Αυτές οι δεξιότητες ζωής θα σας συνδέσουν με την επιτυχία!

Career

31/1/2019

Είτε είστε επιχειρηματίας, ηγέτης ή υπάλληλος που μόλις ξεκίνησε την καριέρα του, υπάρχουν ορισμένες δεξιότητες ζωής που όχι μόνο θα αυξήσουν τις πιθανότητες επιτυχίας σας αλλά και θα σας βοηθήσουν και να διατηρήσετε αυτή την επιτυχία.

Ο John Hall καθώς σχεδιάζει τους στόχους του για το τρέχον έτος, φροντίζει τα παιδιά του να μαθαίνουν με συνέπεια αυτές τις δεξιότητες – εξακολουθεί να μην βλέπει να διδάσκονται από το σχολείο αυτά που πρέπει, πράγμα που είναι λίγο απογοητευτικό. Αυτά περιλαμβάνουν πράγματα όπως η διαχείριση των χρημάτων, το οποίο του δίδαξε η μαμά του σε νεαρή ηλικία. Αυτό πραγματικά τον ώθησε να πάρει το πρώτο του δάνειο για την πρώτη του επιχείρηση.
Αλλά ποιες άλλες σημαντικές δεξιότητες ζωής χρειάζονται για να βοηθήσουν εσάς - ή τα παιδιά σας - να γίνουν πολύ επιτυχημένοι στη ζωή; Εδώ είναι επτά δεξιότητες που κρίνει ότι είναι απολύτως απαραίτητες.

1. Διαχείριση χρημάτων
«Πρόσφατα δημιούργησα τραπεζικούς λογαριασμούς για τοn 2χρονο και 5χρονο γιο μου. Όσο τρελό μπορεί να ακούγεται, η τράπεζά μου προσφέρει ένα επιτόκιο 5% στους λογαριασμούς ελέγχου μέχρι και $500. Περιττό να πω ότι ήμουν πολύ έμπειρος γι 'αυτό. Αλλά ο πραγματικός σκοπός ήταν περισσότερο να τους κάνει να σκεφτούν για την εξοικονόμηση χρημάτων και τον καθορισμό των στόχων. Ναι, αυτό είναι σωστό: Ο 5χρονος μου έχει οικονομικούς στόχους».
«Δυστυχώς, τρέχω συχνά σε ανθρώπους που θέλουν απεγνωσμένα να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να κάνουν το άλμα από την κακή δουλειά τους σε μια άλλη. Δυστυχώς, τα χρήματα τους εμποδίζουν να επιτύχουν αυτούς τους στόχους, επειδή δεν έχουν την προκαταβολή ή το οικονομικό μαξιλάρι για να αναλάβουν έναν αξιοσημείωτο κίνδυνο».

2. Ψυχική υγεία
Υπήρξε ταμπού να μιλήσει κάποιος για την ψυχική υγεία του στους φίλους του. Ωστόσο, καθώς η κοινωνία έχει γίνει πιο ανοιχτή σχετικά με τη σημασία της ψυχικής υγείας, είναι αποδεκτό να αναγνωρίσουμε ότι η ψυχική σας υγεία είναι κάτι που πρέπει να εργαστούμε για αυτό.
Η «ψυχική υγεία» δεν αναφέρεται μόνο στη διάγνωση μιας ψυχικής ασθένειας: η ψυχική υγεία καλύπτει επίσης την έλλειψη εμπιστοσύνης, την παράλυση από τις αποτυχίες και την υπερβολική αρνητικότητα. Αυτά όχι μόνο μπορούν να επηρεάσουν δραστικά την απόδοσή σας, αλλά μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε έλλειψη ευγνωμοσύνης και ανθεκτικότητας - και, τελικά, στην έλλειψη ικανοποίησης. Ως αποτέλεσμα, αυτό μπορεί να γίνει έτσι ώστε ανεξάρτητα από το πόσο καλά αποδίδετε, δεν παίρνετε ούτε ένα δευτερόλεπτο για να εκτιμήσετε την επιτυχία σας. Να αγωνίζεστε να είστε ευγνώμονες για αυτό που έχετε ή να το ξεσκονίζεστε όταν πέφτετε.

3. Διαχείριση χρόνου
Δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που γνωρίζουν πόσο σημαντική είναι πραγματικά η διαχείριση του χρόνου. Χωρίς αυτήν, δεν μπορείτε να οργανώσετε την ημέρα σας. Τελικά, η έλλειψη σωστής διαχείρισης καθιστά σχεδόν αδύνατο να επιτευχθεί αυτή η πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής σας.
Αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή. Όταν διαχειρίζεστε τον χρόνο σας πιο αποτελεσματικά, θα γίνετε πιο επιτυχημένος, επειδή θα ξέρετε πώς να ιεραρχήσετε τις εργασίες και να επιτύχετε τους στόχους σας γρηγορότερα. Είστε σε θέση να εξαλείψετε την αναποφασιστικότητα, να μειώσετε το άγχος και να βρείτε αρκετή ενέργεια για να κάνετε τα σημαντικά πράγματα. Επίσης, η διαχείριση χρόνου σας επιτρέπει να βρείτε το χρόνο για να κάνετε αυτό που πραγματικά αγαπάτε. «Θα ήμουν απολύτως άθλιος και αντιπαραγωγικός εάν περνούσα 80 ώρες στο γραφείο και δεν είχα ποτέ χρόνο για την οικογένειά μου.

4. Διαχείριση σχέσεων
«Πιστεύω ακράδαντα ότι οι σχέσεις είναι το κλειδί της επιτυχίας. Απλά σκεφτείτε την επιχείρησή σας: Αμφιβάλλω πολύ ότι είναι σε ευημερία αποκλειστικά και μόνο εξαιτίας σας. Όλη η ομάδα σας έχει εργαστεί προς την κατεύθυνση ενός κοινού στόχου και το οφείλετε απολύτως στους πελάτες που σας εμπιστεύτηκαν.
Οι σχέσεις μας βοηθούν να ξεπεράσουμε τις δύσκολες στιγμές και να γιορτάσουμε τις καλές εποχές. Μας εισάγουν νέες ιδέες και ευκαιρίες. Μπορούν να μας βοηθήσουν να κατανοούμε ευκολότερα τα συναισθήματα των άλλων μέσω της ενσυναίσθησης και να βρίσκουμε έναν σκοπό μεγαλύτερο από τον εαυτό μας.
Και όπως είπε ο φιλόσοφος Jiddu Krishnamurti: "Κανένας δεν μπορεί να ζήσει χωρίς σχέσεις, μπορεί να αποσυρθεί στα βουνά, να γίνει μοναχός, sannyasi, να περιπλανηθεί μόνος στην έρημο, αλλά έχεις συγγένειες. Δεν μπορείς να υπάρξεις μεμονωμένα".

5. Στρατηγική
«Δίδαξα πρόσφατα την κόρη μου πώς να παίζει UNO και σκάκι. Αρχικά, απλώς έριχνε κάρτες προς τα κάτω γιατί της άρεσαν περισσότερο κάποια χρώματα ή κουνούσε μόνο τους ιππότες επειδή της άρεσαν τα άλογα. Καθώς συνέχισε να παίζει περισσότερο, άρχισε να σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της. Άρχισε να σκέφτεται πράγματα που ξεπερνούσαν αυτό που της άρεσε και περισσότερο τα βήματα που θα την βοηθούσαν να κερδίσει.
«Συνεχώς συναντώ διευθυντές που διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι οι υπάλληλοί τους δεν είναι αρκετά στρατηγικοί και απλώς λειτουργούν κατά γράμμα. Για να πετύχετε, πρέπει να σκεφτείτε την επόμενη κίνηση σας και να εφαρμόσετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για το πώς και πότε θα αλλάξουν τα πράγματα.

6. Δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων
Κατά τη διάρκεια της ζωής σας, θα πρέπει να ξεπεράσετε τα εμπόδια και τις αποτυχίες - ανεξάρτητα από το πόσο καλά προετοιμασμένοι είστε. Αντί να διαμαρτυρηθείτε, πρέπει να είστε σε θέση να περιηγηθείτε σε αυτές τις απρόβλεπτες προκλήσεις. Μερικές φορές, πρέπει να σκεφτείτε τον εαυτό σας και όχι να έχετε την πολυτέλεια του brainstorming.
«Προσωπικά, πιστεύω ότι μεγάλο μέρος της επιτυχούς επίλυσης προβλημάτων είναι να είστε ευέλικτη και να σκέφτεστε πέρα από αυτό που κάνατε πριν. Αυτό μπορεί να σας οδηγήσει στη διερεύνηση νέων ευκαιριών και των ορίων σας.

7. Ικανότητες δημιουργίας ομάδων
Η οικοδόμηση ομάδας βοηθά στη δημιουργία συνεκτικών ομάδων στις οποίες ο καθένας αισθάνεται ότι επενδύει, εμπλέκεται και στην ίδια κατεύθυνση όταν εργάζεται προς την πραγματοποίηση ενός κοινού στόχου. Ως αποτέλεσμα, υπάρχουν λιγότερες συγκρούσεις και οι άνθρωποι απολαμβάνουν υψηλότερο ηθικό και παραγωγικό αποτέλεσμα.
Ωστόσο, αναπτύσσοντας δεξιότητες για την ομαδική ανάπτυξη σημαίνει επίσης ότι έχετε ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες: Ακούστε, ξεκαθαρίστε τον εαυτό σας και αξιοποιήστε τη γλώσσα του σώματος. Πρέπει επίσης να βελτιώσετε την ικανότητά σας να συνεργαστείτε με άλλους, όπως να δώσετε και να δεχτείτε σχόλια και να είστε διατεθειμένοι να αναλάβετε νέα καθήκοντα. Από την άλλη πλευρά, θα χρειαστείτε ισχυρές δεξιότητες ανάθεσης, επιτρέποντάς σας να αναθέσετε ρόλους και να εξηγήσετε τις προσδοκίες.
Όντας ένας καλός δημιουργός ομάδων σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να παρακινήσετε τους άλλους αναγνωρίζοντας και επιβραβεύοντας τα επιτεύγματά τους και προσελκύοντας εισροές. Οι δημιουργοί της ομάδας χρησιμοποιούν τις παραπάνω ικανότητες επίλυσης προβλημάτων για την επίλυση των συγκρούσεων, τη μεσολάβηση και τις στρατηγικές προβληματισμού. Και αν κάνετε τα πράγματα σωστά, θα αναπτύξετε δεξιότητες ηγεσίας που σας επιτρέπουν να ευθυγραμμίζετε τους στόχους της ομάδας με τους στόχους της εταιρείας, να λαμβάνετε σημαντικές αποφάσεις και να ορίζετε τους κανόνες της ομάδας.

Ενώ αυτός δεν είναι εξαντλητικός κατάλογος, αυτές είναι οι δεξιότητες που είναι απαραίτητες για την επιτυχία. «Και μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι δεν εργάζομαι μόνο συνεχώς για την ενίσχυση αυτών των δεξιοτήτων στον εαυτό μου, αλλά και στα παιδιά μου - ακόμα κι αν είναι μια τραπεζική κατάθεση τη φορά».

Jobfind

Πιστοποιημένη πλατφόρμα e-learning εκπαίδευσης
Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης
Powered by: