δεδομένων
Εκτός από την ανώνυμη περιήγηση, το VPN TunnelBear μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να παρακάμψει περιορισμούς που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από τους ISP.
Η δωρεάν έκδοση του TunnelBear σας δίνει μέχρι και 500MB δεδομένων κάθε μήνα, αλλά αν αυτό δεν είναι αρκετό, υπάρχουν διαθέσιμα απεριόριστα δεδομένα για συνδρομή, με τιμές που ξεκινούν από US $5 το μήνα.
Είτε πάτε premium είτε κολλάτε με τη δωρεάν έκδοση, μπορείτε να μοιραστείτε ένα μόνο λογαριασμό μεταξύ έως και πέντε συσκευών τηλέφωνων, tablet, Windows PC ή Mac.
Η διαμόρφωση είναι απίστευτα απλή και το δωρεάν λογισμικό προστασίας προσωπικών δεδομένων της TunnelBear μπορεί να χρησιμοποιηθεί με οποιοδήποτε πρόγραμμα περιήγησης. Είναι πιθανώς το πιο προσβάσιμο εργαλείο VPN που υπάρχει και είναι σχεδόν αδύνατο να μην το συστήσετε.

Κατεβάστε το TunnelBear

5. Windscribe
Το Windscribe είναι άλλο ένα καλό VPN πρόγραμμα χωρίς περιορισμούς στα δεδομένα.
Το Windscribe είναι ένα άλλο εργαλείο VPN πολλαπλών πλατφορμών, όπου οι δωρεάν χρήστες έχουν πρόσβαση σε ένα από τα μεγαλύτερα πακέτα παροχής δεδομένων στην επιχείρηση.
Το δωρεάν σχέδιο προσφέρει 10GB εάν εγγραφείτε (2GB αν δεν το κάνετε) το οποίο για περιστασιακή χρήση θα πρέπει να είναι απόλυτα επαρκές. Εάν όχι, πληρώνονται πακέτα που παρέχουν απεριόριστα δεδομένα και πρόσθετες ρυθμίσεις, με τιμές που αρχίζουν από $3,7 το μήνα.
Η διαμόρφωση είναι απλή, καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κάνετε κλικ σε ένα κουμπί για να ενεργοποιήσετε το VPN και είστε καλά. Ανάλογα με την περιοχή σας, το λογισμικό θα σας συνδέσει αυτόματα στην καλύτερη τοποθεσία, δίνοντας την εντύπωση ότι κάνετε περιήγηση από άλλη χώρα.
Το μειονέκτημα της χρήσης του (ειδικά στο δωρεάν) είναι ότι οι ταχύτητες σύνδεσης μπορεί να είναι μέτριες και ασυνεπείς. Τα πλεονεκτήματα, ωστόσο, υπερβαίνουν τα μειονεκτήματα, οπότε η υπηρεσία αξίζει να δοκιμαστεί.

Κατεβάστε το Windscribe

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: